Brendovi

AmCham: Dodeljene nagrade „Lider promena“

BEOGRAD – Na svečanosti u Skupštini grada u četvrtak su uručene nagrade „Lider promena“, koje treći put zaredom dodeljuje Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u cilju promovisanja dobrih primera poslovanja u Srbiji

Nagrade za najbolje rezultate u poslovanju, inovativnost, etičnost i društvenu odgovornost dodeljene su kompaniji Nelt, Lei Stanković iz agencije Communis, Andrei Brbaklić iz Erste banke, kompaniji Telenor, Dejanu Turku iz kompanije Vip, Predragu Mitiću iz Hewlett-Packard Enterprise i Matematičkoj gimnaziji.

Žiri je imao zadatak da sastavi listu nominovanih i pripremi uži izbor na osnovu prijavljenih kandidata, i dodeli specijalnu nagradu „Hero“. Kompanije članice AmCham-a u Srbiji glasale su za kandidate na licu mesta elektronskim putem, po principu jedna kompanija – jedan glas.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što nagrada postaje tradicionalna i što smo u prilici da nagradimo najbolje primere iz našeg poslovnog okruženja, koje karakteriše odgovorno poslovanje, izuzetnost, inovativnost, kreativnost i visoka poslovna etika. Dobitnici nagrada svetli su primeri koji iznova uspostavljaju i kreiraju kvalitetnu poslovnu klimu i predstavljaju uzor koji se sledi„, rekla je izvršna direktorka AmCham-a Vera Dimić-Nikolić.

Nagrada „Lider promena“ dodeljena je kompaniji Nelt, koja je, kako je rečeno na skupu, svojim poslovnim rezultatima u 2015. postavila uzor na tržištu Srbije.

Za „Mladog i inovativnog lidera promena“ izabrana je Lea Stanković iz agencije Communis, zbog svoje kreativne energije i inovativnosti kojom je unela značajne promene u način poslovanja svoje kompanije u 2015., a nagradu „Žena lider promena“ dobila je Andrea Brbaklić iz Erste banke, kao priznanje za istaknuti talenat i uspeh u poslovnom svetu 2015.

„Društveno odgovorni lider promena“ za 2015. godinu je kompanija Telenor, koja je nagrađena za trajni doprinos našem društvu kroz svoje projekte i inicijative, rečeno je na svečanosti.

Nagrada za „Poslovnog ambasadora lidera promena“ dodeljena je Dejanu Turku iz kompanije Vip, kao inostranom poslovnom lideru koji je značajno doprineo promovisanju Srbije kao dobre investicione destinacije tokom 2015. godine.

Za „AmChamps lidera promena“ proglašen je Predrag Mitić, menadžer kompanije Hewlett Packard Enterprise, za posebna dostignuća tokom trajanja ekskluzivnog, edukativnog godišnjeg programa „AmChamps“.

Matematička gimnazija je dobitnik „AmCham heroj – specijalne nagrade“, koja se dodeljuje kompaniji, pojedincu ili instituciji po izboru Specijalnog žirija, za kontinuirani rad i fantastične rezultate uprkos izostanku sistemske podrške i nepostojanju široke društvene prihvatljivosti.

Nagradu je primio direktor te škole Srđan Ognjanović.

Na Generalnoj skupštini AmChama izabrano je i rukovodstvo te organizacije, a na mesto predsednika komore ponovo je izabran Zoran Petrović, koji je i predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke.

Na mesto prvog potpredsednika AmChama izabran generalni dorektor FiIip Morisa Jelena Pavlović, a novi članovi Upravnog odbora su vlasnik Trizme Boris Vujičić, šef Korporativnih poslova Telenora Branko Mitrović i Diana Gligorijević, izvršni direktor marketinga Telegrupe.

Na Generalnoj skupštini AmChama predstavljen je izveštaj o tome šta je urađeno u prethodnom periodu kada je u pitanju doprinos te komore usvajanju i unapređenju važnih zakona, prevashodno Zakona o inspekcijskom nadzoru, Zakona o izvršenju i obezbeđenju, Zakona o ulaganjima, Zakona o radu…

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja više od 190 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su ukupno u Srbiji investirale 14 milijardi evra.

AmCham je vodeća poslovna asocijacija u Srbiji koja svoje aktivnosti bazira na unapređenju poslovnog okruženja, profesionalnom usavršavanju, edukaciji i promociji svojih članova, kao i na omogućavanju poslovnih kontakata među članstvom.

Miloš Đurković, potpredsednik AmCham-a, rekao je da je cilj da investitori budu zadovoljni, posebno strani.

Samo zadovoljan investitor je najbolja preporuka za druge koji će doći„, rekao je Đurković.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je na svečanosti da nema sumnje da će Srbija biti lider u Jugosistočnoj Evropi i da je važno da a nastavi sa reformama ka dinamičnijem rastu, ali i poboljšanju poslovne klime.

Važno je da se u tome prepozna presudna uloga privatnog sektora, ali i svih vas u srpskoj privredi„, rekao je Skat.

Prema njegovim rečima, veoma je važno što Srbija nastoji da poboljša svoju poslovnu klimu, što teži otvaranju novih radnih mesta, inovacijama, tehnološkom razvoju, unapređenju konkurentnosti, razvoju preduzetnistva.

 

Itvor: Tanjug

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung Electronics predstavlja Bespoke JET AI pametni usisivač

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

vivo X90 Pro – mobilna estetika i mogućnosti snimanja pronalaze savršenu ravnotežu

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

A1 Srbija počinje izgradnju svoje optičke infrastrukture kako bi korisnicima pružila i fiksne usluge

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

Uspešni lideri predvodnici su timova na putu ka uspehu

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

Eurobank Direktna i ovog proleća podržava manifestaciju „Noć knjige”

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

Samsung događaj „Bespoke Life 2023“ predstavlja tehnologije koje nude pogodnosti danas i grade održivije sutra

Advertiser Serbia7. јуна 2023.

DRAŽEN ŠUMIĆ je novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

Advertiser Serbia6. јуна 2023.

mts i PULSOC za kompanije su osmislili premijum servis za očuvanje bezbednosti podataka i celokupnih sistema

Advertiser Serbia5. јуна 2023.

Izgubili ste telefon. Šta sad?

Advertiser Serbia5. јуна 2023.

Hemofarm novim rekordima obeležio 63 godine poslovanja

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Na Labena Ventures prijavilo se neverovatnih 120 projekata iz 29 država EU i šire regije, najviše iz Srbije: 18

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Samsung i Dezeen organizuju globalni konkurs za dizajn

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

IKEA i Eni Libovic pokreću program mentorstva za buduće fotografe

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Eurobank Direktna donirala 1,5 miliona dinara za uređenje lokaliteta Nacionalnog parka Tara

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Članski paketi Auto-moto saveza Srbije od sada dostupni i na 600 TENFORE lokacija

Advertiser Serbia1. јуна 2023.