Konferencije

BOBAN SPASOJEVIĆ, Diplomacy&Commerce Croatia: „Dobar PR u modernoj ekonomiji je pola posla“

U susret predstojećoj PRO PR konferenciji, koja će ove godine biti održana od 1. do 4. juna u Termama „Olimia“ u Sloveniji, razgovarali smo sa istaknutim predavačima koji će govoriti u okviru ovog renomiranog konferencijskog događaja posvećenog PR struci i komunikaciji sa javnostima, u organizaciji Apriori World, na čelu sa Danijelom Koletićem. Ovog puta, čast je pripala Bobanu Spasojeviću, CEO Diplomacy&Commerce Croatia…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia.

 

Molim vas da predstavite sadržaj vašeg predavanja koje ćete održati na predstojećoj PRO PR Conference

– Na PRO PR konferenciji, biću učesnik panela „Odgovorne komunikacije, odgovorni odnosi s javnošću“. Razgovaraćemo o tome da li je odgovorna komunikacija prilika ili pretnja. Jedna od tema biće digitalizacija koju svi shvatamo kao nešto što se podrazumeva, ali u svakodnevnom poslovnom životu zahteva stabilno funkcionisanje mnogih složenih sistema, kako je digitalizacija promenila prirodu našeg posla. Ovde su problem posebno društveni mediji jer organizacije moraju da budu veoma oprezne šta objavljuju online jer se sve stavlja pod lupu u ovoj eri transparentnosti. Govorićemo i o transparentnosti i izazovima koje ona donosi u odnose sa javnošću. Pažnju ćemo posvetiti i društvenoj odgovornosti kompanija, kako one prate CSR smernice i šta to donosi sa stanovišta odgovorne komunikacije.

Koje je vaše mišljenje o položaju i značaju PR struke u savremenoj ekonomiji? Koji su glavni problemi sa kojima se PR susreće?

– Iz perspektive nekoga ko vodi magazin koji se bavi pre svega biznisom, ali i politikom i diplomatijom (Diplomacy&Commerce Hrvatska), te organizujemo veliku The Economist konferenciju „Svijet u …“ u Hrvatskoj i izdajemo istoimeno globalno godišnje izdanje, mišljenja sam da je dobar PR u modernoj ekonomiji – pola posla. Svakako, sam sadržaj i ono što je tema PR-a su ključni, ali kanal da o tome saznamo, način na koji saznajemo i smer u kome nas vodi je upravo PR. Isto tako i kreatori kampanja, politika, poruka koje upućuju i profesionalci iz PR sektora moraju razmišljati i promišljati ne samo o onima kojima je poruka upućena već i o načinu na koji se poruka šalje, a to su razni kanali komunikacije – mediji koji su važna karika u procesu. Problemi koji su aktuelni uopšteno u biznisu, važe i za PR, uz nagalasak da ne bih izdvajao posebno ni jedan segment u promociji, već su svi deo celine.

Naglasio bih važnost razumevanja između medija koji plasiraju, onih koji osmišljavaju i svih koji komuniciraju kampanje.

Navedite bitne karakteristike uspešnog PR profesionalca

– Kao profesionalac, sa preko 20 godina iskustva rada, pre svega u medijima, ali i PR-u, marketinškim i media buying agencijama, zaključujem da je dobar PR profesionalac onaj koji ima nekoliko karakteristika u jednom: osluškivanje potreba klijenta, osećaj za trenutnu realnost i potrebe okoline i onima kojima se poruka plasira, dobar komunikator (način na koji komunicira) i spretnost u uspostavljanju dobrih odnosa sa ljudima (komunikativnost). Ako se na sve to nadoveže i dobar proizod i dobro planirana kampanja, rezultat je neizbežan.

Uputite poziv potencijalnim posetiocima da posete ovogodišnju PRO PR Conference

– Činjenica da se ove godine održava po 18. put dovoljno govori o kredibilitetu i kvalitetu same konferencije.

Teme, učesnici, sam organizator već godinama unazad predstavljaju najbolje iz PR industrije i industrije komunikacija, te samo pojavljivanje na istoj svima omogućava, ne samo profesionalno usavršavanje, već i networking koji je u ovom poslu neophodan i jako važan.

Čast je i zadovoljstvo sarađivati i biti deo projekta PRO PR.

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

MILOŠ ALEKSIĆ, KupujemProdajem: „Izlečiti sopstveno kreativno slepilo treba da bude misija svakog od nas“

Advertiser Serbia29. септембра 2023.

Druga sezona podcasta u organizaciji SoMo Borca: Miran Pavić o trendovima u medijskoj industriji i pretplatama kao business modelu

Advertiser Serbia27. септембра 2023.

Konferencija „Informaciona bezbednost – zajednička odgovornost“ zakazana za 17. oktobar

Advertiser Serbia26. септембра 2023.

Zapaženo učešće Telekoma Srbija na konferenciji digital2023

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Dodeljene Digital Awards za jubilarnu desetu Digital konferenciju

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Kompanija A1 dovela Erin Brokovič u Beograd

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Izvanredne medijske kampanje ponovo će biti nagrađene – Vraća se Sempl!

Advertiser Serbia11. септембра 2023.

Konferencija DIGITAL 2023 14. septembra u hotelu Hyatt u Beogradu

Advertiser Serbia10. септембра 2023.

Poznati prvi predavači na 11. SoMo Borcu!

Advertiser Serbia7. септембра 2023.

Besplatni pitajte.rs vebinar: “Nauka postavljanja pravih ljudi na prava mesta“

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Bloomberg Adria predstavlja „The Future of Luxury“ konferenciju u Porto Montenegru: Definisanje luksuza u Adriatic regiji

Advertiser Serbia13. августа 2023.

NEM Dubrovnik potvrđen za 2024

Advertiser Serbia11. јула 2023.

NEM DUBROVNIK 2023: Iz perspektive čelnika TV industrije

Advertiser Serbia7. јула 2023.

Međunarodni akademski seminar “The Big DATA Theory – Multiverse of Science”

Advertiser Serbia3. јула 2023.

SONJA ĆETKOVIĆ, Infostud: „Promenili su se faktori atraktivnosti i vrednovanja poslodavaca“

Advertiser Serbia9. јуна 2023.