Agencije

Danas počinje 26. GOLDEN DRUM

26. međunarodni festival kreativnosti, Golden Drum, danas, 17. oktobra, ponovo otvara svoja vrata

 

Creativity 4 Change“ će biti moto svih događaja tokom dva festivalska dana, koja će biti ispunjena inspirativnim sadržajima na pozornici i van nje, zaključno sa svečanom ceremonijom, u petak, gde će biti proglašeni ovogodišnji pobednici takmičenja.

Creativity 4 Change

Kako je promena samo konstanta, kreativnost je jedan od njenih najmoćnijih pokretača. Svesni smo koliko je važno razmišljati na globalnom nivou, ali i koliko je ključno ne izgubiti dodir sa duhom mesta i delovati lokalno, gde sve promene zaista i počinju.

Kreativna industrija se razvila i postala mnogo više od mašine za generisanje prodaje. Sve smo svesniji svih načina na koje možemo zablistati, doprineti i odužiti se društvu. Potencijal za stvaranje razlika u svetu, pokretanjem pozitivnih promena, angažovanjem i isticanjem tema koje su na najrazličitije načine relevantne za društvo u celini, je ogroman.

Festival Golden Drum želi da inspiriše i osnaži kreativno razmišljanje i delovanje za pozitivne promene na mnogo različitih načina, podržavajući to svojim takmičarskim i kongresnim programom. Sa sloganom „Creativity 4 Change“, fokusiran je na oglašavanje za bolje sutra. Budite deo ove promene!

Program festivala

Pozvani su vodeći predavače koji nadahnjuju i osnažuju svojim primerom. Dolaze iz različitih oblasti kreativnosti, videćemo različite aspekte kreativnosti, kao i percepcije i odnose prema promenama.

Posetioci će imati priliku da slušaju predavače na Festivalu spajajući raznovrsne poglede, od filozofije jednog od najviše objavljivanih filozofa ranog 21. veka, Slavoj Žižek, do nauke, sa profesorom Bogdanom Draganskim, direktorom Neuroimaging Lab LREN na Univerzitetu u Lozani, umetničko pripovedanje, kako bi mogao da se opiše rad fotografkinje Rena Effendi i pričama ljudi koje je mogla da čuje kroz svoj rad za National Geographic.

Takođe će imati priliku da čuju Andrea Henao, generalnu direktoricu 360 Agency Berlin i 360 Agency Europe, prve održive reklamne agencije na svetu, koja promoviše isključivo održive brendove. David Szczepaniak, izvršni kreativni direktor i partner i Art direktorica u VMLY&R Poland, Evelina Vojticzkav će predstaviti projekat nagrađen sa Glass Lion, koji predstavlja živopisan primer kreativne kampanje u cilju promene kulture „Poslednje izdanje“.

Ovogodišnji festival želi da se osvrne i na „Raznolikost za Promene“; sa diskusijom na teme uključivanja LGBTKiA+ zajednice u oglašavanje, koju vodi Jason Romeyko, Serviceplan i pridružiće mu se, Julian Wiehl, VANGARDIST Magazine i Lady Bunny, multi-talentovani drag umetnik. U trenutku kada se mnogi brendovi optužuju da koriste zajednicu u marketinške svrhe, oni žele da provere da li pomažemo ili odmažemo ljudima koji se bore za svoja prava.

Festival obećava puno umrežavanja i mogućnosti za zabavu, koji su povezani sa svrhom da se naprave promene na bolje. Takođe i reciklažom, koja će biti lajt motiv žurke na otvaranju festivala u četvrtak u piranskom kafe teatru, u organizaciji brenda Coca-Cola, zvaničnog piće Golden Drum-a, a za muziku je zadužen talentovani drag umetnik i DJ, koji stiže iz SAD-a, Lady Bunny. Za one kreativne umove koji vide izazov i imaju rešenje za to kako Coca-Cola može da doprinese da se stvori svet bez otpada, Portfolio Speed Dating će pružiti priliku da pokažu svoju kreativnost, budu deo promene i da se bore za velike nagrade: 3.000 EUR (Grand Prix), 2.000 EUR (Zlato) i 1.000 EUR (Srebro).

Budući da će ovo biti drugo izdanje prvog bezgotovinskog kreativnog festivala u Evropi, uz pomoć Mastercard, ne zaboravite da ponesete svoje kartice i tako platite piće povoljnije.

Pogledajte spisak govornika i program festivala.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

DANKA TRBOJEVIĆ nova direktorica agencije DRIVE

Advertiser Serbia6. decembra 2019.

Veliki Sempler za projekat „Ne odričem se svoga deteta“

Advertiser Serbia30. novembra 2019.

Grand Sempler i dva Zlata za UM Beograd na SEMPL festivalu

Advertiser Serbia29. novembra 2019.

Širom gradova Srbije osvanula bilbord kampanja za program „Podrška, ne perfekcija”

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] ALMA QUATTRO: „Od Glavne pošte do Marsa – 25 godina rada AQ“

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

weCAN: Na oglašavanje u CEE regionu u 2018 potrošeno 13,8 milijardi evra

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

DIRECT MEDIA United Solutions donirala savremeni dijagnostički aparat Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“

Advertiser Serbia25. novembra 2019.

Sve više influensera koristi svoj uticaj za razvijanje vlastitih biznisa i brendova

Advertiser Serbia23. novembra 2019.

Bilbordi duž celog Marsa: ALMA QUATTRO proslavila 25 godina rada

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

Konkurs za tradicionalna UEPS priznanja otvoren do 6. decembra

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

SANJA PEŠIĆ, Generalna direktorka ALMA QUATTRO: Biti žena među ljudima

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Rađanje jedne zvezde: Nastanak kompanije ALMA QUATTRO

Advertiser Serbia19. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Autorski članak KRISTINE MAKSIMOVIĆ, Represent Communications: Šta ni najiskusniji PR ne može da predvidi na eventu? LSPR iz ugla jedne polaznice

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

KOMferencija: Iako kritikovani od mnogih, influenseri su nova generacija javnih ličnosti

Advertiser Serbia6. novembra 2019.