Agencije

„BiH got Annie“: McCann Sarajevo učestvovao u postavci kultnog mjuzikla za decu i odrasle Annie

McCann Sarajevo je u proteklom periodu sa zadovoljstvom učestvovao u kreiranju i realizaciji projekta „Annie“, prvog bosansko-hercegovačkog profesionalnog mjuzikla za decu i odrasle, koji je u saradnji sa Institutom za teatar, muziku i multimediju (iMTM) i Narodnim pozorištem Sarajevo, nakon višemesečnih proba, premijerno izveden 3. i 4. juna

Mesecima se radilo na produkciji i promociji i sretni smo što su iza nas dve noći u kojima je sala Narodnog pozorišta bila ispunjena do zadnjeg mesta. Za nas ovo nije uobičajen projekat. Uloženo je mnogo truda, ali rad sa decom sam po sebi predstavlja nagradu, a videti sreću na licima svih učesnika i publike još veću. Drago nam je da se, pored kulturnog značaja projekta, kroz rad na predstavi izgradila kompletna generacija dece edukovane u oblasti muzičkog teatra, a cela priča je pružila i odličnu priliku za pomoć deci bez roditeljskog staranja u BiH kroz različite oblike podrške. Zaista smo ponosni što imamo priliku da kreiramo i neke drugačije priče“, izjavila je Vesna Vlašić Jusupović, direktorica McCann Sarajevo.

null

U toku priprema ostvarena je saradnja sa Centrom Duga Art iz Centra za decu bez roditeljskog staranja Duga iz Kulen Vakufa. U foajeu Narodnog pozorišta svi zainteresovani imali su priliku da kupe slikovnicu “Bajka o mjesecu” čiji je izdavač Fondacija Centra koja je na ovaj način prikupila značajna sredstva namjenjena štićenicima. “Kroz rad na mjuziklu inicirali smo i kampanju kojom želimo pomoći ovom Centru koji brine o deci uzrasta do šest godina. Nadam se da ćemo, nakon ovih simboličnih akcija, biti u mogućnosti i više se uvezati“, pojasnila je Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a.

null

Muzičko-scenska adaptacija hita o desetogodišnjem siročetu, devojčici Annie, u režiji Riada Ljutovića na sceni spojila je čak 70 aktera. Uz soliste Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, u postavci učestvuju i polaznici škole pevanja, plesa i glume iMTM-a, kao i studenti Akademije scenskih umetnosti, te mlade zvezde u glavnim ulogama, deca uzrasta od 3 do 14 godina selektovana kroz proces audicija.

Radeći sa decom na ovom mjuziklu gledano sa duhovne strane sam zaista profitirao. Smatram da imamo jednu fenomenalnu generaciju. Budućnost teatra treba da bude muzički teatar“, poručio je Jasmin Bašić, solista Opere Narodnog pozorista Sarajevo, koji igra Olivera Warbucksa.

null

U ulozi Annie prvu noć zablistala je devojčica Asja Čamdžić, a na drugoj premijeri publiku je, u istoj ulozi, oduševila sjajna Amina Bilalbegović. Sa ostatkom ekipe predstavile su priču o okrutnom životu u sirotištu, ali i o velikoj međusobnoj ljubavi, prijateljstvu i solidarnosti zbog kojih ovaj mjuzikl i ima sretan kraj. Svi songovi su izvedeni uživo, a najviše ovacija izazvali su "It's hard knock life" i "We got Annie".
Dopadljiva komedija, puna kolorita, ipak s obzirom na glavnu tematku života dece u sirotištu, pred publiku postavlja važno pitanje o životu dece bez roditeljskog staranja.

Ne smemo zaboraviti da je ovo priča o siročićima, napuštenoj deci i sigurno je sve koji je su je pogledali izuzetno dotakla. Iako je ovo jedna ozbiljna tema, kojom ujedno želimo da podsetimo javnost na kategoriju dece bez roditeljskog staranja, ona nije ispričana kao teška socijalna priča. Siguran sam da će to biti komad koji će se rado gledati“, pojasnio je reditelj Riad Ljutović.

U septembru su planirane prve reprizne izvedbe mjuzikla, a u njima će na sceni Narodnog pozorišta zaigrati i treća Annie, devojčica Aja Saračević Mijatović.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

SONJA JELUŠIĆ, Media House: „Polaznici edukativnog modula Mediji u okviru AcademIAA dobiće određena znanja a ne gomilu informacija koje ne mogu da povežu“

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Agencija Smart Vision dobitnik svetski priznate zlatne IPRA nagrade za izuzetnost u PR-u

Advertiser Serbia9. јул 2024.

LJUBICA VUKČEVIĆ, DIRECT MEDIA United Solutions: „Komunikacija brendova se dosta usložnjava kada je u pitanju Click generacija“

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Agencija Bruketa&Žinić&Grey jedina je hrvatska agencija koja je udomila dva kanska lava

Advertiser Serbia5. јул 2024.

GORAN RUŠKUC, Studio Nexus: „Da bismo se izdigli na površinu mora osrednjosti, moramo da budemo provokatori koji znaju da kontrolišu efekat i ispostavljaju rezultat“

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Across Finance postavila Jana Vlčeka za direktora za investicije u medijskom sektoru

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Optimistični doručak sa agencijom Ovation – nova interna Anno Domini kolekcija

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

„Gospodin Billboard“ na CIM forumu 2024

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.