Festivali

Catalin Dobre je proglašen za najnovijeg člana Golden Drum Hall of Fame

„Velika nam je čast i zadovoljstvo da poželimo dobrodošlicu Catalin Dobre, Co-CEO i Chief Creative Officer McCann Worldgroup Romania & Regional Creative Director McCann CEE kao najnovijem članu Golden Drum Hall of Fame, u ovu odabranu grupu vizionara i sanjara koji su se hrabro i strastveno borili za napredak kreativne industrije,“ ističu organizatori festivala.

 

Osnovana 2010. godine, Kuću slavnih slavi one koji su kroz profesionalnu karijeru i lični život uticali na naše kreativne umove i duše. Kreativne lideri koji su nas inspirisali i motivisali, i koji nas sada vode da idemo napred u našim nastojanjima.

Velika je čast ući u Kuću slavnih Golden Druma, najvažnijeg kreativnog festivala u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ponizan sam zbog ovog priznanja, svi prethodni dobitnici su istinski giganti industrije. Uvek sam bio ponosan na kreativni DNK koji sam nasledio sa ovih prostora.
Svakodnevni život u ovom delu sveta naterao nas je da se snalazimo na različite načine. To nas je istreniralo. Izgradilo nas je da budemo izazivači, da razmišljamo na inovativan način. Osećam da Golden Drum slavi i promoviše ovu vrstu kreativnosti.
Ponosan sam što sam postao deo Kuće slavnih ovog jedinstvenog festivala. To mi dodatno pomaže da budem promoter autentičnosti ovog kraja i da slavim posebnu vrstu kreativnosti koja dolazi odavde.
” – Catalin Dobre, McCann

Catalin je dugi niz godina učestvovao na festivalu, dosledno pokazujući ekstremne ambicije, talenat i naporan rad. Nikada mu nije nedostajalo pohvala o Golden Drumu i njegovom značaju za razvoj regiona, zajednice i mladih talenata. Uz punu podršku McCann mreže, Catalin je odigrao stratešku ulogu u razvoju festivala i bitnog mesta na mapi kreativne industrije.

Catalin je bio govornik, član žirija, član žirija takmičenja Young Drummers, dobitnik je nagrade Golden Drum i višestruko krunisan kao kreativni direktor godine. Pod njegovim vođstvom, McCann Romania je nekoliko puta osvojila titulu Agencije godine, a McCann Network je bila Mreža godine na Golden Drumu nekoliko puta.

Podizanje kreativne kulture u regionu CEE na viši nivo

Diplomirani filozof, Catalin Dobre, 39-godišnji Co-CEO i Chief Creative Officer McCann Worldgroup Romania & Regional Creative Director McCann CEE, počeo je da radi u advertajzingu kao copywriter pre 20 godina.
Tokom godina karijere, osvojio je 2 Cannes Lions Grand Prix i Titanium Lion, ukupan broj kanskih nagrada dostigao je 39 lavova. Takođe, osvojio je nagrade u svim glavnim međunarodnim reklamnim događajima uključujući D&AD, Clio, One Show, Eurobest, Lia, New York Festivals, Cresta i Golden Drum.
Ponosan je što je bio u žiriju D&AD, Clio, Eurobest, Dubai Lynx, NY Festivals i Golden Drum.
Catalin je bio deo prvog rumunskog Forbsovog izdanja 30 ispod 30 godina i dobio je, dve godine kasnije, nagradu za izvrsnost. Takođe, dobio je IAA nagradu za izvrsnost za kreiranje kampanje koja je donela prvi Grand Prix u Kanu za istočnu Evropu i koja je bila deo Adweek’s Creative 100 in 2019.

O Golden Drum Hall of Fame

Zid je samo zid. Ali čije ime je upisano na njemu, nakratko se bori protiv besmrtnosti. Tada zid postaje Zid. Golden Drum Festival je toko dvadeset sedam godina postojanja privukao velike vizionare i sanjare koji su se hrabro i strastveno borili za napredak kreativne industrije.
Kako vreme prolazi i ljudi napreduju, zaboravljamo imena onih koji su postavili temelje, na kojima profesionalci današnjice grade velike stvari. Osnovan 2010. godine, virtuelni zid Golden Drum Hall of Fame čita imena velikih žena i muškaraca. Lista raste uz pažljivo razmatranje i osećaj zahvalnosti onima čija imena i postupke nikada ne smemo zaboraviti. Prijem svakog novog člana u Kuću slavnih mora biti potvrđeno od strane postojećih članova.

Članovi Golden Drum Hall of Fame abecednim redom

Jure Apih, Adrian Botan, Farid Chehab, Michael Conrad, Ivan Čimburov,Meta Dobnikar, Catalin Dobre,Dushan Drakalski, Csaba Gosztonyi, Andrey Gubaydullin, Ami Hasan, Mariusz Jan Demner, Jaime Mandelbaum, Jiri Mikeš, Juli Nemes, Johannes Newrkla, Günseli Özen, Milka Pogliani, Ulrich Proeschel, Jorg Riommi, Jason Romeyko, Daniel Ružička, Dragan Sakan, Juraj Vaculik, Vital Verlič, Jarek Ziebinski i Darek Zatorski.

Golden Drum Festival će biti održan od 9. do 10. oktobra 2023. godine u Grand Hotelu Bernardin, Portorož, Slovenija. Golden Drum takmičenje je otvoreno.

O Golden Drum-u

Golden Drum festival je osnovan 1993. godine sa idejom da okupi kreativce iz različitih, tada često definisanih kao zemlje Nove Evrope. Festival je želeo da inspiriše i osnaži kreativno razmišljanje i delovanje na pozitivne promene, na mnogo različitih načina, bacajući svetlo kroz takmičarski i kongresni program. Golden Drum Festival je izabran za jednu od sedam regionalnih nagrada koje su uključene u WARC rang listu.
www.goldendrum.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Proglašene Kampanje Sa Svrhom 2023

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Produžen rok za prijave za BalCannes do 27. 11. – dokažite da ste najbolji u regiji!

Advertiser Serbia13. новембра 2023.

Jeste li se već našli u velikom kreativnom reportu regije? Još kratko imate priliku za to na BalCannesu!

Advertiser Serbia10. новембра 2023.

MOJCA BRIŠČIK, Golden Drum: „Na pravom smo putu da Golden Drum ponovo učinimo sjajnim, kao što je bio 90-ih godina“

Advertiser Serbia2. новембра 2023.

Produžen rok za „Kampanje Sa Svrhom“

Advertiser Serbia16. октобра 2023.

Uskoro se zatvaraju prijave za ovogodišnju dodelu nagrada SoMo Borac

Advertiser Serbia13. октобра 2023.

Prvostepeni žiri Effie Slovenija 2023 izabrao finaliste

Advertiser Serbia13. октобра 2023.

Proglašeni pobednici Golden Drum Festivala 2023

Advertiser Serbia11. октобра 2023.

Uz tri jednostavna koraka osvojite statue BalCannesa, velikog regionalnog takmičenja kreativnosti!

Advertiser Serbia6. октобра 2023.

Festival Golden Drum proglasio finaliste

Advertiser Serbia1. октобра 2023.

Poznat program festivala Golden Drum

Advertiser Serbia28. септембра 2023.

Druga sezona podcasta u organizaciji SoMo Borca: Miran Pavić o trendovima u medijskoj industriji i pretplatama kao business modelu

Advertiser Serbia27. септембра 2023.

Na Weekend.16 nagrađeni najuspešniji učesnici inovativnog gastronomskog takmičenja

Advertiser Serbia26. септембра 2023.

Znate li da zadržite pažnju korisnika? Evo kako je L’Oreal to uspeo na Snapu!

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Prvi HR.Weekend oduševio sve posetioce

Advertiser Serbia25. септембра 2023.