Brendovi

AmCham: Dodeljene nagrade „Lider promena“

BEOGRAD – Na svečanosti u Skupštini grada u četvrtak su uručene nagrade „Lider promena“, koje treći put zaredom dodeljuje Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u cilju promovisanja dobrih primera poslovanja u Srbiji

Nagrade za najbolje rezultate u poslovanju, inovativnost, etičnost i društvenu odgovornost dodeljene su kompaniji Nelt, Lei Stanković iz agencije Communis, Andrei Brbaklić iz Erste banke, kompaniji Telenor, Dejanu Turku iz kompanije Vip, Predragu Mitiću iz Hewlett-Packard Enterprise i Matematičkoj gimnaziji.

Žiri je imao zadatak da sastavi listu nominovanih i pripremi uži izbor na osnovu prijavljenih kandidata, i dodeli specijalnu nagradu „Hero“. Kompanije članice AmCham-a u Srbiji glasale su za kandidate na licu mesta elektronskim putem, po principu jedna kompanija – jedan glas.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što nagrada postaje tradicionalna i što smo u prilici da nagradimo najbolje primere iz našeg poslovnog okruženja, koje karakteriše odgovorno poslovanje, izuzetnost, inovativnost, kreativnost i visoka poslovna etika. Dobitnici nagrada svetli su primeri koji iznova uspostavljaju i kreiraju kvalitetnu poslovnu klimu i predstavljaju uzor koji se sledi„, rekla je izvršna direktorka AmCham-a Vera Dimić-Nikolić.

Nagrada „Lider promena“ dodeljena je kompaniji Nelt, koja je, kako je rečeno na skupu, svojim poslovnim rezultatima u 2015. postavila uzor na tržištu Srbije.

Za „Mladog i inovativnog lidera promena“ izabrana je Lea Stanković iz agencije Communis, zbog svoje kreativne energije i inovativnosti kojom je unela značajne promene u način poslovanja svoje kompanije u 2015., a nagradu „Žena lider promena“ dobila je Andrea Brbaklić iz Erste banke, kao priznanje za istaknuti talenat i uspeh u poslovnom svetu 2015.

„Društveno odgovorni lider promena“ za 2015. godinu je kompanija Telenor, koja je nagrađena za trajni doprinos našem društvu kroz svoje projekte i inicijative, rečeno je na svečanosti.

Nagrada za „Poslovnog ambasadora lidera promena“ dodeljena je Dejanu Turku iz kompanije Vip, kao inostranom poslovnom lideru koji je značajno doprineo promovisanju Srbije kao dobre investicione destinacije tokom 2015. godine.

Za „AmChamps lidera promena“ proglašen je Predrag Mitić, menadžer kompanije Hewlett Packard Enterprise, za posebna dostignuća tokom trajanja ekskluzivnog, edukativnog godišnjeg programa „AmChamps“.

Matematička gimnazija je dobitnik „AmCham heroj – specijalne nagrade“, koja se dodeljuje kompaniji, pojedincu ili instituciji po izboru Specijalnog žirija, za kontinuirani rad i fantastične rezultate uprkos izostanku sistemske podrške i nepostojanju široke društvene prihvatljivosti.

Nagradu je primio direktor te škole Srđan Ognjanović.

Na Generalnoj skupštini AmChama izabrano je i rukovodstvo te organizacije, a na mesto predsednika komore ponovo je izabran Zoran Petrović, koji je i predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke.

Na mesto prvog potpredsednika AmChama izabran generalni dorektor FiIip Morisa Jelena Pavlović, a novi članovi Upravnog odbora su vlasnik Trizme Boris Vujičić, šef Korporativnih poslova Telenora Branko Mitrović i Diana Gligorijević, izvršni direktor marketinga Telegrupe.

Na Generalnoj skupštini AmChama predstavljen je izveštaj o tome šta je urađeno u prethodnom periodu kada je u pitanju doprinos te komore usvajanju i unapređenju važnih zakona, prevashodno Zakona o inspekcijskom nadzoru, Zakona o izvršenju i obezbeđenju, Zakona o ulaganjima, Zakona o radu…

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja više od 190 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su ukupno u Srbiji investirale 14 milijardi evra.

AmCham je vodeća poslovna asocijacija u Srbiji koja svoje aktivnosti bazira na unapređenju poslovnog okruženja, profesionalnom usavršavanju, edukaciji i promociji svojih članova, kao i na omogućavanju poslovnih kontakata među članstvom.

Miloš Đurković, potpredsednik AmCham-a, rekao je da je cilj da investitori budu zadovoljni, posebno strani.

Samo zadovoljan investitor je najbolja preporuka za druge koji će doći„, rekao je Đurković.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je na svečanosti da nema sumnje da će Srbija biti lider u Jugosistočnoj Evropi i da je važno da a nastavi sa reformama ka dinamičnijem rastu, ali i poboljšanju poslovne klime.

Važno je da se u tome prepozna presudna uloga privatnog sektora, ali i svih vas u srpskoj privredi„, rekao je Skat.

Prema njegovim rečima, veoma je važno što Srbija nastoji da poboljša svoju poslovnu klimu, što teži otvaranju novih radnih mesta, inovacijama, tehnološkom razvoju, unapređenju konkurentnosti, razvoju preduzetnistva.

 

Itvor: Tanjug

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Širi se mreža bezbrižnih putnika

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Galaxy AI u rukama 8,8 miliona ljudi: Revolucija veštačke inteligencije sada stvarno počinje

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Održana druga radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže: Mali biznisi su najvitalniji deo privrede i šansa manjih sredina

Advertiser Serbia20. мај 2024.

BELhospice proslavio 20. rođendan: Jubilej posvećen podizanju svesti o palijativnoj nezi u Botaničkoj bašti “Jevremovac“

Advertiser Serbia20. мај 2024.

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.

NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek

Advertiser Serbia14. мај 2024.

ĐORĐE JOVANOVIĆ, Xiaomi: „Ova kampanja je nastavak game changing serijala kampanja po kojima je Xiaomi postao poznat“

Advertiser Serbia10. мај 2024.