Agencije

ANDREJA MILKIĆ: „Ove godine u okviru Biznis modula želimo da razumemo kako se globalna i lokalna ekonomija menjaju“

Razgovarali smo sa Andrejom Milkićem, Account Director-om agencije Leo Burnett (Publicis Group), o ovogodišnjoj IAA akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Biznis

 

_____________________________________________________________________________________
AcademIAA 2020, edukativni program u organizaciji udruženja IAA Srbija, ove godine biće realizovana po peti put, pod sloganom Update Yourself, ali u izmenjenom onlajn formatu, u periodu od 29. oktobra do 3. decembra.

Polaznici će svakog četvrtka od 18.00 do 20.00 časova imati priliku da putem onlajn platforme čuju eminentne domaće i strane predavače, raspoređene u pet modula čiji su koordinatori: Marija Matić, VIDA (MEDIJI), Svetlana Ćopić, NO AGENCY (KREATIVA), Marijana Agić Molnar (ISTRAŽIVANJA), Marija Joksimović, SVA New Concept (DIGITAL) i Andreja Milkić, Leo Burnett (BIZNIS) .

Organizator posebno naglašava da ove godine polaznici neće prolaziti proces selekcije – dovoljno je da se jednostavno prijave.
_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Ovo je godina u kojoj pobedničke statue na festivalima kreativnosti nemaju tu „težinu“ i sjaj na koji smo navikli, godina u kojoj malo agencija može da se pohvali rastom prometa i klijentima koji su povećali svoje fee-jeve, godina u kojoj većina direktora marketinga i brend menadžera sa setom gleda na biznis targete za koje su u januaru mislili da su „tu iza ugla“…

Ovo je godina u kojoj je, bez obzira na ceo naš interni hype, postalo jasnije koliko zaista zavisimo od makro ekonomskih dešavanja u svetu… Godina u kojoj moramo da se pogledamo u ogledalo, budemo oprezni i spremni na adaptaciju na „novo normanlno“.

I AcademIAA je ove godine morala da se prilagodi i transformiše… U novonastaloj situaciji dogovor Organizacionog odbora AcademIAA bio je da održimo kontinuitet po svaku cenu, promenili smo format programa, ali smo zadržali našu osnovnu ideju i verovanje, a to je da smo tu kako bismo pomogli mladim talentima koji ulaze u svet Advertising-a da bolje razumeju kontekst industrije i spremno dočekaju sve izazove koji ih očekuju na početku karijere.

Zato je ove godine Biznis modul u „back to the basicsmode-u, želimo da razumemo kako se globalna i lokalna ekonomija menjaju i želimo da nam o tome mišljenje daju renomirani svetski stručnaci, pa ćemo sa zadovoljstvom „ugostiti“ Vuka Vukovića i Vladimira Gligorova koji će održati ozbiljna predavanja na temu ekonomskog oporavka nakon COVID-a.

Takođe, želimo da govorimo i o „pobednicima tranzicije“, biznis modelima i kompanijama koje su primer uspeha u „novom normalnom“ i zato ćemo ugostiti Maju Marković koja će podeliti sa polaznicima jako bitna nova iskustva vezana za eCommerce poslovanje u okviru predavanja „Budućnost je stigla u Srbiju“.

Na kraju, želeo sam da polaznicima damo i jedan „quick and dirtyupdate na temu posledica koje je Kovid 19 ostavio na Advertising industriju i to iz ugla kompanija koje zapošljavaju veliki broj mladih ljudi na tržištu i kompanija koje sutra mogu biti poslodavci polaznicima koje zanimaju kreativne, research, medijske ili digitalne agencije.

U okviru panela koji zatvara ovaj svedeni format Biznis modula, Žarko Sakan (New Moment), Petar Kučubić (Ipsos), Goran Žvkovic (Publicis Group) i ja ćemo razgovarati na temu kako se pripremiti za rad u Advertising industriji u 2021. godini. Želimo da pričamo o adaptaciji kroz koju su agencije morale da prođu, ali želimo i da polaznicima damo savet za određene skill-ove koje treba da neguju i usavršavaju ako se spremaju za „novi normalni“ Advertising.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Edukacija je još od prvog dana postavljanja AcademIAA-e bila namenjena istoj publici – mladim talentima koji ulaze u svet Advertising industrije sa poštovanjem, potencijalom, idejama i entuzijazmom da ga menjaju bolje.

Ove godine sve je drugačije, pa su glavni edukativni ciljevi razumevanje makro ekonomskih okolnosti, razumevanje poslovnih modela koji su pobednici „novog normalnog“, razumevanje nove realnosti najvećih kompanija u ekosistemu i saveti kako da sve to najbolje iskoristite za vašu ličnu profesionalnu karijeru.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Ova godina je posebna, ako svoj profesionalni razvoj vidite u Advertising-u, AcademIAA 2020 je “must see” program koji će vam sa najboljim namerama i kvalitetom predavanja pomoći da budete spremni za nove izazove koji vas čekaju u poslovnim karijerama.

 
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Ono kad sve stane u jednu reč

Advertiser Serbia30. novembra 2020.

Jesenja doza edukacije u Represent Communications: Dva nova edukativna programa

Advertiser Serbia18. novembra 2020.

Junior adventures postaje sveobuhvatan portal korisne zabave za decu

Advertiser Serbia18. novembra 2020.

Objavljen prvi regionalni deepfake muzički spot

Advertiser Serbia14. novembra 2020.

Prkosna čuvarkuća Erigeron canadensis

Advertiser Serbia14. novembra 2020.

SVETLANA ĆOPIĆ: „Kreativnost je verovatno neophodnija i važnija nego ikada i potrebni su joj podrška i podsticaj“

Advertiser Serbia2. novembra 2020.

MARIJA JOKSIMOVIĆ: „Globalni igrači poput Gugla pomeraju granice digitalnog prisustva pa je važno razumeti kako ga korisnici percipiraju i koriste“

Advertiser Serbia28. oktobra 2020.

JOVANA SIMIĆ: Covid-19 komunikacija – Stara dobra normalnost

Advertiser Serbia28. oktobra 2020.

Ako ne može publika Beogradskoj filharmoniji, može Beogradska filharmonija publici

Advertiser Serbia27. oktobra 2020.

Kreativna podrška prodaji magazina LiceUlice

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

MARIJA MATIĆ: „Modul Mediji u okviru ovogodišnje AcademIAA bavi se aktuelnim trenutkom i pre svega uticajem pandemije na medije i medijsku industriju globalno i lokalno“

Advertiser Serbia25. oktobra 2020.

Represent Communications je zvanična agencija CEFTA sporazuma

Advertiser Serbia21. oktobra 2020.

Proglašeni dobitnici osmog SoMo Borca

Advertiser Serbia8. oktobra 2020.

Kako je Covid-19 stavio tehnologije u fokus poslovanja? Direct PERSPECTIVE Talks webinar u petak, 9.oktobar u 12h

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

SAATCHI & SAATCHI HRVATSKA osvojio Srebro na Cresta Awards

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.