Agencije

Bruketa&Žinić OM i Studio Sonda nagrađeni na European Design Awards

U subotu 21. maja u Beču su dodeljene European Design Awards, nagrade evropskih strukovnih novinara za dizajn, odakle je u Hrvatsku otišlo dva srebra.

Nagrađeni su Studio Sonda za dizajn zbirke poezije Drage Orlića «Nedjeljom zatvoreno» i agencija Bruketa&Žinić OM za Adrisove «Četiri knjige u jednoj». Ovi su se radovi tako našli među najboljim projektima evropskog dizajna realizovanim u protekloj godini.

Konceptualno rešenje zbirke poezije „Nedjeljom zatvoreno“ propituje mora li savremeni pesnik svoju poeziju pakovati kao robu široke potrošnje, kako bi bila primećena u vreme kada poezija generalno postaje marginalizovana. Reči pesnika su pakove i izvagane na kilograme,  poigravajući se aluzijom na svakodnevni konzumerizam koji danas postaje gotovo jedini vid komunikacije koju savremeni čovek razume.
Na istarskom dijalektu izraz „doprta butiga“ ili „otvoren dućan“ koristi se kada netko ima otvoren šlic na pantalonama. Zbirka se zove Nedjeljom Zatvoreno, no šlic na hlačama pesnika (poster predstavlja realan portret autora) zapravo je otvoren, kao simbol otvorenog dućana. Činjenica je, naime, da pesnici, nemaju nedelje, ma koliko god to oni željeli.

“Četiri knjige u jednoj» godišnji je izveštaj Adris grupe za 2014. godinu. Te je godine Adris kupio većinski udeo u Croatia osiguranju. Nakon TDR-a, Maistre i Cromarisa, započela je nova priča koja će dugoročno osigurati rast, razvoj i održivost Adris grupe. Godišnje izveštaj Adris grupe za 2014. godinu zato čine četiri knjige u jednoj, međusobno povezane poznatom pločicom Croatia osiguranja. Projekat je u suradnji s Adris grupom osmislila agencija Bruketa&Žinić OM kojoj je ovo deveta European Design Awards nagrada od 2009. godine, od kada se dodeljuje, a šesta za projekte u saradnji s Adris grupom.

European Design Awards evropsko je takmičenje u dizajnu jedinstveno po tome što žiri čine novinari i urednici uglednih evropskih dizajn publikacija. Ove godine među njima su bili zamenica glavnog urednika britanskog eye magazina Sarah Snaith, glavna urednica njemačkog Novuma Bettina Schulz, glavna urednica švedskog magazina CAP&Design Sara Wilk, osnivač ključne ruske dizajn publikacije kAk Peter Bankov, glavni urednik danskog magazina Dude Freek Kroesbergen, kao i saradnici publikacija kao što su italijanski Progetto grafico, finska Grafia i švajcarski IDPURE.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[POGLED SA VRHA 2019/20] MIJA GAČNIK KRPIČ, Futura DDB: „Više od bilo koje nagrade znače nam zadovoljni klijenti, koji uz našu pomoć postižu bolje poslovne rezultate“

Advertiser Serbia14. februara 2020.

Nova studija ističe efikasnost oglasa u trajanju od 2 sekunde

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i AQUA DIGITAL: „Olimpija – Manji od 37″ za brend OLIMPIJA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] IMAGO OGILVY: „Spomenik neisklesanom tijelu“ za PIPI

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Grayling predstavlja pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova za 2020

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD i DRIVE: „#StayClean“ za EXIT

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Saatchi & Saatchi Croatia & Violeta: Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[POGLED SA VRHA 2019/20] BRANISLAV ČERUBDŽIĆ, Homepage.Creative.Digital.: „U 2019 smo iskristalisali neke zamisli i doneli nove strateške odluke“

Advertiser Serbia7. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „125 godina Beogradske berze“ za Beogradsku berzu

Advertiser Serbia7. februara 2020.

Novi alat za medija planiranje kampanja na vozilima gradskog prevoza

Advertiser Serbia6. februara 2020.

Izložba „Srpski kraljevski portreti”

Advertiser Serbia6. februara 2020.

IVANA BOGDANOVIĆ iz Represent Communications dobitnica prestižne nagrade magazina PC Press

Advertiser Serbia5. februara 2020.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2019/20] ADORJAN KURUCZ, Homepage.Creative.Digital.: „Jako cenim kampanje koje imaju gerilsku notu, koje „hakuju“ postojeće, razmrdavaju ustaljeno“

Advertiser Serbia4. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] SEÑOR: „Osigurava vaš mir“ za WIENER OSIGURANJE

Advertiser Serbia4. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD i UM BEOGRAD: „Beba bira gde“ za brend ROSA

Advertiser Serbia31. januara 2020.