Brendovi

A1 proslavlja svoj prvi rođendan u Srbiji

Brendovi

BEOGRAD – Kompanija A1 Srbija obeležava prvu godinu pod brendom A1 i 15 godina poslovanja na srpskom tržištu.

 

Tadašnji Vip, a od 7. aprila 2021. A1 Srbija, uzdrmao je srpsko tržište telekomunikacija. Danas A1 ima blizu 2.5 miliona korisnika u Srbiji i mreža je u koju prelazi najveći broj ljudi. Ovaj operator beleži najbolji odnos prenetih brojeva u i iz mreže u prošloj godini, a time i rast broja korisnika prema ovoj kategoriji – blizu 10 hiljada. A1 Srbja je deo internacionalne A1 Telekom Austrija Grupe sa 25 miliona korisnika u sedam zemalja.

Korisnici A1 Srbija su za prvih godinu dana postojanja novog brenda generisali čak 41% ukupnog mobilnog internet saobraćaja, čineći je najiskorišćenijom mrežom u Srbiji. Umesto neograničenih minuta, traži se gigabajt više. Odgovarajući na potrebe tržišta, kompanija je povodom rođendana pripremila promociju A1 Moćne tarife sa čak 1TB interneta koji se može fleksibilno koristiti tokom cele ugovorne obavezne. Sve nove korisnike koji se odluče za ovaj paket očekuje prvih šest meseci bez pretplate uz ugovornu obavezu od 24 meseca.

Dolazak novog brenda obeležio je najveći investicioni ciklus do sada, sa ciljem dodatnog unapređenja pokrivenosti i kvaliteta mreže. Izgrađeno je 130 novih baznih stanica, te je kompanija, sa ukupno 2.315 postala drugi najveći operator prema broju sopstvenih baznih stanica. Kvalitet A1 mreže potvrdio je i RATEL (Regulatorna agencija za elektronske komunikacije), na čijem nacinalnom merenju je rangirana druga po kvalitetu.

Među najtraženijim rešenjima uprotekloj godini našao se A1 Net Protect, zaštita koja blokira zlonamerne web lokacije i aktivno nadgleda i blokira pristup nepoželjnom sadržaju. Ovaj dodatak je do sada zaustavio čak 47 miliona napada, od kojih su najčešći bili malver i fišing napadi.

A1 Srbija se trudila da doprinese boljem životu zajednice u kojoj posluje. Pokrenut je projekat Svet kakav želiš, u okviru kog je do sada podržan razvoj šest projekata u oblasti zdravlja, ekologije i obrazovanja, a kojima je dodeljeno ukupno 19 miliona dinara. Pod A1 brendom digitalno je restaurisano još pet filmskih klasika, čime je do sada sačuvano 23 kultna filmska ostvarenja u okviru projekta A1 Kinoteka.

Svesni značaja koji ima na tržištu Srbije, ali i na nivou cele A1 Telekom Austrija Grupe, kompanija je usvojila ESG strategiju (Environmental, Social, Governance) kojom se, zajedno sa drugiim članicama Grupe, obavezala da će do 2030. godine smanjiti emisiju štetnih gasova i postepeno preći na obnovljive izvore energije, povećati energetsku efikasnost za 80% u odnosu na 2019, reciklrati oko 50,000 uređaja godišnje i digitalno opismeniti oko 100,000 ljudi, naročito dece i mladih.

A1 Srbija
A1 Srbija je deo internacionalne Telekom Austria Grupe i mobilni operater koji unapređuje tržište telekomunikacija, kreirajući najbolje iskustvo korisnika za život u savremenom digitalnom dobu. Blizu 1.600 zaposlenih posvećeno je kreiranju inovativnih rešenja i usluga, omogućavajući 2.5 miliona korisnika da odaberu i na najbolji način iskoriste mogućnosti koje digitalizacija nudi, u skladu sa svojim potrebama.

A1 Telekom Austrija Grupa je lider digitalnih usluga i komunikacionih rešenja u regionu Jugoistočne Evrope, koja pruža usluge oko 25 miliona korisnika u sedam zemalja i zapošljava blizu 18.000 ljudi. Grupa je evropska jedinica kompanije América Móvil, jednog od najvećih provajdera telekomunikacionih usluga na svetu.

Za više informacija posetite www.a1.rs i www.A1.group

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Izabrane pobedničke aplikacije na šestom Regionalnom app izazovu

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Prestižna nagrada za kompaniju Telekom Srbija

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Kineska automobilska industrija sve konkurentnija evropskim brendovima

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Ivana Barišić postala ambasadorka brenda Planet of Plants

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Uticaj snage procesora na kvalitet fotografije

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Telekom Srbija grupa nastavlja da razvija poslovanje u regionu

Advertiser Serbia15. марта 2023.

Samsung Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G: Fantastično iskustvo za sve!

Advertiser Serbia15. марта 2023.

„Dobar Start” – Krovni stipendijski program kompanije Nelt

Advertiser Serbia14. марта 2023.