Agencije

Degordian lansirao Stethoscope – jednostavan i intuitivan alat koji nudi dubinsku analizu zadovoljstva zaposlenih

Agencije

Degordian je lansirao svoj novi proizvod, Stethoscope – digitalni alat koji pomaže u prikupljanju detaljnih podataka o zadovoljstvu i angažovanosti zaposlenih, a kompanije će dovesti do efikasnijih strategija angažovanja zaposlenih.

 

Kako je nastao Stethoscope?

Kao višestruki dobitnici nagrada u best employer kategorijama, Degordian je odlučio da svoje znanje i veštine pretoči u proizvod pod nazivom Stethoscope. Unazad dve godine, Degordian je paralelno razvijao upitnik za istraživanje zadovoljstva vlastitih zaposlenih te employer branding uslugu u sklopu koje je nastala i potreba za izradom ovog alata. Višegodišnji razvoj ovog istraživanja i nagrade kao dokazi da je upitnik uspešan bili su znak da je Degordian spreman za sledeći korak te je tako nastao Stethoscope – alat namenjen svim kompanijama koje imaju želju da prikupe podatke o zadovoljstvu svojih zaposlenih i dobijene objektivne rezultate iskoriste za unapređenje njihovog zadovoljstva, smanjenje fluktuacije, a posledično i poboljšanje percepcije o njima kao poslodavcima, što je posebno bitno u doba dva najveća izazova s kojima se danas suočavaju ljudski resursi: krize talenata s jedne, i great resignationa s druge strane.

Koji su benefiti ovog alata?

Stethoscope je alat koji se sastoji od dve faze: jednog velikog upitnika za koji se savetuje da se sprovodi jednom godišnje i jednog kraćeg, koji se zove Pulse, a čija je uloga da na mesečnom nivou prati trendove zadovoljstva i motivacije. Zajedno, ova dva upitnika nude tri osnovne funkcije: uvid u potrebe zaposlenih, jednostavan proces i implementaciju te dubinsku analizu podataka.

S preko 100 pitanja, ovaj alat nudi objektivan pristup izazovima kulture kompanije, kao i pristup podacima na osnoovu kojih se mogu doneti odluke o promeni, a kroz mesečne analize moguće je i praćenje trendova motivacije. Za svoju dubinsku analizu Stethoscope koristi više od 20 filter kategorija, modernu vizualizaciju podataka te uspoređivanje s konkurentima u industriji.

Kako bi Stethoscope bio jednostavan pri korišćenju, Degordianovi stručnjaci su prilikom razvoja alata pomno pazili na njegovu intuitivnost i automatizovanost. Rezultat toga je mogućnost da se vrlo precizno detektuje na kojim pitanjima, odnosno oblastima, kompanija ima prostora za pomak – i ne samo to, već i u koj delu organizacije jer filteri omogućavaju analizu, osim na nivou kompanije, i na drugim demografskim i organizacijskim nivoima: po podružnici, timu, dobi, polu itd. Na taj način mogu se detektovati ne samo najizraženiji painpointov-i, već i oni koji su u samom začetku, pre nego prerastu u stvarni problem, a isto tako mogu se uočiti i negovati najveće snage kompanije u očima njenih zaposlenih.

Šta to znači za ljudske potencijale i menadžment?

Stručnjaci u ljudskim potencijalima ceniće ovaj alat jer su upitnici odobreni od strane struke, maksimizirana je stopa odgovaranja na pitanja, jer omogućava dubinsku segmentaciju na organizacijskom i demografskom nivou, te HR-ovci imaju priliku sami da filtriraju rezultate i pronalaze odgovore na svoja pitanja.

S druge strane, menadžment ima priliku konkretnije i preciznije da dozna anonimne stavove svojih zaposlenih, na osnovu kojih se mogu raditi akcijski planovi za povećanje zadovoljstva, motivacije i angažmana zaposlenih s jedne strane te smanjenje fluktuacije s druge. Takođe, imaće mogućnost da donose realnije i korektnije odluke bazirane na povratnim informacijama zaposlenih – najvrednija informacija koju poslodavac može dobiti.

Zainteresovani ste za Stethoscope?

Jednostavnim klikom na Stethoscope.hr možete doći do svih bitnih informacija i kontakta stručnjaka koji su u pozadini celog projekta te da proučite pakete koji su povodom lansiranja dostupni po povoljnijoj ceni. Naravno, tokom celog vremena korišćenja Stethoscopea, Degordianovi stručnjaci stoje na raspolaganju u obliku podrške.

Sigurni smo da će vam kompanija i zaposleni biti zahvalni!

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] AGENCIJA 101: „Glavni tokom noći“ za Burek Olimpija

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „MagMe x Farfetch private dinner“

Advertiser Serbia15. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Horizon Forbidden West“ za Sony Interactive Entertainment

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Ne sudi nas po boji“ za BIPA

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „25 godina Telekoma Srbija“

Advertiser Serbia13. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] STUDIO SONDA: „Prelomi“ za brend Dorina (Kraš)

Advertiser Serbia10. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] REPRESENT COMMUNICATIONS PODGORICA: „Coca-Cola podrška mladima“ za Coca-Cola HBC Crna Gora

Advertiser Serbia9. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „Chicken Box – Piletina kakvu volimo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia7. марта 2023.

Effie Awards – Drugi rok za prijavu radova

Advertiser Serbia7. марта 2023.

Gordana Deranja, Zlatko Komadina i grad Bjelovar dobitnici priznanja PRO PR Awards

Advertiser Serbia6. марта 2023.

[POGLED SA VRHA 2022/23] PREDRAG KURČUBIĆ, Ipsos: „Krizna vremena trebalo bi da daju na važnosti istraživanjima i podacima“

Advertiser Serbia6. марта 2023.

Pobednici slovenačkog takmičenja Mladi kreativci 2023

Advertiser Serbia3. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ŽIŠKA: „Šoping mol, a na netu“ za Ananas

Advertiser Serbia2. марта 2023.