Festivali

BBDO Zagreb je agencija godine IdejeX, Imago Ogilvy osvajač Grand Prixa, a Kraš najbolji oglašivač IdejeX

Na Danima komunikacija u Rovinju dodeljuju se nagrade hrvatske komunikacijske industrije, a drugog dana festivala, su među više od 160 prijavljenih projekata ove godine, dodeljene statue IdejeX za najkreativnija komunikacijska ostvarenja!

 

Pobednici IdejeX, nacionalnog takmičenja u kreativnosti na kojem se već 14 godina uspešno takmiče agencije sa svojim kreativnim idejama, proglašeni su 12. aprila u glavnoj dvorani Dana komunikacija u Rovinju. Među više od 160 prijavljenih projekata, titula agencije godine IdejeX pripala je agenciji BBDO Zagreb, nosilac Grand Prixa ovog takmičenja je agencija Imago Ogilvy, a oglašivačem godine na IdejiX proglašen je Kraš.Među najbolje agencije IdejeX plasirali su se uz BBDO Zagreb redom i Imago Ogilvy, Studio Tumpić/Prenc, Superstudio Design Projects i Bruketa&Žinić&Grey.

Na IdejiX već se godinama uspešno takmiče kako velike tako i male agencije sa svojim kreativnim idejama i marketinškim projektima za koje mogu osvojiti zlatna, srebrna i bronzana priznanja u pet grupa kategorija – a ove godine iskazali su se sledeći projekti, koje je najboljima proglasio stručni žiri IdejeX 2024.

BEST ON MARKET

U grupi kategorija Best on Market, u kojoj se nagrađuju najbolje ideje u 12 poslovnih kategorija, dobitnici zlatne IdejeX su Kraš i Šanavala za projekat Frondi – Puuun okusa u kategoriji Hrana; E Pluribus Unum i Studio Tumpić/Prenc za projekat Istriana u kategoriji Hrana; Studenac i Imago Ogilvy s projektom Everybody GUC GUC u kategoriji Bezalkoholna pića; A1 Hrvatska i UTORAK s projektom TOMATO NE ZANIMA u kategoriji Telekomunikacijske usluge; kompare.hr i Imago Ogilvy s projektom USPOREDIVO BOLJE u kategoriji Maloprodaja; IKEA SEE i BBDO Zagreb s projektom NO PLACE LIKE HOME u kategoriji Kućanstvo; TZ Poreč i Studio Sonda s projektom Be a SeaStar Hero u kategoriji Turizam, kultura i slobodno vrijeme; Serengeti tech i I to nije sve! kreativna agencija s projektom Serengeti tech u kategoriji Korporativne komunikacije; Pastor – tvornica vatrogasnih aparata i Superstudio Design Projects s projektom Požar na aparatima u kategoriji Razno.

U grupi kategorija Best on Market dobitnici srebrnih nagrada su IdejaX: Studenac i Imago Ogilvy s projektom Studena GucEye Protect u kategoriji Bezalkoholna pića; Hrvatski Telekom – bonbon i Señor. Dobro društvo za komunikaciju s projektom Kampanja Sve duplo u kategoriji Telekomunikacijske usluge; Croatia osiguranje i Bruketa&Žinić&Grey za projekat Višeslav predstavlja Spektar u kategoriji Financijske i osiguravajuće usluge; Konzum i ZOO agencija s projektom Mali veliki talenti u kategoriji Maloprodaja; JGL i Studio Tumpić/Prenc za projekat Aqua Maris – Bez mikroplastike, bez brige u kategoriji Zdravlje i farmacija; Gradska knjižnica Poreč i Studio Sonda s projektom BOOKtiga MatchBook u kategoriji Turizam, kultura i slobodno vrijeme; Croatia osiguranje i Bruketa&Žinić&Grey s projektom Izvješće o održivosti koje neutralizira svoj ugljični otisak u kategoriji Korporativne komunikacije; Njuškalo i MinusMinus Agency za projekt Dobre priče nemaju kraj, samo novi početak u kategoriji Razno; Odjel marketinga HNK Hajduk Split i HNK Hajduk Split za projekat Prgava Familija u kategoriji Razno.

Dobitnici bronzanih nagrada u skupini Best on Market su: Podravka i ZOO agencija s projektom Domaće u glavnoj ulozi u kategoriji Hrana; Molson Coors i BBDO Zagreb s projektom The Prague Expert u kategoriji Alkoholna pića; A1 Hrvatska i BBDO Zagreb za projekat KAD BI SVI u kategoriji Telekomunikacijske usluge; Raiffeisenbank Austria i Imago Ogilvy s projektom ”Financijska početnica: Oni od plaće do plaće” u kategoriji Financijske i osiguravajuće usluge; Erste banka i BBDO Zagreb za projekat The Challenger u kategoriji Financijske i osiguravajuće usluge; Studenac i Futura DDB s projektom Studenac – susjedi u kategoriji Maloprodaja; Hrvatski zavod za javno zdravstvo i BBDO Zagreb za projekt Dragocjena u kategoriji Zdravlje i farmacija.

BEST OF AD-MAKING

Zlatno priznanje nagrade X u grupi Best of Ad-Making, u kojoj se nagrađuje najbolja izvedba (craft) u službi ideje u oblasti tržišnih komunikacija, osvojili su: Kraš i Šanavala s projektom Frondi – Puuuun okusa u kategoriji Dizajn; Pastor – tvornica vatrogasnih aparata i Superstudio Design Projects s projektom Požar na aparatima u kategoriji Dizajn; Erste banka i BBDO Zagreb s projektom The Challenger u kategoriji Film.

Srebrnu nagradu u Best of Ad-Making grupi kategorija osvojili su: Grad Rovinj-Rovigno i Studio Tumpić/Prenc s projektom Gradski bazen Rovinj-Rovigno u kategoriji Dizajn; Njuškalo i MinusMinus Agency s projektom Dobre priče nemaju kraj, samo novi početak u kategoriji Film.

Bronzanu nagradu IdejaX u grupi Best of Ad-Making osvojili su: Kraš i Šanavala s projektom Bajadera – Neodgodivo dobra u kategoriji Dizajn; Terra Hub Croatia i 404 s projektom Terrapija — Liječimo zemlju edukacijom u kategoriji Dizajn; Konzum i ZOO agencija s projektom Proslavi Božić na svoj način u kategoriji Film.

BEST BRANDING & REBRANDING

Zlatni u grupi Best Branding & Rebranding, u kojoj se nagrađuju najbolje kreacije novog brandinga, kao i rebranding postojećeg su sledeći projekti, E Pluribus Unum i Studio Tumpić/Prenc s projektom Istriana u kategoriji Branding; Pastor – tvornica vatrogasnih aparata i Superstudio Design Projects za projekat Pastor rebranding: Jak na djelu. u kategoriji Rebranding.

Srebro u grupi Best Branding & Rebranding su osvojili: Gastro Makarska i Šesnić&Turković s projektom House wines Makarska u kategoriji Branding; Design Bureau Izvorka Jurić i Dig studio za projekat Dig studio rebranding u kategoriji Rebranding; Encian i Dig studio s projektom Encian rebranding u kategoriji Rebranding.

U grupi Best Branding & Rebranding bronzu su osvojili sljedeći projekti: Turistička zajednica grada Zagreba i kuna zlatica s projektom Gospoda Golubovi (Zagreb Classic) u kategoriji Branding; Kostelar i Fabular branding s projektom Rebranding Kostel Prometa u kategoriji Rebranding; Turistička zajednica grada Zagreba i kuna zlatica s projektom Živa sjećanja u kategoriji Rebranding.

BEST OF PACKAGING

U grupi Best of Packaging, koja nagrađuje najinovativnija i najkreativnija rešenja u svijetu dizajna ambalaže, zlatnu nagradu su osvojili E Pluribus Unum i Studio Tumpić/Prenc za projekat Istriana u kategoriji Mala naklada; Kraš prehrambena industrija i Bruketa&Žinić&Grey s projektom Bajadera redizajn ambalaže u kategoriji Velika naklada.

U grupi Best of Packaging srebro su osvojili Pet Network International i Dig studio za projekat Petkult hrana za pse u kategoriji Velika naklada.

Grupa Best of Packaging nagradila je bronzom sledeće projekte: Bite Art i Dig studio s projektom BITE ART za MSU u kategoriji Mala naklada; Kraš prehrambena industrija i Bruketa&Žinić&Grey za projekat Ki-Ki redizajn pakiranja voćne karamele u kategoriji Velika naklada.

BEST OF POSITIVE CHANGE

U grupi Best of Positive Change, koja prepoznaje najbolje društveno odgovorne projekte, odnosno moć kreativnosti u službi pozitivne promene u svetu, zlatnu statuu su osvojili sledeći projekti: IKEA SEE i BBDO Zagreb za projekat NO PLACE LIKE HOME u kategoriji Društvo; HEARTH thinking&doing i Imago Ogilvy s projektom Velikanke u kategoriji Društvo; TZ Poreč i Studio Sonda za projekat Be a SeaStar Hero u kategoriji Priroda.

U grupi Best of Positive Change srebro kući nose: Ida Prester i Scarlet za projekat 70 u kategoriji Društvo; Čistoća Split i CTA komunikacije s projektom Odvoji, lako je u kategoriji Priroda.

U grupi Best of Positive Change bronzu su osvojili sledeći projekti: A1 Hrvatska i BBDO Zagreb s projektom KAD BI SVI u kategoriji Društvo; Marko i Tina Babić i Degordian s projektom Osjećam to u kostima u kategoriji Društvo; Croatia osiguranje i Bruketa&Žinić&Grey s projektom Izvješće o održivosti koje neutralizira svoj ugljični otisak u kategoriji Priroda.

Izvrsno raspoloženje komunikacijske zajednice na dugoočekivanim Danima komunikacija uveličalo je proslavu najboljih ideja te istaknutih agencija, oglašivača i pojedinaca. Više informacija potražite na www.danikomunikacija.com.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.

Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.
Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Mr.Goodvertising u žiriju „Kampanje Sa Svrhom 2024″

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Novi BalCannes Report: Objavljen kreativni pregled regije s najboljim oglašivačima i agencijama

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Sean Poropat, kreativni direktor i suosnivač Studija Sonda, pozvan je u žiri ovogodišnjeg Cannes Lions festivala

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Sean Poropat i Ivan Golubić predstavljaju hrvatsku kreativnost u žiriju Cannes Lionsa

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Poznati finalisti Effie Awards Serbia 2024

Advertiser Serbia25. април 2024.

Pripremite kalendare, poznat je datum 12. izdanja SoMo Borca!

Advertiser Serbia24. април 2024.

Mr.Goodvertising u Beogradu u okviru „Kampanje sa svrhom 2024″ Warm Up-a

Advertiser Serbia18. април 2024.

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Advertiser Serbia16. април 2024.

Kreativna kampanja „Susjedi“ agencije Futura DDB nagrađena je bronzom na IdejaX takmičenju

Advertiser Serbia15. април 2024.

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici prestižnih nagrada za najefektivnije marketinške projekte

Advertiser Serbia14. април 2024.

Regionalna nagrada za Iskrenost otišla u ruke Agencije DRV

Advertiser Serbia14. април 2024.

Titula najbolje digitalne kampanje u Hrvatskoj pripala Valamar Rivieri i SeekandHitu!

Advertiser Serbia14. април 2024.