Agencije

Degordian akvizirao Shopycode, e-commerce development kompaniju

Agencije

Početak 2023. godine na regionalnom tržištu obeležila je akvizicija: Degordian, multinacionalna digital-first agencija, akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

 

U Degordianovom odeljenju digitalne produkcije fokus je stavljen na tri produkcijske vertikale: web, e-commerce i product development. Ambicija je u sve tri vertikale imati vrhunski tim, raditi globalne projekte i nuditi najviši kvalitet. Kako bi se tome još više približili, od 1.1.2023. kompanija Shopycode i Degordianov digital production unit postali su jedan developerski tim.

Shopycode je počeo s radom ne tako davne 2020 i u samo nekoliko godina postao je jedan od lidera u e-commerce developmentu s portfoliom klijenata iz celog sveta te realizovanim projektima koji variraju od jednostavnijih webshopova do kompleksnih višegodišnjih implementacija. Ovakav uspeh ostvarili su zahvaljujući ambicioznom timu stručnjaka koji se specijalizovao za Shopify rešenja, istovremeno pristupajući svakom klijentu individualno kako bi se prilagodio njihovim specifičnim potrebama i ciljevima, bilo da je u pitanju B2B ili B2C. Ovim korakom Shopycode tim se spaja sa Degordianovim produkcijskim odeljenjem u novu celinu. S jedne strane, Degordian ima dugogodišnje iskustvo u izradi različitih digitalnih rešenja: aplikacija, web stranica i alata, uvezanih s UX i UI rešenjima te progresivnim dizajnom; s druge strane, Shopycode je usko specijalizovan za e-commerce te poseduje izuzetno snažan development tim. Zajedno čine kolektiv vrhunskih stučnjaka s dugogodišnjim iskustvom koji može da ponudi 360 rešenja u sferi digitalne produkcije i na najkompleksnijim projektima, a takvih im je želja da imaju najviše.

Darko Đoković, osnivač Shopycodea, objasnio je što akvizicija znači za njegov tim:
Shopycode je nastao pre tri godine sa vizijom rasta i razvoja tima eksperata sa jasnim fokusom na e-commerce. U svakoj od prethodnih godina, Shopycode je beležio rast veći od 100% u svakom smislu, a zajedno sa tim rasla je i potreba naših korisnika da pored development-a za koji smo specijalizovani, pružamo i druge usluge koje čine deo e-commerce sistema. Na tragu te potrebe, a sa željom da korisnik dobije najviše na jednom mestu, upoznao sam Daniela i Degordian, i odmah je bilo jasno da delimo istu viziju, cilj, a sada je jasno, i budućnost.
Odluka da Degordian akvizira Shopycode sa jedne strane nije bila laka, a sa druge, sve ono što smo želeli da napravimo sa Shopycode-om u godinama ispred nas, Degordian je već imao, pa je ovo bio troskok u budućnost za Shopycode tim!

E-commerce je već godinama jedna od najbrže rastućih digitalnih grana, a u pandemiji je njegova važnost dodatno narasla. S obzirom na to da se rast e-commercea u poslednjih 10 godina i više nego učetverostručila, možemo zaključiti kako je to po mnogočemu najsnažnija digitalna grana digitalne produkcije, stoga ne čudi fokus Shopycodea i Degordiana upravo u ovoj oblasti. Novonastali tim, u saradnji sa Degordianovim odeljenjem performance marketinga, moći će da podrži ceo ciklus poslovanja e-commercea od samog razvoja do growth faze, kroz attraction i retention taktike korisnika.


Daniel Ackermann, CEO Degordiana, ispričao je viziju koja stoji iza ove akvizicije:
E-commerce nam je jedna od najbitnijih vertikala te želimo što više vezati svoj rast upravo uz ovu granu digitalne produkcije – kroz kreiranje e-commerce rešenja ali i kroz sam i growth e-commercea. Nikad nam nije cilj da napravimo prosečan webshop; cilj nam je da napravimo izvanredno iskustvo za samog korisnika i brzorastuće poslovanje za klijenta. Kada sam upoznao Shopycode, odmah sam bio impresioniran. Nivo znanja, iskustva i sličnosti sa Degordianom mi je bila neverovatna. Jako sam sretan da nam se Shopycode tim pridružuje te sam siguran da će podstaći ceo Degordian da naraste još jednu stepenicu više.

Zajedničkim snagama na tržištu se pojavio novi snažan igrač koji klijentima može da ponudi najbolja rešenja iz oblasti digitalne produkcije i pratiti ih kroz sve faze razvoja, implementacije i optimizacije i rasta.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Advertiser Serbia25. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.

Effie Index 2022: Objavljene najefektnije kompanije na svetu tokom 2022, među njima i one iz Hrvatske

Advertiser Serbia6. јула 2023.