Dnevna štampa

Blic uz specijalno luksuzno izdanje slavi 23. rođendan

Dnevna štampa

Vodeće izdanje digitalne medijske kompanije Ringier Axel Springer u Srbiji, dnevni list Blic, danas obeležava svoj 23. rođendan specijalnim luksuznim rođendanskim izdanjem na 100 strana na glossy papiru, uz poklon ulaznice za Zoološki vrt

 

Blic je nastao 1996. godine i od tada je nerazdvojni deo savremenog srpskog društva. Više od osam hiljada izdanja dnevnih novina Blic predstavlja istorijsko svedočanstvo najvažnijih političkih, društvenih i ekonomskih promena, kulturnih ostvarenja i sportskih rezultata.

Dvadeset tri godine Blica je i više od dve decenije turbulentnih godina Srbije sa kraja prošlog i početkom ovog veka, a mi smo im bili i vršnjak i hroničar. Sa više od 8.000 brojeva, ukoričeni kompleti Blica su svojevrsni herbarijum političkih borbi, promena i njihovih posledica, društvenih tema, svetskih previranja. Rasli smo ovih godina sa svojim čitaocima, modernizovali se, ali uvek bili verni sopstvenim vrednostima. Grešili smo, ali se podizali i išli dalje. Bez pretenzija da sebi kačimo medalje zasluga za razne stvari u ove 23 godine, isto tako bi bilo nepravedno ne konstatovati kako je Blic u domenu onoga šta nam je bio posao odigrao veliku ulogu i pripomogao da se odškrinu vrata istine, razbije strah i da do ljudi stigne prava poruka. Borićemo se i dalje!, kaže glavni i odgovorni urednik Blica Predrag Mihailović.

Jedan od najvećih uspeha Blica jeste „Blic fondacija“ i akcija „Srce za decu“ kroz koju neophodnu pomoć dobijaju najugroženiji u Srbiji. Zahvaljujući „Blic fondaciji“ za 6 godina njenog postojanja obezbeđeno je oko 500 mališana širom Srbije, kao i aparati za dijagnostifikovanje oštećenja sluha kod novorođenčadi u svih 56 porodilišta u Srbiji, 50 klima uređaja za 24 porodilišta. Obnovljeno je jedino dečije očno odeljenje u Srbiji, mlečna kuhinja na Institutu za majku i dete, odeljenje neurologije u valjevskoj bolnici, odeljenje ginekologije i deo porodilišta u Vršcu, za bolnicu u Boru je obezbeđeno najsavremenije opremljeno vozilo hitne pomoći, kao i oprema za dečje, grudno i očno odeljenje, a i iniciranje akcija pomoći onima kojima je ona najneophodnija se i dalje nastavlja.

Ekološka svest je, takođe, veoma važna za Blic. Tako je ove godine pokrenuta akcija „Očistimo reke i jezera Srbije” i tokom dvomesečnih aktivnosti u julu i avgustu očišćeno je 11 reka i pet jezera. Plan je da se sa novim akcijama nastavi od oktobra.

Blic je medijski sponzor najznačajnijih sportskih udruženja, od Olimpijskog komiteta Srbije, Fudbalskog, Košarkaškog, Rukometnog, Odbojkaškog do Vaterpolo saveza Srbije.

Blic sarađuje je podrška humanitarnim organizacijama i inicijativama koje za cilj imaju da pomognu onima kojima je to najpotrebnije, a sarađuje i sa brojnim institucijama kulture, kao što često i daruje svoje čitaoce pa je tako dosad podeljeno 46 miliona primeraka knjiga.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Dnevna štampa

Amerika zabranjuje kineske društvene mreže?

Advertiser Serbia7. jula 2020.

I Starbucks se pridružio bojkotu reklamiranja na društvenim mrežama

Advertiser Serbia29. juna 2020.

List Danas obeležio 23. rođendan

Advertiser Serbia9. juna 2020.

Novozelandska medijska grupa prodata za jedan dolar

Advertiser Serbia25. maja 2020.

Oglas koji možete pročitati samo sa razdaljine od 2 metra

Advertiser Serbia11. maja 2020.

Profit The New York Times-a iznad očekivanja u prvom kvartalu

Advertiser Serbia6. maja 2020.

Povezanost građana je prioritet Telenora

Advertiser Serbia15. aprila 2020.

Prestaje štampanje oko 60 australijskih listova

Advertiser Serbia2. aprila 2020.

Saopštenje United Group: Tužba protiv Informera zbog obmanjivanja roditelja i dece o programima United Grupe

Advertiser Serbia23. marta 2020.

Zbog manjka toalet papira u Australiji, tabloid objavio prazne strane

Advertiser Serbia5. marta 2020.

Savet za štampu: U drugoj polovini 2019 oko 5.000 slučajeva kršenja kodeksa

Advertiser Serbia19. februara 2020.

Italija izgubila četvrtinu prodavaca novina

Advertiser Serbia17. februara 2020.

The Guardian prva medijska kuća koja je zabranila oglase naftnih kompanija

Advertiser Serbia30. januara 2020.

Voren Bafet odustao od štampanih medija, prodaje sve novine

Advertiser Serbia30. januara 2020.

Kina traži izvinjenje danskog dnevnog lista zbog karikature koronavirusa

Advertiser Serbia28. januara 2020.