Dnevna štampa

Blic uz specijalno luksuzno izdanje slavi 23. rođendan

Dnevna štampa

Vodeće izdanje digitalne medijske kompanije Ringier Axel Springer u Srbiji, dnevni list Blic, danas obeležava svoj 23. rođendan specijalnim luksuznim rođendanskim izdanjem na 100 strana na glossy papiru, uz poklon ulaznice za Zoološki vrt

 

Blic je nastao 1996. godine i od tada je nerazdvojni deo savremenog srpskog društva. Više od osam hiljada izdanja dnevnih novina Blic predstavlja istorijsko svedočanstvo najvažnijih političkih, društvenih i ekonomskih promena, kulturnih ostvarenja i sportskih rezultata.

Dvadeset tri godine Blica je i više od dve decenije turbulentnih godina Srbije sa kraja prošlog i početkom ovog veka, a mi smo im bili i vršnjak i hroničar. Sa više od 8.000 brojeva, ukoričeni kompleti Blica su svojevrsni herbarijum političkih borbi, promena i njihovih posledica, društvenih tema, svetskih previranja. Rasli smo ovih godina sa svojim čitaocima, modernizovali se, ali uvek bili verni sopstvenim vrednostima. Grešili smo, ali se podizali i išli dalje. Bez pretenzija da sebi kačimo medalje zasluga za razne stvari u ove 23 godine, isto tako bi bilo nepravedno ne konstatovati kako je Blic u domenu onoga šta nam je bio posao odigrao veliku ulogu i pripomogao da se odškrinu vrata istine, razbije strah i da do ljudi stigne prava poruka. Borićemo se i dalje!, kaže glavni i odgovorni urednik Blica Predrag Mihailović.

Jedan od najvećih uspeha Blica jeste „Blic fondacija“ i akcija „Srce za decu“ kroz koju neophodnu pomoć dobijaju najugroženiji u Srbiji. Zahvaljujući „Blic fondaciji“ za 6 godina njenog postojanja obezbeđeno je oko 500 mališana širom Srbije, kao i aparati za dijagnostifikovanje oštećenja sluha kod novorođenčadi u svih 56 porodilišta u Srbiji, 50 klima uređaja za 24 porodilišta. Obnovljeno je jedino dečije očno odeljenje u Srbiji, mlečna kuhinja na Institutu za majku i dete, odeljenje neurologije u valjevskoj bolnici, odeljenje ginekologije i deo porodilišta u Vršcu, za bolnicu u Boru je obezbeđeno najsavremenije opremljeno vozilo hitne pomoći, kao i oprema za dečje, grudno i očno odeljenje, a i iniciranje akcija pomoći onima kojima je ona najneophodnija se i dalje nastavlja.

Ekološka svest je, takođe, veoma važna za Blic. Tako je ove godine pokrenuta akcija „Očistimo reke i jezera Srbije” i tokom dvomesečnih aktivnosti u julu i avgustu očišćeno je 11 reka i pet jezera. Plan je da se sa novim akcijama nastavi od oktobra.

Blic je medijski sponzor najznačajnijih sportskih udruženja, od Olimpijskog komiteta Srbije, Fudbalskog, Košarkaškog, Rukometnog, Odbojkaškog do Vaterpolo saveza Srbije.

Blic sarađuje je podrška humanitarnim organizacijama i inicijativama koje za cilj imaju da pomognu onima kojima je to najpotrebnije, a sarađuje i sa brojnim institucijama kulture, kao što često i daruje svoje čitaoce pa je tako dosad podeljeno 46 miliona primeraka knjiga.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Dnevna štampa

Porodica Anjeli kupuje veliku medijsku grupu u Italiji

Advertiser Serbia3. decembra 2019.

Za deset godina više od 700 žalbi Savetu za štampu

Advertiser Serbia30. novembra 2019.

Savet za štampu: Srpski telegraf, Kurir, Nove kikindske i Informer kršili kodeks

Advertiser Serbia2. novembra 2019.

Sud: Politika neovlašćeno promenila glavu lista, povređena autorska prava

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

Zašto su sve novine u Australiji jutros osvanule iste?

Advertiser Serbia21. oktobra 2019.

Večernje novosti slave 66. rođendan

Advertiser Serbia16. oktobra 2019.

Crna Gora: Prodaja novina dozvoljena i nedeljom

Advertiser Serbia15. oktobra 2019.

Ringier Axel Springer na novoj adresi

Advertiser Serbia20. septembra 2019.

Štamparija Borba prodala Novosti kompaniji Media 026 iz Smedereva

Advertiser Serbia27. avgusta 2019.

Beograd izdvaja 90 miliona dinara za reklamiranje gradskog prevoza?

Advertiser Serbia18. avgusta 2019.

UNS: U prvih šest meseci tabloidima koji su kršili novinarski kodeks 233.000 evra za projekte

Advertiser Serbia19. jula 2019.

Investicije u oglašavanje u Srbiji i zemljama regiona će rasti u narednim godinama

Advertiser Serbia16. jula 2019.

Povodom svog 22. rođendana list Danas uručio nagrade novinarima i prijateljima

Advertiser Serbia10. juna 2019.

Štamparija „Borba“ preuzima „Novosti“

Advertiser Serbia8. maja 2019.

Adria Media Group počela proces preuzimanja 100% vlasništva u Adria Media Zagreb

Advertiser Serbia17. aprila 2019.