Agencije

Agencija Señor i modna kuća Varteks otkrivaju kampanju za prolećnu kolekciju

„Relevantno oglašavanje danas je nemoguće bez iskrenog dijaloga s publikom i uvažavanja inputa koji od nje dolazi. Umesto skrivanja, brandovi se, kao i ljudi, ne bi trebali bojati da pokažu nedostatke i da budu relatable. Ovo nas je vodilo pri predstavljanju nove kolekcije i nove ere vremešne modne kuće koju vredi ponovo otkriti.“ — Vanja Blumenšajn, Señor

 

(STARO)MODNI BRAND

Varteks je hrvatski modni brand sa vekovnom tradicijom proizvodnje komada visokog kvaliteta materijala i izrade. Uz svoje kolekcije, on proizvodi i odeću za druga, svetski poznata imena poput Huga Bossa s kojim sarađuje preko 20 godina. Ali ako, uz sav priznati kvalitet i cenjeno umeće šivanja, pitate prosečnog kupca što misli o Varteksu, dobićete odgovor da — ne misli.

Iako su upoznati s brandom i prepoznaju njegov kvalitet, kupci ga se jednostavno ne sete pri kupovini odeće. I kad razmišljaju o Varteksu, uglavnom ga doživljavaju konzervativnim ili kao brand s kvalitetnom odećom za posebne prilike. Kako kupcima promeniti percepciju i podstaći ih da uzmu Varteks u obzir u idućoj kupovini i kad se ne radi o prilikama poput krizme ili krštenja?

VARTEKSOVO PROLEĆE

Kažu da imaš jednu priliku da ostavitš prvi utisak. Kako onda predstaviti novi utisak branda koji postoji od 1918.? Svašta se u međuvremenu događalo, a zadnji talas osveženja u ovu modnu kuću došao je sa novom kreativnom direktoricom Martinom Vrdoljak Ranilović koja je, ne odstupajući od kvaliteta i brand identiteta, klasičnom dizajnu dodala dah savremenosti.

Varteksova SS22 kolekcija sadrži denim u novim oblicima, formalna odela u fluorescentnim bojama i netipičnim krojevima, nasleđe Varteksa u modernoj interpretaciji i druge novitete. Kad se poznatom kvalitetu doda novi twist, ovaj tekstilni div sigurno će biti (ponovo) otkriće ljubiteljima mode.

„Varteks želi da komunicira sa ljudima, on započinje priču – puštajući svojim korisnicima da je dovrše na način koji će odraziti njihov stil, pokazati njihove snove i put kojim žele da kroče.“ 
— Martina Vrdoljak Ranilović, kreativna direktorica, Varteks

OTKRIJ VARTEKS

Uz savremenost u kolekciji vreme je i za savremenost u komunikaciji. Svesni postojeće percepcije, Señorovci su je iskoristili kao polazišnu tačku za razgovor o novoj eri branda koja će zaintrigirati stare i privući nove generacije da — otkriju Varteks. Za tako nešto potrebna je bila i hrabrost klijenta, uz postavku kako je jedino iskrenom i relevantnom komunikacijom moguće ostvariti isto takvu vezu s publikom.

Kampanja je započela teaser porukama na billboardima, koji su inspirisani intervjuima sa targetom, koje su odražavale ključne probleme u percepciji branda. U reveal fazi te su poruke prelepljene vizualima koji otkrivaju novi Varteks — fotografijama modela u statement komadima iz nove kolekcije — samopouzdanim odgovorom na postojeću percepciju i poziv na preispitivanje te percepcije. Stilizovani kadrovi u odvažnim kombinacijama demantuju staro i pozivaju na otkrivanje novog.

Promena nikad ne bi trebala da bude samo u izlogu, ona mora biti sistematska – vidljiva u svim elementima projekta. Zato su Señorovci za fotografa odabrali mladu nadu Denisa Butorca, a u spotovima uključili autorsku pesmu nagrađivane pevačice Dunje Ercegović (Bad Daughter) — da kampanja zaista bude svetska, a naša. I tu je Señoru bilo, kao i za odeću i kampanju, važno da pokaže kako Varteks može da parira brandovima s puno većim budžetima. Sad konačno možemo podržati nacionalni proizvod, ne samo zato što je domaći, nego zato što je odličan.

Ovde otkrijte više informacija o kampanji, a ovde i ostale Señorove projekte.

— TV spotovi:

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Advertiser Serbia25. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.

Effie Index 2022: Objavljene najefektnije kompanije na svetu tokom 2022, među njima i one iz Hrvatske

Advertiser Serbia6. јула 2023.