Agencije

Agencija Bruketa&Žinić&Grey jedina je hrvatska agencija koja je udomila dva kanska lava

Osim dva projekta nagrađena lavovima, do sada je još pet projekata bilo u finalu najvećeg festivala kreativnosti

 

Prvog dana ovogodišnjeg izdanja najprestižnijeg festivala kreativnosti – Cannes Lions, Marodi i agencija Bruketa&Žinić&Grey uz saradnju Komunikacijskog laboratorija za projekat “Priča koja vrijedi svakog slova” osvojili su bronzano priznanje u kategoriji Print&Publishing/Innovative and adapted use of Print & Publishing čime je agencija Bruketa&Žinić&Grey postala prva agencija koja je u Hrvatsku donela čak dva kanska lava.

Inspiracija za projekat proizašla je iz činjenice da je Međimurska popevka 2018. godine uvrštena na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine, a na njemu će ostati zaštićena sve dokle god se koristi. Kako bi doprineli očuvanju popevke, kreirano je limitirano izdanje zbirke od pet knjiga Međimurskih popevki – Priča koja vrijedi svakog slova u kojoj svaka knjiga dolazi s posebnim pakovanjem Marodi abecedne testenine za supu s tačnim brojem slova od kojih je sačinjena pesma. Pored toga, 28. novembar proglašen je i kao Dan međimurske popevke, a na taj dan sprovodiće se aktivnosti u svrhu njene zaštite i očuvanja.

Iznimno smo ponosni jer je kanski lav najveće priznanje u kreativnom svijetu, a samim time potvrdili smo ponovno da to što smo mala država, ne znači da ne možemo raditi velike stvari. Ovo je prvi kanski lav koji stiže u Nedelišće, a ova nagrada pokazuje da s predanošću i strašću možemo ostvariti veliki uspjeh. Neka nam svima bude inspiracija i podsjetnik da njegujemo i prenosimo naše kulturno naslijeđe“ – izjavio je Ivo Payer, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Agencija Bruketa&Žinić&Grey prvog kanskog lava osvojila je 2021. godine kada je na takmičenju bilo gotovo 30 hiljada prijava, a tada je Untouched by Light, penušavo vino Radgonskih gorica, nagrađeno bronzom za rebranding. Untouched by Light projekat je kojime su Bruketa&Žinić&Grey i Radgonske gorice umesto tradicionalnog oglašavanja kreirali potpuno novi proizvod, s ciljem pozicioniranja ove vinarije na globalnom tržištu. Radi se o prvome penušavom vinu na svetu koje se proizvodi, prodaje i degustira u potpunom marku, kao odgovor na naučno istraživanje koje potvrđuje negativan uticaj svetla na vinske arome, posebno na penušce.

Cannes Lions je najveće svetsko takmičenje kreativnosti u tržišnim komunikacijama, s više od 26 hiljada prijava samo ove godine, dok se nagrada kanski lav smatra najprestižnijom u branši.
Osim što su osvojili dve nagrade, agencija Bruketa&Žinić&Grey s pet projekata plasirala se u finale takmičenja što je takođe veliko priznanje s obzirom na enorman broj prijava koje pristižu svake godine.

Već spomenuti Untouched by Light 2022. godine bio je u užem izboru kategorije Creative B2B, a te godine bilo je više od 25 hiljada prijava. Osim uspeha na Cannesu, Untouched By Light osvojio je i zlato na Art Directors Club of New York takmičenju i na istom takmičenju Best of Discipline, srebro na takmičenju London International Awards, bronzu na Cresti, nagradu High Design Quality na Red Dotu, bronzu na Brand Impact Awards i brojne nagrade na regionalnim strukovnim takmičenjima.

Brigometar koji je izmerio zabrinutost hrvatskih građana te iste godine svoje mesto obezbedio je u finalu kanske kategorije Creative Data, a osvojio je i dve nagrade na The Drum Out Of Home Awards takmičenju, zlato i srebro na MIXX Europe, zlato na Graphis Advertising, dva srebra na BalticBest takmičenju i dve bronze na Kyiv International Advertising Festivalu. Takođe, plasirao se u finale takmičenja Cresta i u finale dve različite kategorije Art Directors Club of New York takmičenja, ali i u finale na Campaign Tech Awards.

Knjiga koja čim se više koristi, tim više ima nade za Zakladu Adris 2017. bila je u finalu kanske kategorije posvećene dizajnu knjiga, a te godine bilo je više od 40 hiljada prijava. Osim Cannesa, Američki institut za grafički dizajn uvrstio ju je u 50 najbolje dizajniranih knjižnih omota na svetu, D&AD nagradio ju je priznanjem Wooden Pencil, osvojila je nagradu na Design Week-u, srebro i bronzu na Golden Drum-u i srebro na hrvatskom takmičenju IdejaX.

Godišnji izveštaj za Adris Grupu – Lica 2009. godine bilo je u finalu kanske kategorije Annual Report, a tada je na festivalu bilo više od 22 hiljada prijava. Nadasve, ovaj izveštaj nagrađen je i srebrom na Graphis Annual Reports, nagradom Graphics Award na takmičenju Good Design te plasiranjem u finale na takmičenjima International Advertising Cup i Golden Drum.

Recept koji je potrebno ispeći pre upotrebe – Ispeci pa reci godinu ranije takođe se plasirao u finale iste kategorije, a te godine bilo je više od 28 hiljada prijava. Ovaj specifični recept osvojio je glavnu nagradu i na Cresti, zlato na London International Awards, High Design Quality na Red Dotu, zlato na International Design Awards, Gold World Medal na New York Festivals te zlato na takmičenju EPICA. Communications Arts dodelio je priznanje Award of Excellence, a tu su i: srebro na takmičenju CLIO, srebrno zvono takmičenja Festo, nagrada Merit na Art Directors Club of New York takmičenju i brojna druga internacionalna i regionalna priznanja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Agencija Smart Vision dobitnik svetski priznate zlatne IPRA nagrade za izuzetnost u PR-u

Advertiser Serbia9. јул 2024.

LJUBICA VUKČEVIĆ, DIRECT MEDIA United Solutions: „Komunikacija brendova se dosta usložnjava kada je u pitanju Click generacija“

Advertiser Serbia8. јул 2024.

GORAN RUŠKUC, Studio Nexus: „Da bismo se izdigli na površinu mora osrednjosti, moramo da budemo provokatori koji znaju da kontrolišu efekat i ispostavljaju rezultat“

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Across Finance postavila Jana Vlčeka za direktora za investicije u medijskom sektoru

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Optimistični doručak sa agencijom Ovation – nova interna Anno Domini kolekcija

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

„Gospodin Billboard“ na CIM forumu 2024

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Effie Index 2023: Najefektivnije kampanje u Hrvatskoj i svetu tokom 2023

Advertiser Serbia14. јун 2024.

WOMAN.COMM OF THE 2024 YEAR NAGRADE – Sada za ceo Adriatic region!

Advertiser Serbia12. јун 2024.