Konferencije

CHRIS POMEROY, Interface Tourism Spain: „U eri u kojoj su reputacija i snaga brenda ključni elementi vrednosti kompanije, PR zauzima centralnu poziciju“

U susret predstojećoj PRO PR konferenciji, koja će ove godine biti održana od 1. do 4. juna u Termama „Olimia“ u Sloveniji, razgovarali smo sa istaknutim predavačima koji će govoriti u okviru ovog renomiranog konferencijskog događaja posvećenog PR struci i komunikaciji sa javnostima, u organizaciji Apriori World, na čelu sa Danijelom Koletićem. Ovog puta, čast je pripala Krisu Pomeroju (Chris Pomeroy), Executive President Interface Tourism Spain & THR Tourism Industry Advisors i Director International Tourism Group…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia.

 

Molim vas da predstavite sadržaj vašeg predavanja koje ćete održati na predstojećoj PRO PR Conference

– Na poslednjoj PRO PR konferenciji održanoj pre pandemije, uspeo sam da održim predavanje o specifičnim tehnikama i zahtevima za korišćenje PR-a za promociju turističkih destinacija. Ove godine ćemo kopati dublje kroz temu tako što ćemo zasukati rukave i zajedno raditi na praktičnim studijama slučaja sa fokusom na profilisanje publike na osnovu podataka.

Na radionici koju pripremam za PRO PR posetioce, radićemo zajedno u grupama koristeći izvore podataka za identifikaciju ciljne publike, kreiraćemo profile putnika, odlučivaćemo o kanalima komunikacije i kreiraćemo poruke za promociju turističke destinacije.

Koje je vaše mišljenje o položaju i značaju PR struke u savremenoj ekonomiji? Koji su glavni problemi sa kojima se PR susreće?

– U eri u kojoj su reputacija i snaga brenda ključni elementi vrednosti kompanije, PR zauzima centralnu poziciju, ne samo u modernim ekonomijama, već na svakom nivou društva, od politike do društveno odgovornog poslovanja. Štaviše, PR i komunikacija su multimedijalni i višedimenzionalni jer se prelivaju iz štampe ili emitovanja na društvene medije ili aktivacije. U ovom kontekstu hiper-povezane dvosmerne komunikacije u kojoj publika reaguje, komunicira i ponekad kreira poruku brenda, glavni izazovi za PR profesionalce su održavanje inicijative i kontrole razgovora, a sa tim i kredibiliteta koji donosi poverenje ciljne publike. Efikasna komunikacija zahteva visok stepen empatije između odašiljaoca i primaoca poruke. Što su vrednosti i ton poruke usklađeniji sa onima kojima je namenjena, to je komunikacija efikasnija.

Kao PR profesionalci, naš uspeh i vrednost za klijente zavise od naše sposobnosti da identifikujemo ciljnu publiku i otkrijemo što je više moguće o njihovim vrednostima, potrebama i ponašanju.

Kao što su populistički političari pokazali, analitika big data nam daje mogućnost da to uradimo sa neverovatnom preciznošću i iznenađujućim, često uznemirujućim, efikasnim rezultatima. U mojoj posebnoj oblasti specijalizacije, turističkom PR-u, podaci su od ključnog značaja, ne samo za digitalno oglašavanje ili plaćene društvene medije, već i za definisanje svakog oblika komunikacije na svakoj tački kontakta između putnika i brenda, od postera u izlogu putničke agencije ili turističke brošure do odredišnih veb lokacija, saopštenja za štampu ili sadržaja društvenih medija

Navedite bitne karakteristike uspešnog PR profesionalca

– Dobar PR profesionalac zna sa rečima, veliki PR profesionalac zna put do ljudi, i da bi to postigao, empatija sa publikom je apsolutno neophodna.

Štaviše, osećaj za tajming je često zanemarena tajna efikasnog PR-a, a isporuka prave poruke pravoj osobi u pravo vreme je deo intuitivna umetnost i, zahvaljujući podacima dostupnim danas, deo empirijske nauke.

Uputite poziv potencijalnim posetiocima da posete ovogodišnju PRO PR Conference

– PRO PR konferencija je jedinstven događaj utoliko što nudi priliku strastvenim i stručnim PR profesionalcima da slobodno i velikodušno razmenjuju uvide, ideje i iskustva sa kolegama, prijateljima, klijentima, pa čak i konkurentima iz regiona, pa čak i iz drugih regiona. Organizatori su i sami stručni komunikatori i tačno znaju šta je industriji potrebno i kako da to isporuče u savršenoj mešavini diskusije, debate i večere.

Turizam je jedna od najvažnijih svetskih industrija i čini skoro 9% globalnih poslova, tako da zaslužuje posebnu sesiju na ovoj PR konferenciji i pozivam sve koji su zainteresovani za putovanja i turizam da nam se pridruže u zajedničkom učenju i radu.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

Održana regionalna konferencija „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj privreda zapadnog balkana (WB6)“

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[NEM DUBROVNIK 2023] Grupni intervju: Evolucija televizijske industrije u narednih 10 godina

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Tahaab Rais, čovek sa više od 880 nagrada za efektivnost i strategiju dolazi na 11. Brending konferenciju

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Digital Day 2023 – FOR BETTER WEB

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Samit o povezivanju, “Održive veze – jača ekonomija”

Advertiser Serbia16. маја 2023.

IAB Digital Day 2023 – FOR BETTER WEB

Advertiser Serbia15. маја 2023.

Dragan Bjelogrlić, čovek koji promenio filmsku industriju regiona, na 11. Brending konferenciji u Sarajevu

Advertiser Serbia12. маја 2023.

„Vreme je da sebi odamo počast kad pogrešimo, to nas čini ljudima“

Advertiser Serbia12. маја 2023.

„Metaverse je još uvek neshvaćen, ali će nam promeniti živote“

Advertiser Serbia11. маја 2023.

„Imati zdravo društvo znači imati uspešnu ekonomiju“

Advertiser Serbia10. маја 2023.

Za manje od 48 sati Zagreb postaje centralno mesto promišljanja o boljoj budućnosti

Advertiser Serbia8. маја 2023.

IAB Digital Day 2023 – FOR BETTER WEB

Advertiser Serbia8. маја 2023.

„Digitalna revolucija omogućava zelenu revoluciju“

Advertiser Serbia4. маја 2023.

Zeleni odnosi s javnošću, zelena odgovornost

Advertiser Serbia4. маја 2023.