Brendovi

Delivery Hero sa dobrodošlicom dočekuje Glovo u Grupaciju – preduzete su sve završne radnje

Brendovi

BERLIN – Delivery Hero SE („Delivery Hero”, „Kompanija” ili „Grupacija”), vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu, uspešno je preduzela sve završne radnje u transakciji vezano za GlovoApp23, S.A. („Glovo”).

 

Kompanija će biti većinski akcionar u Glovu i imaće približno 94% akcija na „nerazvodnjenoj” osnovi u vodećoj višekategorijskoj platformi za dostavu. Akcionarski kapital kompanije Delivery Hero biće uvećan, a čeka se odobrenje za naknadno trgovanje akcijama.

Niklas Östberg, generalni direktor i suosnivač kompanije Delivery Hero, izjavio je: „Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i veoma nam je drago što Glovu možemo da poželimo dobrodošlicu u porodicu Delivery Hero. Već godinama se poznajemo, poštujemo i verujemo jedni drugima. Naši timovi dele istu viziju, a ipak možemo puno toga da naučimo jedni od drugih razmenjujući znanja i istražujući tehnološke, kao i operativne sinergije.”

Oscar Pierre, generalni direktor i suosnivač platforme Glovo, rekao je: „Udruživanje snaga sa porodicom Delivery Hero ubrzaće naš rast i razvoj našeg proizvoda. Zajedno ćemo usluživati ogroman broj stanovnika na četiri kontinenta, pri čemu će milioni lokalnih firmi i kurira neprestano imati koristi od naše platforme. Drago nam je što konačno počinjemo da radimo zajedno i da delimo znanja i tehnologiju sa ostalim brendovima u Grupaciji.”

Poslovanje platforme Glovo na teritoriji EEMEA upotpuniće globalno prisustvo kompanije Delivery Hero, što znači da će biti pokrivene ukupno 74 zemlje sa čak 2,2 milijarde korisnika na četiri kontinenta. Strateško partnerstvo proisteklo iz date transakcije omogućiće ovim kompanijama da iskoriste međusobnu tehnološku i operativnu stručnost. Glovo će i dalje poslovati pod postojećim brendom i sa postojećom platformom kojom trenutno upravlja rukovodeći tim na čijem su čelu osnivači Oscar Pierre i Sacha Michaud, koji će ostati u Glovu.

Plan je da detaljnije informacije o poslovanju platforme Glovo u prvoj polovini 2022. godine budu obelodanjene u sedmicama nakon zvaničnog završetka transakcije.

O KOMPANIJI DELIVERY HERO
Delivery Hero je vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu koja posluje u više od 70 zemalja Azije, Evrope, Južne Amerike, Bliskog istoka i Afrike. Kompanija je osnovana kao uslužna dostava hrane 2011. godine, a danas upravlja sopstvenom platformom za dostavu na četiri kontinenta. Osim toga, Delivery Hero je pionir u brzoj trgovini, e-trgovini najnovije generacije, u cilju dostavljanja namirnica i kućnih potrepština kupcima za manje od jednog sata, a često za samo 20 do 30 minuta. Delivery Hero, čije je sedište u Berlinu, u Nemačkoj, upisan je na Frankfurtskoj berzi od 2017. godine, a sada je deo berzanskog indeksa MDAX. Za više informacija, molimo posetite www.deliveryhero.com

O PLATFORMI GLOVO
Glovo je pionirska višekategorijska aplikacija koja povezuje korisnike sa firmama i kuririma, nudeći im uslugu dostave iz lokalnih restorana, prodavnica i supermarketa, kao i iz poznatih maloprodajnih objekata. Glovo ima viziju da svima omogući lak pristup svemu u okviru njihovog grada, kako bi naši korisnici mogli da uživaju u onome što žele, i to u željeno vreme i na željenom mestu. Glovo je osnovan 2014. godine u Barseloni i posluje u 25 zemalja širom Evrope, Srednje Azije i Afrike. Za više informacija o Glovu, molimo posetite about.glovoapp.com/en/

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.