Brendovi

Coca-Cola u potrazi za novom generacijom blogera kojima će pomoći u razvoju i profesionalizaciji

Projekat Bloggers Network Adria je platforma za saradnju sa važnom i rastućom zajednicom blogera na ovome području

U toku su prijave za projekat Bloggers Network Adria, koji već treću godinu zaredom sprovodi kompanija Coca-Cola kako bi pomogla blogerima iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije u njihovoj profesionalizaciji, odnosno omogućila im da svoj hobi pretvore u posao. Reč je o društveno odgovornom projektu koji se od 2013. godine sprovodi u cilju podizanja svesti o mogućnostima oglašavanja na blogovima, podsticanja konkurentnosti tržišta blogova i pružanja finansijske sigurnosti blogerima kako bi od sadržaja koji stvaraju mogli da zarađuju.

Projekat Bloggers Network Adria platforma je za saradnju sa važnom i rastućom zajednicom blogera na ovome području, pa nam je izuzetno drago što im možemo pomoći u njihovoj profesionalizaciji i razvoju. Projekat ujedno osvešćuje poslovnu zajednicu o velikom potencijalu kreativne saradnje i dvosmerne komunikacije sa blogerima na brojnim područjima„, istakla je Ana Kljaić, direktorka komunikacija i odnosa sa javnošću kompanije Coca-Cola Company za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i Bugarsku.

Imena 9 pobednika ovogodišnjega konkursa biće poznata krajem marta, a ovogodišnje izdanje projekta okupiće isključivo učesnike čiji blogovi obrađuju teme aktivnog života, programa podrške mladima, zaštite životne sredine i prenošenja poruke o određenoj robnoj marki potrošačima. Uz to, za razliku od prethodnih godina, Coca-Colin sistem ove godine želi da istakne i važnost stvaranja videosadržaja i da podstakne blogere koji uz blog imaju aktivan i video kanal na YouTube-u da se prijave na konkurs. Kriterijumi odabira su kvalitet sadržaja, koju će ocenjivati komisija sastavljena od dosadašnjih učesnika i predstavnika Coca-Cola sistema te osobine blogera, koje se ocenjuju u odnosu na njihov dosadašnji angažman na blogu i društvenim mrežama. Odabrani blogeri u sklopu svog angažmana će trebati jednom mesečno u svojim tekstovima da poprate prethodno dogovorenu temu, uspostave kvalitetnu saradnju sa ostalim učesnicima projekta, odazovu se na različite događaje u organizaciji Coca-Cola te na svojim blogovima jasno navedu da učestvuju u projektu mestom posebnog banera i dodatne rečenice na kraju svakog sponzorisanog teksta. Učešće u projektu doneće im višestruke koristi – veću vidljivost blogova putem Coca-Cola promocije njihovih tekstova, poboljšanje kvaliteta sadržaja zahvaljujući saradnji sa drugim blogerima u projektu i praćenju efekata pojedinih tekstova na sveukupnu vidljivost, sticanje iskustva za moguću saradnju sa drugim kompanijama te mesečnu novčanu naknadu u skladu sa prosečnom platom države iz koje dolazi bloger.

Konkurs traje do 15 marta 2016. godine, a zainteresovani blogeri mogu da se prijave putem obrasca za prijavu koji se može ispuniti na internet stranici www.bloggersnetwork.org ili objavom linka na tekst objavljen na blogu na svojim profilima na Twitter-u ili Facebook-u uz hashtag #CCBNA .

Rezultati prethodne 2 godine projekta jasno pokazuju da je vidljivost, relevantnost i čitanost blogova učesnika znatno porasla. Lejla Brčaninović i Željko Riha, prošlogodišnji hrvatski predstavnici, izuzetno su zadovoljne angažmanom na projektu Bloggers Network Adria, koji je rezultirao znatnim povećanjem posećenosti njihovih blogova te pozitivno uticao na njihovu prepoznatljivost i imidž. Ovogodišnji će srećnici sigurno nastaviti putem svojih prethodnika, od kojih su se neki uspeli profesionalizovati tokom projekta, pa su tako uspostavili brojne saradnje sa drugim kompanijama, ali se i međusobno povezali.

 

Izvor: posovni.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

U Gastrošoru prva beogradska kišna bašta u okviru projekta „Niklo kao ja“

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

A1 Srbija lansirao Program partnerstva

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Hoće li Nemačka uvesti ograničenja reklamiranja alkohola?

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

IKEA te poziva da napraviš mesta za život

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Otvorene prijave za Školu privatnosti

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

#Digital2023 – dve strukovne nagrade dodeljene kompaniji Telekom Srbija za marketing komunikacije

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Rekordan saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla Beograd i u avgustu

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

H&M naplaćuje kupcima vraćanje robe

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Kompanija Airbnb ove godine uklonila 59.000 lažnih oglasa

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Pojavile se lažne reklame u kojima navodno učestvuje Novak Đoković

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Samsung pokreće inicijativu obuke gejmera koja im pomaže da dodatno usavrše svoju igru

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Zapaženo učešće Telekoma Srbija na konferenciji digital2023

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Kompanija vivo najavila inovacije u oblasti mobilnog snimanja

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Regionalni Sajam Poslova 2023.: Vaša prilika za uspeh i povezivanje sa najboljim talentima!

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Kompanija Mars objavila „ubrzanu, pristupačnu i ostvarivu” Mapu Neto Nula ciljeva za smanjenje emisija za 50% do 2030. godine

Advertiser Serbia18. септембра 2023.