Agencije

Degordian lansirao Stethoscope – jednostavan i intuitivan alat koji nudi dubinsku analizu zadovoljstva zaposlenih

Agencije

Degordian je lansirao svoj novi proizvod, Stethoscope – digitalni alat koji pomaže u prikupljanju detaljnih podataka o zadovoljstvu i angažovanosti zaposlenih, a kompanije će dovesti do efikasnijih strategija angažovanja zaposlenih.

 

Kako je nastao Stethoscope?

Kao višestruki dobitnici nagrada u best employer kategorijama, Degordian je odlučio da svoje znanje i veštine pretoči u proizvod pod nazivom Stethoscope. Unazad dve godine, Degordian je paralelno razvijao upitnik za istraživanje zadovoljstva vlastitih zaposlenih te employer branding uslugu u sklopu koje je nastala i potreba za izradom ovog alata. Višegodišnji razvoj ovog istraživanja i nagrade kao dokazi da je upitnik uspešan bili su znak da je Degordian spreman za sledeći korak te je tako nastao Stethoscope – alat namenjen svim kompanijama koje imaju želju da prikupe podatke o zadovoljstvu svojih zaposlenih i dobijene objektivne rezultate iskoriste za unapređenje njihovog zadovoljstva, smanjenje fluktuacije, a posledično i poboljšanje percepcije o njima kao poslodavcima, što je posebno bitno u doba dva najveća izazova s kojima se danas suočavaju ljudski resursi: krize talenata s jedne, i great resignationa s druge strane.

Koji su benefiti ovog alata?

Stethoscope je alat koji se sastoji od dve faze: jednog velikog upitnika za koji se savetuje da se sprovodi jednom godišnje i jednog kraćeg, koji se zove Pulse, a čija je uloga da na mesečnom nivou prati trendove zadovoljstva i motivacije. Zajedno, ova dva upitnika nude tri osnovne funkcije: uvid u potrebe zaposlenih, jednostavan proces i implementaciju te dubinsku analizu podataka.

S preko 100 pitanja, ovaj alat nudi objektivan pristup izazovima kulture kompanije, kao i pristup podacima na osnoovu kojih se mogu doneti odluke o promeni, a kroz mesečne analize moguće je i praćenje trendova motivacije. Za svoju dubinsku analizu Stethoscope koristi više od 20 filter kategorija, modernu vizualizaciju podataka te uspoređivanje s konkurentima u industriji.

Kako bi Stethoscope bio jednostavan pri korišćenju, Degordianovi stručnjaci su prilikom razvoja alata pomno pazili na njegovu intuitivnost i automatizovanost. Rezultat toga je mogućnost da se vrlo precizno detektuje na kojim pitanjima, odnosno oblastima, kompanija ima prostora za pomak – i ne samo to, već i u koj delu organizacije jer filteri omogućavaju analizu, osim na nivou kompanije, i na drugim demografskim i organizacijskim nivoima: po podružnici, timu, dobi, polu itd. Na taj način mogu se detektovati ne samo najizraženiji painpointov-i, već i oni koji su u samom začetku, pre nego prerastu u stvarni problem, a isto tako mogu se uočiti i negovati najveće snage kompanije u očima njenih zaposlenih.

Šta to znači za ljudske potencijale i menadžment?

Stručnjaci u ljudskim potencijalima ceniće ovaj alat jer su upitnici odobreni od strane struke, maksimizirana je stopa odgovaranja na pitanja, jer omogućava dubinsku segmentaciju na organizacijskom i demografskom nivou, te HR-ovci imaju priliku sami da filtriraju rezultate i pronalaze odgovore na svoja pitanja.

S druge strane, menadžment ima priliku konkretnije i preciznije da dozna anonimne stavove svojih zaposlenih, na osnovu kojih se mogu raditi akcijski planovi za povećanje zadovoljstva, motivacije i angažmana zaposlenih s jedne strane te smanjenje fluktuacije s druge. Takođe, imaće mogućnost da donose realnije i korektnije odluke bazirane na povratnim informacijama zaposlenih – najvrednija informacija koju poslodavac može dobiti.

Zainteresovani ste za Stethoscope?

Jednostavnim klikom na Stethoscope.hr možete doći do svih bitnih informacija i kontakta stručnjaka koji su u pozadini celog projekta te da proučite pakete koji su povodom lansiranja dostupni po povoljnijoj ceni. Naravno, tokom celog vremena korišćenja Stethoscopea, Degordianovi stručnjaci stoje na raspolaganju u obliku podrške.

Sigurni smo da će vam kompanija i zaposleni biti zahvalni!

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Regionalna nagrada za Iskrenost otišla u ruke Agencije DRV

Advertiser Serbia12. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] ŽIŠKA: „Bolji“ za Nutri O’cake

Advertiser Serbia10. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] 404: „adidas Originals Influencers kampanja“

Advertiser Serbia9. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] SEÑOR: „Od naših ruku, s naše zemlje“ za L’ortolano

Advertiser Serbia5. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] LEO BURNETT: „Sve VAU uz NEO23″ za A1 Srbija

Advertiser Serbia4. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „GIG Konferencija“

Advertiser Serbia2. април 2024.

DIDS 2024: Kako se publici u Beogradu uživo obratila osoba koja ne postoji

Advertiser Serbia1. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] SVA: „Kolašin Valleys“

Advertiser Serbia1. април 2024.

Jedinstvena zbirka pesama kao simbol promocije međimurske tradicije

Advertiser Serbia29. март 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] OVATION: „Najlepše želje Cookies – Prihvati kolačiće“

Advertiser Serbia28. март 2024.

DANIJEL KOLETIĆ: „Na prvo mjesto stavljam druge u poslovnom smislu jer je moja misija da služim drugima“

Advertiser Serbia27. март 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] SMART VISION: „Dr Gabor Mate na Balkanu“ za Novak Đoković Fondaciju

Advertiser Serbia27. март 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] ZOO agencija: „Mali veliki talenti“ za Konzum

Advertiser Serbia26. март 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] FRIDAY FINALLY: „Da skratimo. Stihl.“

Advertiser Serbia25. март 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „LAQO Muzej osiguranja u metaversu“ za Croatia osiguranje

Advertiser Serbia20. март 2024.