Agencije

ANDREJA MILKIĆ: „Ove godine u okviru Biznis modula želimo da razumemo kako se globalna i lokalna ekonomija menjaju“

Razgovarali smo sa Andrejom Milkićem, Account Director-om agencije Leo Burnett (Publicis Group), o ovogodišnjoj IAA akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Biznis

 

_____________________________________________________________________________________
AcademIAA 2020, edukativni program u organizaciji udruženja IAA Srbija, ove godine biće realizovana po peti put, pod sloganom Update Yourself, ali u izmenjenom onlajn formatu, u periodu od 29. oktobra do 3. decembra.

Polaznici će svakog četvrtka od 18.00 do 20.00 časova imati priliku da putem onlajn platforme čuju eminentne domaće i strane predavače, raspoređene u pet modula čiji su koordinatori: Marija Matić, VIDA (MEDIJI), Svetlana Ćopić, NO AGENCY (KREATIVA), Marijana Agić Molnar (ISTRAŽIVANJA), Marija Joksimović, SVA New Concept (DIGITAL) i Andreja Milkić, Leo Burnett (BIZNIS) .

Organizator posebno naglašava da ove godine polaznici neće prolaziti proces selekcije – dovoljno je da se jednostavno prijave.
_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Ovo je godina u kojoj pobedničke statue na festivalima kreativnosti nemaju tu „težinu“ i sjaj na koji smo navikli, godina u kojoj malo agencija može da se pohvali rastom prometa i klijentima koji su povećali svoje fee-jeve, godina u kojoj većina direktora marketinga i brend menadžera sa setom gleda na biznis targete za koje su u januaru mislili da su „tu iza ugla“…

Ovo je godina u kojoj je, bez obzira na ceo naš interni hype, postalo jasnije koliko zaista zavisimo od makro ekonomskih dešavanja u svetu… Godina u kojoj moramo da se pogledamo u ogledalo, budemo oprezni i spremni na adaptaciju na „novo normanlno“.

I AcademIAA je ove godine morala da se prilagodi i transformiše… U novonastaloj situaciji dogovor Organizacionog odbora AcademIAA bio je da održimo kontinuitet po svaku cenu, promenili smo format programa, ali smo zadržali našu osnovnu ideju i verovanje, a to je da smo tu kako bismo pomogli mladim talentima koji ulaze u svet Advertising-a da bolje razumeju kontekst industrije i spremno dočekaju sve izazove koji ih očekuju na početku karijere.

Zato je ove godine Biznis modul u „back to the basicsmode-u, želimo da razumemo kako se globalna i lokalna ekonomija menjaju i želimo da nam o tome mišljenje daju renomirani svetski stručnaci, pa ćemo sa zadovoljstvom „ugostiti“ Vuka Vukovića i Vladimira Gligorova koji će održati ozbiljna predavanja na temu ekonomskog oporavka nakon COVID-a.

Takođe, želimo da govorimo i o „pobednicima tranzicije“, biznis modelima i kompanijama koje su primer uspeha u „novom normalnom“ i zato ćemo ugostiti Maju Marković koja će podeliti sa polaznicima jako bitna nova iskustva vezana za eCommerce poslovanje u okviru predavanja „Budućnost je stigla u Srbiju“.

Na kraju, želeo sam da polaznicima damo i jedan „quick and dirtyupdate na temu posledica koje je Kovid 19 ostavio na Advertising industriju i to iz ugla kompanija koje zapošljavaju veliki broj mladih ljudi na tržištu i kompanija koje sutra mogu biti poslodavci polaznicima koje zanimaju kreativne, research, medijske ili digitalne agencije.

U okviru panela koji zatvara ovaj svedeni format Biznis modula, Žarko Sakan (New Moment), Petar Kučubić (Ipsos), Goran Žvkovic (Publicis Group) i ja ćemo razgovarati na temu kako se pripremiti za rad u Advertising industriji u 2021. godini. Želimo da pričamo o adaptaciji kroz koju su agencije morale da prođu, ali želimo i da polaznicima damo savet za određene skill-ove koje treba da neguju i usavršavaju ako se spremaju za „novi normalni“ Advertising.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Edukacija je još od prvog dana postavljanja AcademIAA-e bila namenjena istoj publici – mladim talentima koji ulaze u svet Advertising industrije sa poštovanjem, potencijalom, idejama i entuzijazmom da ga menjaju bolje.

Ove godine sve je drugačije, pa su glavni edukativni ciljevi razumevanje makro ekonomskih okolnosti, razumevanje poslovnih modela koji su pobednici „novog normalnog“, razumevanje nove realnosti najvećih kompanija u ekosistemu i saveti kako da sve to najbolje iskoristite za vašu ličnu profesionalnu karijeru.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Ova godina je posebna, ako svoj profesionalni razvoj vidite u Advertising-u, AcademIAA 2020 je “must see” program koji će vam sa najboljim namerama i kvalitetom predavanja pomoći da budete spremni za nove izazove koji vas čekaju u poslovnim karijerama.

 
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] SEÑOR: „Iskrenovci“ za ISKON

Advertiser Serbia26. februara 2021.

Direct Media sprovela neuroistraživanje o uticaju društvenih mreža na mozak (VIDEO)

Advertiser Serbia25. februara 2021.

McCann Beograd najbolja agencija u regionu

Advertiser Serbia25. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] IMAGO OGILVY: „Paperless billboard“ za FZOEU

Advertiser Serbia24. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DEGORDIAN HRVATSKA: „Iza vrata“ za POLIKLINIKU ZA ZAŠTITU DJECE I MLADIH GRADA ZAGREBA

Advertiser Serbia23. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] OVATION BBDO: „Priča za sebe“ za MUNCHMALLOW

Advertiser Serbia22. februara 2021.

Za McCann i UM Sarajevo četiri srebra na “No Limit Sarajevo Advertising Festivalu”

Advertiser Serbia22. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] MCCANN BEOGRAD i UM BEOGRAD: „Plazma rituali“ za BAMBI

Advertiser Serbia19. februara 2021.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2020/21] IVO PAYER, Bruketa&Žinić&Grey: „Najbolje ideje nastaju iz dokolice“

Advertiser Serbia18. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] PUBLICIS SKOPJE: „EVN online“

Advertiser Serbia17. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] STUDIO SONDA, IZONE i HUMAN: „#jedvacekam“ za HURA

Advertiser Serbia16. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] OVATION BBDO: „Toliko dobro, da gasi svaku žeđ“ za LAV PREMIUM (Carlsberg Srbija)

Advertiser Serbia11. februara 2021.

Pojačanje u Represent System-u: VLADIMIR ĆOSIĆ na poziciji kreativnog direktora

Advertiser Serbia10. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] HOMEPAGE.CREATIVE.DIGITAL.: „Neću da ćutim“ za DOX TV

Advertiser Serbia10. februara 2021.

Napredovanje u timu agencije Komunikacijski laboratorij

Advertiser Serbia9. februara 2021.