Agencije

ALEKSANDAR JOVANOVIĆ: „Na IAA Akademiji ćete naučiti kako da mediji rade za vas i pomognu vam u ostvarivanju uspeha na tržištu“

Razgovarali smo sa Aleksandrom Jovanovićem, Strategy & Investment Director agencije OMD, o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula pod nazivom „Mediji“.

 
——————————————————–

Edukativni program koji ove godine po sedmi put organizuje Međunarodno udruženje za marketinške komunikacije (International Advertising Association, Serbian Chapter), AcademIAA, biće održan od 17.09. do 16.12.2022. Reč je o jednom od najobuhvatnijih i najbolje rangiranih edukativnih programa u globalnoj IAA mreži. Prijave traju do 15. avgusta!

Ove godine polaznici će imati priliku da čuju preko 50 predavača i panelista. Svaki od modula koordiniraju stručnjaci iz relevantnih oblasti koji iza sebe imaju zavidno iskustvo i izuzetne rezultate. Sadržaj je podeljen na 5 modula: Biznis (koordinator: Miloš Aleksić, Marketing Strategist, KupujemProdajem); Kreativa (koordinator: Đorđe Janković, Managing Partner & Creative Director, Friday); Istraživanje i analitika (koordinator: Nikola Vasiljević, Head of analytics and insights, Mad Head Games); Mediji (koordinator: Aleksandar Jovanović, Strategy & Investment Director, OMD); Digital (koordinatorka: Olja Nestov, Digital Marketing Specialist, Atlantic Grupa).

Program je namenjen mladim profesionalcima sa najviše 5 godina iskustva u struci, a preporučuje se studentima, mladim marketarima, preduzetnicima, ali pre svega – onima koji su spremni da se posvete ličnom usavršavanju.
——————————————————

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– U modulu Mediji pričaćemo o tome kako komuniciramo sa potrošačima kroz medije. Medijsko okruženje je sve kompleksnije. Sa jedne strane nudi pregršt mogućnosti, a sa druge strane nas stavlja pred izazov kako odabrati najbolji put do ostvarenja cilja. Kao i u svemu što je kompleksno, bitno je razumeti osnovne elemente. Krenućemo sa upoznavanjem sa osnovnim pojmovima u medijima, specifičnostima i mogućnostima svakog medijskog kanala, a završićemo sa postavljanjem medijskih strategija u skladu sa biznis ciljevima i usklađivanjem komunikacije koja ima za cilj jačanje brenda i one koja se bavi isključivo ostvarivanjem kratkoročnih prodajnih rezultata.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Glavni ciljevi modula su pre svega razumevanje uloge medija u komunikaciji sa potrošačima, kao i trendova na medijskom tržištu, zatim definisanje briefa i ciljeva koje komunikacija treba da ostvari, kao i tumačenje medijskih podataka u cilju kreiranja efikasnih kampanja brenda.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Ako ste u industriji marketinskih komunikacija ili ste zainteresovani za karijeru u ovom polju, imaćete mogućnost da učite od ljudi koji se ovim poslom svakodnevno uspešno bave. Otvorićemo neke od najaktuelnijih tema u komunikaciji sa potrošačima i diskutovati o profesionalnim izazovima za koje često ne postoji samo jedno rešenje. Pomoćićemo vam da sagledate ceo proces komunikacije sa potrošačima, od pisanja brifa do evaluacije kampanja. Naučićete kako da mediji rade za vas i pomognu vam u ostvarivanju uspeha na tržištu. Kako vam ovo zvuči?

 
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Erica Orange na Future Tense „Većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu jer uče samo za testove“

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB SLOVENIA: „Izberi EON. Izberi svojo zgodbo.“ za Telemach

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ŽIŠKA: „Povratak u Neobuzdaniju“ za Munchmallow

Advertiser Serbia21. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] AGENCIJA 101: „Glavni tokom noći“ za Burek Olimpija

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „MagMe x Farfetch private dinner“

Advertiser Serbia15. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Horizon Forbidden West“ za Sony Interactive Entertainment

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Ne sudi nas po boji“ za BIPA

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „25 godina Telekoma Srbija“

Advertiser Serbia13. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] STUDIO SONDA: „Prelomi“ za brend Dorina (Kraš)

Advertiser Serbia10. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] REPRESENT COMMUNICATIONS PODGORICA: „Coca-Cola podrška mladima“ za Coca-Cola HBC Crna Gora

Advertiser Serbia9. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „Chicken Box – Piletina kakvu volimo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia7. марта 2023.

Effie Awards – Drugi rok za prijavu radova

Advertiser Serbia7. марта 2023.

Gordana Deranja, Zlatko Komadina i grad Bjelovar dobitnici priznanja PRO PR Awards

Advertiser Serbia6. марта 2023.