Brendovi

Bolji san, bolje zdravlje: Prvi pogled na novi One UI 5 Watch

Brendovi

Uz unapređenje funkcija za bolji san, One UI 5 Watch postavlja standard za celokupnu dobrobit putem zdravog noćnog sna

 

Samsung Electronicsje predstavio One UI 5 Watch[1],koji će kasnije tokom godine biti dostupan na Galaxy Watch uređajima. Novi softver je osmišljen da pruži još personalizovanije i intiutivnije iskustvo zdravlja i obuhvata poboljšanja koja podržavaju bolji san – često zanemarivan, a veoma bitan deo ukupnog zdravlja – kao i različite fitnes i bezbednosne funkcije.

Samsung je posvećen pružanju sveobuhvatnog iskustva zdravlja i osnaživanju korisnika u ostvarivanju njihovih ciljeva dobrobiti. Sada više nego ikada pre verujemo da sve to počinje dobrim noćnim snom“, izjavio je Han Pak, potpredsednik i direktor Tima za Digitalno Zdravlje divizije za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Novi One UI 5 Watch potvrđuje našu stalnu posvećenost pomaganju ljudima da unaprede kvalitet sna, kako bi svaki dan mogli da započnu osveženi i spremni.“

Bolji san: Ključan za bolje zdravlje

Samsung je svoje napore usmerio ka tri ključna elementa za bolji san: razumevanje ličnih obrazaca sna, razvoj zdravih navika i uspostavljanje okruženja dobrog za san. One UI 5 Watchnudi te elemente uz još kompletnije iskustvo spavanja.

Novi Sleep Insights UIprecizno prikazuje rezultate sna korisnika radi jasnijeg uvida u odmor protekle noći, uz povezane pokazatelje kao što su faze sna, periodi hrkanja i nivoi kiseonika u krvi. Pored toga, Sleep Coaching–podešen za osam različitih vrsta sna[2]– takođe je dostupan direktno na Galaxy Watch satu, kao i na uparenom telefonu, da bi korisnici lakše i uz veću motivaciju pratili svoje navike u svakom trenutku i na svakom mestu.

Stvaranje udobnog okruženja je izuzetno korisno za kvalitet sna jer čak i sitna ometanja mogu da imaju ogroman uticaj. Zato je Samsung pojednostavio povezivanje Galaxy Watch sata sa širokim rasponom uređaja. Kada korisnikov Galaxy Watch sat registruje da je korisnik zaspao, SmartThings omogućava da se isključe povezani uređaji, kako bi stvorio pogodnije uslove za odmor. Režim sna odmah utišava notifikacije i zatamnjuje ekran telefona i sata, a One UI 5 Watch sada koristi infracrveni senzor umesto zelenog LED svetla kako bi ometanja sveo na minimum.

Pametniji fitnes partner

Različitim prilagođenim funkcijama za trčanje Galaxy Watch sata dodata je perosnalizovana zona srčanog ritma – uključujući analizu trčanjau realnom vremenu i program vežbanja u serijama. Ova nova funkcija analizira individualne fizičke sposobnosti[3] i određuje pet optimalnih nivoa intenziteta vežbanja (zagrevanje, sagorevanje masti, kardio, naporan trening i maksimalni napor). Ovo korisnicima omogućava da postave sopstvene ciljeve na osnovu svoje sposobnosti, od sagorevanja masti do kardio vežbi visokog intenziteta.

Ljubitelje aktivnosti na otvorenom sa Galaxy Watch Prosatom će oradovati dodatne prednosti, počevši od proširene liste ruta za vežbanje – koja sada podržava trčanje i hodanje pored prethodno dostupnih opcija ruta za planinarenje i vožnju bicikla. Korisnici Galaxy Watch Pro sata takođe mogu da pretražuju i pristupaju GPX bazi podataka preko aplikacije Samsung Health i dobiju preporuke za nove rute na osnovu ulaznih parametara kao što su lokacija, vreme, ocena ili popularnosti[4].

Bezbednost uvek na prvom mestu

Bezbednost se podrazumeva kad su zdravlje i dobrobit u pitanju, tako da One UI 5 Watch nudi i unapređene funkcije. Ažurirana verzija SOS funkcije omogućava direktnu komunikaciju sa brojem telefona za hitne slučajeve radi prenosa informacija o lokaciji korisnika[5], kao i neposredan pristup zdravstvenim podacima korisnika kada se SOS aktivira. Pored toga, funkcija registrovanja pada se sada automatski aktivira za starije korisnike[6]da bi smanjio rizik od nezgoda. Ovo su samo neki primeri stalnih napora koje Samsung ulaže u unapređenje bezbednosti korisnika.

One UI 5 Watch će prvo biti dostupan za narednu seriju Galaxy Watch satova kasnije tokom godine, a dalja unapređenja će biti uskoro objavljena.

 
[1] Dostupnost funkcija može da zavisi od tržišta, operatora, modela i uparenog telefona. Funkcije nisu osmišljene da se koriste za dijagnozu bolesti ili drugih stanja niti za lečenje, ublažavanje, terapiju ili prevenciju bolesti.
[2]Za rezultate obrasca sna korisnik mora da nosi sat dok spava najmanje 7 noći i završi ispitivanje.
[3]Nakon 10 minuta trčanja, Galaxy Watch sat izračunava personalizovanu zonu srčanog ritma na osnovu VO2max aerobne/anoksične granice.
[4]Dostupno na uparenom telefonu. Izabrana ruta se može gledati na satu.
[5]Za obaveštavanje kontakta u hitnom slučaju je potrebna mrežna konekcija. Na GPS preciznost mogu da utiču prepreke sateliskom signalu kao što su zgrade.
[6]Stariji od 55 godina. Na osnovu starosti registrovane na Samsung nalogu.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

USAID i Impact Hub podržavaju ekonomsko osnaživanje žena i njihovu veću ulogu u privredi

Advertiser Serbia20. јун 2024.

Knox Journals: Kako vas Galaxy neprimetno čuva u svakom trenutku

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Nova Pepco letnja kolekcija: Moderna odeća za celu porodicu po izuzetno pristupačnim cenama je već stigla u prodavnice u Srbiji

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Samsung Galaxy S24 Ultra upotpunjuje početak emitovanja i iskustvo gledanja Olimpijskih igara u Parizu 2024

Advertiser Serbia18. јун 2024.

IKEA lansira iskustvo virtuelnog dizajna za korisnike u Srbiji

Advertiser Serbia18. јун 2024.

Akademija održivosti: Besplatna edukacija za mala i srednja preduzeća

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Nespresso najavljuje nezaboravno mediteransko leto

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Adidas istražuje slučaj korupcije u Kini, procenjenu na stotine miliona evra

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Linija Samsung TV uređaja i saundbar zvučnika na bazi AI za 2024. godinu oduševljava recenzente

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Rusija: Unilever „rusifikuje“ imena brendova

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Johnson & Johnson će platiti 700 miliona dolara zbog obmane potrošača

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Fudbaleri Luka Modrić i Bukayo Saka sklopili partnerstvo sa brendom Snickers u najnovijoj kampanji

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Lažne AI alatke kradu vaše lozinke

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Proglašeni najbolji mali preduzetnici: Milion dinara za Junake mikro biznisa 2024

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Prvi Galaxy Watch FE omogućava pristup naprednom praćenju zdravlja za još više korisnika

Advertiser Serbia13. јун 2024.