Brendovi

Delegacija Srpske asocijacije menadžera posetila Naučno-tehnološki park u Nišu

Brendovi

Veoma je važno da je SAM kao asocijacija koja okuplja najznačajnije predstavnike poslovnog života u našoj zemlji posetila NTP Niš, kako bi se članovi SAM-a upoznali sa tamo prisutnim inovativnim kompanijama i startapovima, kao i sa svim mogućnostima koje pruža ovaj Park i na taj način uspostavili platformu za buduću međusobnu saradnju – zaključak je posete predstavnika Srpske asocijacije menadžera Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

 

Delegacija SAM-a imala je mogućnost, uz podršku Milana Ranđelovića, direktora Naučno-tehnološkog parka da se upozna sa predstavnicima nekih od kompanija, startapova koji rade u okviru NTP-a, poput Syncit Group-e, Credium-a, Beehold-a, Redstona, Webelinx-a…. Oni su članovima SAM-a preneli svoja iskustva započinjanja biznisa i istakli da izuzetno pogodno poslovno okruženje u Nišu i sve što ovaj centar nudi doprinosi razvoju njihovih biznisa.

S obzirom na višedecenijsko prisustvo elektronske industrije u ovom gradu, počevši od 1948. godine, kada je osnovana Elektroindustrija Niš, potpuno je prirodno da Niš i dalje predstavlja jedan od centara kada je reč o ovoj vrsti industrije. Okružen Mašinskim, Građevinsko-arhitektonskim i Elektronskim fakultetima NTP pruža mogućnost za razvoj brojnih startapova iz tih oblasti, zaključak je direktora Ranđelovića.

U okviru posete organizovan je i privredni panel – Put do preduzetničkog uspeha – postoji li univerzalni recept? na kojem su svoja preduzetnička iskustva prisutnima preneli uspešni privrednici i članovi Upravnog odbora SAM-a Dejan Ranđić, vlasnik i direktor DNA Communications i osnivač ICT Hub-a, Dragan Popović, predsednik kompanije AIGO i Miloš Perović, COO NewStartegy, zatim članica SAMa, Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka modne kuće Luna Požarevac, kao i Mladen Stojanović, direktor Atomia D.O.O. iz Niša. Panel je vodila Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAMa. Panelu je pored delegacije SAMa i kompanija iz NTP Niš prisustvovalo i oko 150 drugih privrednika iz Niša, koji su nakon zvaničnog dela učestvovali na skupu posvećenom potencijalnoj poslovnoj saradnji.

Naučno-tehnološki park u Nišu otvoren je 2020. godine. Sada ima 43 firme članice, od kojih su 23 startap kompanija, a 20 su razvojni centri. Dobar deo njih radu na razvjanju sopstvenih proizvoda. Kako je objasnio direktor NTP, oko 50 odsto radi na razvoju ekosistema, dok drugih 50 odsto pruža podršku kompanijama.

O SAM-u
Srpska asocijacija menadžera osnovana je pre više od 15 godina, 2006. godine. SAM je udruženje profesionalnih menadžera koje danas okuplja više od 480 članova, menadžera i vlasnika uspešnih firmi i timova od više od 80.000 zaposlenih, koji godišnje realizuju posao vredan preko 10 milijardi evra. SAM je posvećen profesionalnom razvoju menadžera i promovisanju menadžerske struke, efikasnom povezivanju menadžera u Srbiji i regionu i promociji najboljih poslovnih praksi, odgovornog i održivog poslovanja. SAM je takođe usmeren i na kontinuiranu saradnju sa Vladom Republike Srbije i njenim institucijama putem zajedničkih aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje poslovne klime u Srbiji i podizanje konkurentnosti. Predsednik SAMa je Dragoljub Damljanović, a izvršni direktor Jelena Bulatović.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Žena sa Floride tužila Kraft Heinz jer je za pripremu jela potrebno više vremena nego što je oglašeno

Advertiser Serbia2. децембра 2022.

Avon ispunjava sve praznične beauty želje

Advertiser Serbia2. децембра 2022.

[SEE MARKETING 2022/23] SUZANA BERIĆ, Telekom Srbija: „Samo brendovi koji se budu okrenuli ka kolektivnoj akciji će zapravo biti relevantni za ciljnu grupu“

Advertiser Serbia1. децембра 2022.

Austrijske stočare naljutilo reklamiranje Tirola ovsenim mlekom

Advertiser Serbia1. децембра 2022.

Glovo beleži povećanu aktivnost u vreme kada fudbal spaja ljude

Advertiser Serbia1. децембра 2022.

Odličan provod na sajmu pića koje se pije sa ledom i uživanjem

Advertiser Serbia30. новембра 2022.

Španija pokreće novi kodeks za sprečavanje seksizma u oglasima za dečije igračke

Advertiser Serbia30. новембра 2022.

[SEE MARKETING 2022/23] ALEKSANDRA KOSANOVIĆ STRIŽAK, Erste Banka: „Današnji marketing podrazumeva hrabrost, odvažnost i spremnost na odstupanje od tradicionalnog i uobičajenog“

Advertiser Serbia29. новембра 2022.

Najtraženiji zlatnici u Srbiji ove jeseni

Advertiser Serbia29. новембра 2022.

Održan Maxi Nacionalni festival hrane

Advertiser Serbia29. новембра 2022.

Mia Bjelogrlić dobitnica priznanja za žensku hrabrost kompanije Avon

Advertiser Serbia26. новембра 2022.

Coca-Cola podrška mladima besplatan vebinar 29. i 30. novembra

Advertiser Serbia26. новембра 2022.

[SEE MARKETING 2022/23] JELENA ČAĐENOVIĆ, A1 Srbija: „Snažnija veza i dvosmerna komunikacija sa agencijama i eksternim partnerima su ključni za postizanje izuzetnih rezultata“

Advertiser Serbia25. новембра 2022.

Matje Flamini na konferenciji A1 Talk

Advertiser Serbia24. новембра 2022.

Jednostavan put do pravog izbora – vivo pametni telefoni

Advertiser Serbia24. новембра 2022.