Festivali

DAMIR CIGLAR: „Bez brige, ako ne dođete na DK2024, nije to propuštena prilika – iskoristit će je vaša konkurencija!“

U susret Danima komunikacija razgovarali smo sa Damirom Ciglarom članom Organizacionog odbora ovog uglednog festivala kreativnosti i komunikacija… Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia

 

Dragi Damire, za početak, predstavite nam generalno strukturu i program predstojećih Dana Komunikacija. Ima li nekih noviteta u organizaciji ovogodišnjeg izdanja festivala?

Dani komunikacija i u svojem 10. izdanju nude konferencijski program i predavače koje možete vidjeti samo u Cannesu i velikim događanjima poput Lionsa, natjecateljski je dio, osim svih relevantnih nacionalnih natjecanja, pojačan od prošle godine i s jedinim pravim regionalnim komunikacijskim natjecanjem, BelCannesom.

Uz produkciju koja je Dane komunikacija stavila na listu najboljih evenata na svijetu, vjerujem da je to i više nego dovoljan broj razloga da se prisustvuje jedinom ovakvom događaju ne samo u regiji, već i daleko šire.

A to je i prilika za druženje s potencijalnim klijentima, ali i špijuniranje konkurencije 🙂
Svake godine nastojimo uvesti neke novine, pa će tako biti i ove – od novouređene dvorane do mogućnosti naknadnih gledanja predavanja koja ste možda propustili ili ih želite još koji put pogledati.

Kao što ste rekli, jedan od važnih segmenata festivala jeste učešće uglednih predavača. Recite nam nešto više o predavačima, predavanjima i temama koje će biti zastupljene.

– 15 međunarodnih marketinških zvijezda ispunit će program glavne dvorane: Eugene Cheong, jedan od najnagrađivanijih svjetskih kreativaca, Shivvy Jervis, nagrađivana inovacijska futuristkinja, Dex Hunter Torricke, direktor globalnih komunikacija Googleova DeepMind AI research laba…

Domaći i regionalni stručnjaci će pak na tri lokacije govoriti o temema iz života naše branše, iz naše perspektive.

Cjeloviti program i raspored pogledajte na poveznici.

Možete li posebno da izdvojite nekog ili neke od predavača?

– Osobno najviše iščekujem predavanje Dana Arielyja koji me oduševljava svojim uvidima u predvidljivu iracionalnost u ponašanju potrošača. Također, Brian Collins, brand-strateg iza hrpe velikih brandova, pa čak i definiranja branda Ogilvyja, pokazuje kako dotaknuti emocije sa svega nekoliko grafičkih elemenata.

Foto: Emica Elvedji PIXSELL

Važan deo DK jesu i diskusioni paneli. Možete li da nam kažete nešto više o tom segmentu festivala, koji smatramo bitnim, pre svega zbog izražavanja autentičnog i kritičkog mišljenja njihovih učesnika?

– Paneli su prilika da dobijemo lokalne uvide u teme o kojima pričaju svjetske zvijezde – mala i segmentirana tržišta regije imaju svoje zakonitosti, o njima će pričati lokalni i regionalni stručnjaci. Nezaobilazna tema je AI i njezin utjecaj na naš posao, kao i ‘behind the scene‘ stvari koje oblikuju komunikacijsku industriju.

Prema našim informacijama, tokom sva tri dana festivala biće obavljen i proces nagrađivanja. O kojim sve nagradama je ovde reč?

– Iskreno, cijeli je festival temeljen upravo na slavlju najboljih iz naše industrije, tako je od samih početaka festivala. Na Danima komunikacija dodjeljuju se najrelevantnije nacionalne nagrade: IdejaX slavi kreativnost; Effie nagrađuje najbolje rezultate temeljene na strategiji i izvedbi; Young Lions nagrađuje mlade nade koje će ujedno predstavljati Hrvatsku u Cannesu, MIXX pak nagrađuje kreativne radove temeljene na rezultatima u digitalnoj sferi. A natjecateljski program počinje već u četvrtak s dodjelom nagrada za najbolje regionalne projekte – BalCannes.

Foto: Lorna Kijurko

Sami Dani komunikacija sebe u javnosti predstavljaju kao „tipično-netipičan“ festival. Objasnite bliže ovakav pristup, recite našim čitaocima šta je differentia specifica Dana komunikacija kao festivala. Međunarodne organizacije koje se bave festivalskom scenom u svetu proglašavale su DK za jedan od najboljih evenata na svetu. Koji su to kvaliteti koje poseduje vaš festival?

– Ne postoji neki poseban ‘tajni sastojak’ iza uspjeha festivala: kombinacija programa, natjecanja i sudionika mu daju karakter stručnosti usmjeren prije svega prema stjecanju novih znanja, ideja i motivacija. Atmosfera je nepretenciozna, lokacija inspirativna, produkcija na najvišem nivou, a raznolikost sadržaja omogućava da odaberete što vas najviše privlači.

Ako bih već trebao izdvojiti glavnu razlikovnost, to je upravo naglasak na znanju i inspiraciji, a ne na zabavnim sadržajima.

Pozovite naše čitaoce da prisustvuju festivalu “Dani Komunikacija” koji će biti održan od 11. do 14. aprila u Rovinju

– Bez brige, ako ne dođete, nije to propuštena prilika – uhvatit će je i iskoristiti vaša konkurencija!

 
Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Mr.Goodvertising u Beogradu u okviru „Kampanje sa svrhom 2024″ Warm Up-a

Advertiser Serbia18. април 2024.

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Advertiser Serbia16. април 2024.

Kreativna kampanja „Susjedi“ agencije Futura DDB nagrađena je bronzom na IdejaX takmičenju

Advertiser Serbia15. април 2024.

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici prestižnih nagrada za najefektivnije marketinške projekte

Advertiser Serbia14. април 2024.

Regionalna nagrada za Iskrenost otišla u ruke Agencije DRV

Advertiser Serbia14. април 2024.

Titula najbolje digitalne kampanje u Hrvatskoj pripala Valamar Rivieri i SeekandHitu!

Advertiser Serbia14. април 2024.

BBDO Zagreb je agencija godine IdejeX, Imago Ogilvy osvajač Grand Prixa, a Kraš najbolji oglašivač IdejeX

Advertiser Serbia13. април 2024.

Počelo najveće izdanje Dana komunikacija

Advertiser Serbia12. април 2024.

Stručnjaci širom regije na BalCannesu nagradili najbolje kreativce BiH, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije

Advertiser Serbia12. април 2024.

Prvi AI asistent komunikacijske industrije: DK Sidekick je novi član organizacionog tima Dana komunikacija

Advertiser Serbia10. април 2024.

150 izvođača, 70 programskih sadržaja, prvi put 4 dvorane i noćni razgovori: Uskoro počinju Dani komunikacija

Advertiser Serbia8. април 2024.

I ove godine na Danima komunikacija slavimo vašu kreativnost!

Advertiser Serbia4. април 2024.

Dani komunikacija: Uspeh, neuspeh, kreativnost i uspešni kreativni procesi

Advertiser Serbia2. април 2024.

EFFIE AWARDS SERBIA: Rok za prijave produžen do 7. aprila

Advertiser Serbia29. март 2024.

Regija na Danima komunikacija: Otvoreno o kreativnosti i biznisu

Advertiser Serbia27. март 2024.