Agencije

Danas počinje 26. GOLDEN DRUM

26. međunarodni festival kreativnosti, Golden Drum, danas, 17. oktobra, ponovo otvara svoja vrata

 

Creativity 4 Change“ će biti moto svih događaja tokom dva festivalska dana, koja će biti ispunjena inspirativnim sadržajima na pozornici i van nje, zaključno sa svečanom ceremonijom, u petak, gde će biti proglašeni ovogodišnji pobednici takmičenja.

Creativity 4 Change

Kako je promena samo konstanta, kreativnost je jedan od njenih najmoćnijih pokretača. Svesni smo koliko je važno razmišljati na globalnom nivou, ali i koliko je ključno ne izgubiti dodir sa duhom mesta i delovati lokalno, gde sve promene zaista i počinju.

Kreativna industrija se razvila i postala mnogo više od mašine za generisanje prodaje. Sve smo svesniji svih načina na koje možemo zablistati, doprineti i odužiti se društvu. Potencijal za stvaranje razlika u svetu, pokretanjem pozitivnih promena, angažovanjem i isticanjem tema koje su na najrazličitije načine relevantne za društvo u celini, je ogroman.

Festival Golden Drum želi da inspiriše i osnaži kreativno razmišljanje i delovanje za pozitivne promene na mnogo različitih načina, podržavajući to svojim takmičarskim i kongresnim programom. Sa sloganom „Creativity 4 Change“, fokusiran je na oglašavanje za bolje sutra. Budite deo ove promene!

Program festivala

Pozvani su vodeći predavače koji nadahnjuju i osnažuju svojim primerom. Dolaze iz različitih oblasti kreativnosti, videćemo različite aspekte kreativnosti, kao i percepcije i odnose prema promenama.

Posetioci će imati priliku da slušaju predavače na Festivalu spajajući raznovrsne poglede, od filozofije jednog od najviše objavljivanih filozofa ranog 21. veka, Slavoj Žižek, do nauke, sa profesorom Bogdanom Draganskim, direktorom Neuroimaging Lab LREN na Univerzitetu u Lozani, umetničko pripovedanje, kako bi mogao da se opiše rad fotografkinje Rena Effendi i pričama ljudi koje je mogla da čuje kroz svoj rad za National Geographic.

Takođe će imati priliku da čuju Andrea Henao, generalnu direktoricu 360 Agency Berlin i 360 Agency Europe, prve održive reklamne agencije na svetu, koja promoviše isključivo održive brendove. David Szczepaniak, izvršni kreativni direktor i partner i Art direktorica u VMLY&R Poland, Evelina Vojticzkav će predstaviti projekat nagrađen sa Glass Lion, koji predstavlja živopisan primer kreativne kampanje u cilju promene kulture „Poslednje izdanje“.

Ovogodišnji festival želi da se osvrne i na „Raznolikost za Promene“; sa diskusijom na teme uključivanja LGBTKiA+ zajednice u oglašavanje, koju vodi Jason Romeyko, Serviceplan i pridružiće mu se, Julian Wiehl, VANGARDIST Magazine i Lady Bunny, multi-talentovani drag umetnik. U trenutku kada se mnogi brendovi optužuju da koriste zajednicu u marketinške svrhe, oni žele da provere da li pomažemo ili odmažemo ljudima koji se bore za svoja prava.

Festival obećava puno umrežavanja i mogućnosti za zabavu, koji su povezani sa svrhom da se naprave promene na bolje. Takođe i reciklažom, koja će biti lajt motiv žurke na otvaranju festivala u četvrtak u piranskom kafe teatru, u organizaciji brenda Coca-Cola, zvaničnog piće Golden Drum-a, a za muziku je zadužen talentovani drag umetnik i DJ, koji stiže iz SAD-a, Lady Bunny. Za one kreativne umove koji vide izazov i imaju rešenje za to kako Coca-Cola može da doprinese da se stvori svet bez otpada, Portfolio Speed Dating će pružiti priliku da pokažu svoju kreativnost, budu deo promene i da se bore za velike nagrade: 3.000 EUR (Grand Prix), 2.000 EUR (Zlato) i 1.000 EUR (Srebro).

Budući da će ovo biti drugo izdanje prvog bezgotovinskog kreativnog festivala u Evropi, uz pomoć Mastercard, ne zaboravite da ponesete svoje kartice i tako platite piće povoljnije.

Pogledajte spisak govornika i program festivala.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Webfluential – Najveća „influencer peformance“ marketinška platforma za brendove i agencije od sada i u Hrvatskoj

Advertiser Serbia18. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Summer Get Together“

Advertiser Serbia18. februara 2020.

[POGLED SA VRHA 2019/20] MIJA GAČNIK KRPIČ, Futura DDB: „Više od bilo koje nagrade znače nam zadovoljni klijenti, koji uz našu pomoć postižu bolje poslovne rezultate“

Advertiser Serbia14. februara 2020.

Nova studija ističe efikasnost oglasa u trajanju od 2 sekunde

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i AQUA DIGITAL: „Olimpija – Manji od 37″ za brend OLIMPIJA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] IMAGO OGILVY: „Spomenik neisklesanom tijelu“ za PIPI

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Grayling predstavlja pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova za 2020

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD i DRIVE: „#StayClean“ za EXIT

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Saatchi & Saatchi Croatia & Violeta: Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[POGLED SA VRHA 2019/20] BRANISLAV ČERUBDŽIĆ, Homepage.Creative.Digital.: „U 2019 smo iskristalisali neke zamisli i doneli nove strateške odluke“

Advertiser Serbia7. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „125 godina Beogradske berze“ za Beogradsku berzu

Advertiser Serbia7. februara 2020.

Novi alat za medija planiranje kampanja na vozilima gradskog prevoza

Advertiser Serbia6. februara 2020.

Izložba „Srpski kraljevski portreti”

Advertiser Serbia6. februara 2020.

IVANA BOGDANOVIĆ iz Represent Communications dobitnica prestižne nagrade magazina PC Press

Advertiser Serbia5. februara 2020.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2019/20] ADORJAN KURUCZ, Homepage.Creative.Digital.: „Jako cenim kampanje koje imaju gerilsku notu, koje „hakuju“ postojeće, razmrdavaju ustaljeno“

Advertiser Serbia4. februara 2020.