Festivali

Catalin Dobre je proglašen za najnovijeg člana Golden Drum Hall of Fame

„Velika nam je čast i zadovoljstvo da poželimo dobrodošlicu Catalin Dobre, Co-CEO i Chief Creative Officer McCann Worldgroup Romania & Regional Creative Director McCann CEE kao najnovijem članu Golden Drum Hall of Fame, u ovu odabranu grupu vizionara i sanjara koji su se hrabro i strastveno borili za napredak kreativne industrije,“ ističu organizatori festivala.

 

Osnovana 2010. godine, Kuću slavnih slavi one koji su kroz profesionalnu karijeru i lični život uticali na naše kreativne umove i duše. Kreativne lideri koji su nas inspirisali i motivisali, i koji nas sada vode da idemo napred u našim nastojanjima.

Velika je čast ući u Kuću slavnih Golden Druma, najvažnijeg kreativnog festivala u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ponizan sam zbog ovog priznanja, svi prethodni dobitnici su istinski giganti industrije. Uvek sam bio ponosan na kreativni DNK koji sam nasledio sa ovih prostora.
Svakodnevni život u ovom delu sveta naterao nas je da se snalazimo na različite načine. To nas je istreniralo. Izgradilo nas je da budemo izazivači, da razmišljamo na inovativan način. Osećam da Golden Drum slavi i promoviše ovu vrstu kreativnosti.
Ponosan sam što sam postao deo Kuće slavnih ovog jedinstvenog festivala. To mi dodatno pomaže da budem promoter autentičnosti ovog kraja i da slavim posebnu vrstu kreativnosti koja dolazi odavde.
” – Catalin Dobre, McCann

Catalin je dugi niz godina učestvovao na festivalu, dosledno pokazujući ekstremne ambicije, talenat i naporan rad. Nikada mu nije nedostajalo pohvala o Golden Drumu i njegovom značaju za razvoj regiona, zajednice i mladih talenata. Uz punu podršku McCann mreže, Catalin je odigrao stratešku ulogu u razvoju festivala i bitnog mesta na mapi kreativne industrije.

Catalin je bio govornik, član žirija, član žirija takmičenja Young Drummers, dobitnik je nagrade Golden Drum i višestruko krunisan kao kreativni direktor godine. Pod njegovim vođstvom, McCann Romania je nekoliko puta osvojila titulu Agencije godine, a McCann Network je bila Mreža godine na Golden Drumu nekoliko puta.

Podizanje kreativne kulture u regionu CEE na viši nivo

Diplomirani filozof, Catalin Dobre, 39-godišnji Co-CEO i Chief Creative Officer McCann Worldgroup Romania & Regional Creative Director McCann CEE, počeo je da radi u advertajzingu kao copywriter pre 20 godina.
Tokom godina karijere, osvojio je 2 Cannes Lions Grand Prix i Titanium Lion, ukupan broj kanskih nagrada dostigao je 39 lavova. Takođe, osvojio je nagrade u svim glavnim međunarodnim reklamnim događajima uključujući D&AD, Clio, One Show, Eurobest, Lia, New York Festivals, Cresta i Golden Drum.
Ponosan je što je bio u žiriju D&AD, Clio, Eurobest, Dubai Lynx, NY Festivals i Golden Drum.
Catalin je bio deo prvog rumunskog Forbsovog izdanja 30 ispod 30 godina i dobio je, dve godine kasnije, nagradu za izvrsnost. Takođe, dobio je IAA nagradu za izvrsnost za kreiranje kampanje koja je donela prvi Grand Prix u Kanu za istočnu Evropu i koja je bila deo Adweek’s Creative 100 in 2019.

O Golden Drum Hall of Fame

Zid je samo zid. Ali čije ime je upisano na njemu, nakratko se bori protiv besmrtnosti. Tada zid postaje Zid. Golden Drum Festival je toko dvadeset sedam godina postojanja privukao velike vizionare i sanjare koji su se hrabro i strastveno borili za napredak kreativne industrije.
Kako vreme prolazi i ljudi napreduju, zaboravljamo imena onih koji su postavili temelje, na kojima profesionalci današnjice grade velike stvari. Osnovan 2010. godine, virtuelni zid Golden Drum Hall of Fame čita imena velikih žena i muškaraca. Lista raste uz pažljivo razmatranje i osećaj zahvalnosti onima čija imena i postupke nikada ne smemo zaboraviti. Prijem svakog novog člana u Kuću slavnih mora biti potvrđeno od strane postojećih članova.

Članovi Golden Drum Hall of Fame abecednim redom

Jure Apih, Adrian Botan, Farid Chehab, Michael Conrad, Ivan Čimburov,Meta Dobnikar, Catalin Dobre,Dushan Drakalski, Csaba Gosztonyi, Andrey Gubaydullin, Ami Hasan, Mariusz Jan Demner, Jaime Mandelbaum, Jiri Mikeš, Juli Nemes, Johannes Newrkla, Günseli Özen, Milka Pogliani, Ulrich Proeschel, Jorg Riommi, Jason Romeyko, Daniel Ružička, Dragan Sakan, Juraj Vaculik, Vital Verlič, Jarek Ziebinski i Darek Zatorski.

Golden Drum Festival će biti održan od 9. do 10. oktobra 2023. godine u Grand Hotelu Bernardin, Portorož, Slovenija. Golden Drum takmičenje je otvoreno.

O Golden Drum-u

Golden Drum festival je osnovan 1993. godine sa idejom da okupi kreativce iz različitih, tada često definisanih kao zemlje Nove Evrope. Festival je želeo da inspiriše i osnaži kreativno razmišljanje i delovanje na pozitivne promene, na mnogo različitih načina, bacajući svetlo kroz takmičarski i kongresni program. Golden Drum Festival je izabran za jednu od sedam regionalnih nagrada koje su uključene u WARC rang listu.
www.goldendrum.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Golden Drum, festival kreativnosti: Povećanje broja prijavljenih radova na takmičenje

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Rovinj je ponovno centar događanja – otvoren Weekend Media Festival

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Sve je više casual gamera, kako pridobiti njihovu pažnju?: ‘Naša platforma zna kako da dopre do njih!’

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Novi pogled na planiranje medijskih investicija na Weekendu će ponuditi stručnjaci IAB-a Croatia

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Još nas samo 6 dana deli od najboljeg Weekenda u godini

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Koristite li napredne načine targetiranja publike? Proverite kako je ovaj hrvatski brend pomoću Meta inovativnih tehnologija ostvario izvrsne rezultate!

Advertiser Serbia13. септембра 2023.

Young Drummers: Produžen rok za prijavu radova

Advertiser Serbia13. септембра 2023.

Na Weekend Media Festivalu uz BalCannes saznajte vlada li kreativni nered u regiji!

Advertiser Serbia12. септембра 2023.

Šta poneti na ovogodišnji Weekend Media Festival?

Advertiser Serbia11. септембра 2023.

Poznati prvi predavači na 11. SoMo Borcu!

Advertiser Serbia7. септембра 2023.

Weekend.16: Najzvučnija imena OOH otkrivaju zašto spoljno oglašavanje ne stari

Advertiser Serbia6. септембра 2023.

Otvorene prijave za „Kampanje sa Svrhom“ 2023

Advertiser Serbia6. септембра 2023.

Poznat sastav žirija Effie Slovenija 2023

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Za novo izdanje BalCannesa, regionalnog takmičenja kreativnosti, oformljen Stručni savet sa kreativcima širom regije

Advertiser Serbia1. септембра 2023.

Marketing automatizacija – put prema optimizaciji poslovanja ili alat koji će otuđiti korisnike od brenda?

Advertiser Serbia31. августа 2023.