Ljudi

ALEKSANDRA MARTINOVIĆ, Telekom Srbija: Telekom Srbija je regionalni lider u produkciji serijskog i filmskog sadržaja

Razmišljajući kojom rečenicom da započnem ovaj autorski članak, uhvatila sam sebe kako sam zagledana u Superstar kanal, koji je u mojoj kancelariji uvek uključen, dok se bavim dnevnim aktivnostima.

 

To me je podstaklo da percipiram kakvu je suštinsku promenu Telekom Srbija napravio kreirajući, prvo viziju i ideju, a kasnije i realizaciju neophodnosti da se kvalitetno i suštinski bavimo produkcijom kontenta. To su bili koraci i odluke koje su u potpunosti utabale novu putanju kojom će se kretati kinematografija i produkcija igranog sadržaja u Srbiji i regionu. Nakon pet godina od te vizije i odlučnosti tadašnjeg koordinatora za internet i multimediju, a sadašnjeg generalnog direktora kompanije, Vladimira Lučića, nalazimo se u situaciji u kojoj je Superstar ubedljivo najgledaniji kablovski kanal u Srbiji, a nalazi se u top 10 najgledanijih kanala u kategoriji onih i sa nacionalnom pokrivenošću, pa ga i sa pravom nazivaju srpskim HBO kanalom.

Neretko čujem pitanje, a kako je to moguće? Ko još gleda TV? Šta se dešava sa generacijom Z, da li oni bilo šta od toga gledaju? Kako opstati u svetu toliko velikog broja kanala i domaćeg i svetskog konetnta? Odgovor na sva ova pitanja je vrlo jednostavan: Kvalitet.

Živimo u vreme kada je put za pronalazak kvalitetnog sadržaja olakšan i diversifikovan. Gledaoci nisu pasivni konzumenti, oni prave preferencije na osnovu svojih potreba i u skladu sa tim tragaju da svoje potrebe zadovolje. Cela entertejment industrija je bazirana na izazivanju i zadovoljenju emocije, i sve dok ste uspešni u tome da korisnike, grubo rečeno nasmejete ili rasplačete (odnosno da izazovete emociju) to znaci da ste na dobrom putu, jer nema prostora ravnodušnosti i inertnosti kada je u pitanju konzumacija sadržaja i zato kvalitet istog raste.

Lokalni, organski sadržaj je nešto što najbolje razumeju i doživljavaju ljudi sa ovih prostora. Zašto je tolika vežanost za domaći sadržaj? Zato sto je naša emocija autentična, nas humor je autentičan, naše replike su autentične, naši istorijski događaji su samo naši…nešto što holivudski blokbasteri ne mogu u toj meri da repliciraju.

Igrani sadržaj je postao premium proizvod, a storytelling i content koji se produkuje ključ uspeha u medijskom, televizijskom, streaming biznisu.

Telekom Srbija nema konkurenciju kada se uzme u obzir kvalitet igranog sadržaja koji produciramo, jer je napravljena ogromna razlika u količini energije i rada koja je uložena u to, a mi ulažemo kontinuirano, sa jasnom strategijom i ciljem.

Nakon ovih prvih 4-5 godina dolazi realno i očekivano vreme kada uloženo treba dodatno da se materijalizuje i skalira na još viši nivo. Na globalnom nivou je usko grlo kada govorimo o kreativnom i produkcijskom kapacitetu, a mi smo na vreme shvatili da ukoliko želimo brz i silovit uspeh neophodno je da sarađujemo sa najboljim produkcijama i kretivcima u zemlji i regionu. U tome smo uspeli, kao i u prepoznavanju novih talenata i davanju šansi mladima.

Telekom Srbija je lokalni odnosno regionalni igrač koji produkuje najkvalitetniji sadržaj u duhu Winner takes it all, a dokaz tome je ostvarena saradnja sa Amazon prime, Disney plus, činjenica da se naše serije gledaju na 5 kontinenta, od Azije, Severne i Južne Amerike do Evrope, dok nas u ovoj godinu čekaju inostrane koprodukcije i partnerstva sa nekim od najvećih imena.

Zlatni dečko, Državni Službenik, Crna svadba itd su samo neki od naslova koji su odavno preskočili Srbiju i region i koji putuju sirom sveta.

Nepostojanje granica, kada je igrani sadržaj u pitanju, je još jedan od pokazatelja savremene slobode, koja posebno krasi generaciju Z koja želi da gleda odlične priče i kvalitetan konetent, ali onda kada oni to žele i gde to njima odgovara, možda ne na Tv i sa opcijom da se eliminišu reklame. Sve ovo oslikava našu realnost koja nas inspiriše da se i mi, kao najveći regionalni telco operator, prilagodimo, da učimo, da svi zahtevi naših korisnika budu mogući, da kreiramo najkvalitetniji sadržaj ali i tehnologiju odnosno infrastrukturu.

Nakon kontenta, tehnologija je druga veoma važna teritorija na kojoj mi insistiramo. To su dva ključna DNK aspekta Telekoma koji se unapređuju konstantno jer nas jedno bez drugog vodi do pola puta od cilja i zato se ne merimo i ne takmičimo samo sa ostalim televizijama, mi se takmičimo sa svim tehnološkim servisima na koji ljude troše novac od svog budžeta odvojenog za entertejment – to je bioskop, to je SVOD, to je čak i gejming. Konkurencija je ogromna i zato je svaki ostvaren uspeh astronomski. Jakom konkurencijom u produkciji igranog sadržaja se oštri kvalitet i stvara prilika da naši korisnici odnosno gledaoci dobijaju najbolje. Vise opcija daje mogućnost izbora, diže standard, kvalitet i izaziva tržišnu utakmicu.

Srbiju i region tek čekaju velike prilike i tržišne utakmice kada je u pitanju produkcija i distribucija igranog sadržaja.

Telekom Srbija je za taj trenutak spremna i dodatno ga izaziva da što pre dođe.

 

Autorski Članak Aleksandre Martinović, Direktorke Direkcije za multimediju Telekoma Srbija

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Ljudi

[NEM DUBROVNIK 2023] Grupni intervju: Evolucija televizijske industrije u narednih 10 godina

Advertiser Serbia29. маја 2023.

[POGLED SA VRHA] DRAGANA ORLANDIĆ, Siberian Wellness: „Planovi su nam da nastavimo sa daljim rastom, kako u Srbiji, tako i u regionu“

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Dragan Bjelogrlić, čovek koji promenio filmsku industriju regiona, na 11. Brending konferenciji u Sarajevu

Advertiser Serbia12. маја 2023.

Slovenija: Nagrada za oglašivačku ličnost godine pripala je Alešu Muhiču

Advertiser Serbia12. маја 2023.

Taker Karlson pokreće emisiju na Twitteru

Advertiser Serbia10. маја 2023.

Uručena priznanja PRO PR GLOBE Awards

Advertiser Serbia6. маја 2023.

Otac veštačke inteligencije Džefri Hinton dao otkaz u Guglu: Četbotovi će biti pametniji od nas

Advertiser Serbia2. маја 2023.

EMILIJA LILIĆ, Tigar Tyres: „Kao i u porodici, dobar PR stručnjak unutar “porodice” otvoreno ukazuje na probleme“

Advertiser Serbia28. априла 2023.

Kaća Pribićević i Dada Bošković nove direktorke McCann Beograd

Advertiser Serbia27. априла 2023.

NATALIJA ĐORDAN, Trebjesa: „Za Pivaru Trebjesa održivi razvoj je poslovni imperativ“

Advertiser Serbia27. априла 2023.

Preminuo kontroverzni TV voditelj Jerry Springer

Advertiser Serbia27. априла 2023.

NEVEN MARINOVIĆ, Smart Kolektiv: „Više neće biti moguće voditi uspešan biznis bez snažne posvećenosti održivom poslovanju“

Advertiser Serbia26. априла 2023.

Hrvatska prvi put ima čak dva predstavnika u žiriju velikog festivala Cannes Lions

Advertiser Serbia26. априла 2023.

JELENA ZLATANOVIĆ, MOL Serbia: „Komunikacije su strateški partner biznisa“

Advertiser Serbia25. априла 2023.

NEM Dubrovnik otkriva dodatne keynote govornike

Advertiser Serbia24. априла 2023.