Brendovi

A1 i Evropska prestonica kulture u bojama „zastava budućnosti“

Brendovi

Kultura, umetnost, ples, edukacija, nova energija mladih ljudi samo su neki od sinonima za program „Zastave budućnosti“, koji će se u okviru Evropske prestonice kulture održati u Novom Sadu od 28 – 30. aprila.

 

Kompanija A1 Srbija jedan je od glavnih sponzora ovog programa, koji će, kroz 70 različitih događaja, okupiti skoro 200 mladih umetnika i umetnica iz 20 zemalja širom sveta.

Inspirisana temama ovogodišnjeg programa – podsticanjem stvaralaštva dece i mladih, njihovog kritičkog razmišljanja i uključivanja u društveni život kroz kulturu i umetnost, kompanija A1 Srbija pripremila je dve radionice koje će se, kao deo „Zastava budućnosti“, održati 29. i 30. aprila u Kreativnom distriktu.

U okviru prve radionice Influens Akademija: Ja kao digitalni urednik/urednica publika će imati priliku da, iz prve ruke, od influensera Alekse Todorovića i Davida Pavlovića sazna sve o medijskoj i digitalnoj pismenosti, pravilima onlajn ponašanja, kao i oblicima cyberbullying-a. Podstaknuti prelaskom na „onlajn svet“ u svim segmentima života, ideja ove radionice je da deci i roditeljima približi teme digitalne pismenosti i naglasi važnost posedovanja znanja i veština u digitalnom okruženju.

Druga, ekološka radionica pod nazivom Bolji vazduh za sve posvećena je svim građanima koji žele da saznaju više o kvalitetu vazduha koji dišu i načinima na koje kao pojedinci mogu doprineti rešavanju ovog izazova, od kog zavisi opstanak planete. Predavači će biti dr. Vladimir Đurđević, profesor Fizičkog fakulteta u Beogradu, Dunja Jovanović sa F.fm platforme, i predstavnici Internet društva Srbije – Vanja Stanić, Željka Desiree Milošević i Neda Aleksandrov.

Na radionici će biti predstavljen i Klimerko, uređaj za merenje kvaliteta vazduha čija je distribucija građanima širom Srbije omogućena u okviru programa Svet kakav želiš.

Broj učesnika na obe radionice je ograničen, a svi zainteresovani se za prisustvo mogu prijaviti putem sledećih linkova:

Influens Akademija: Ja kao digitalni urednik/urednica
Bolji vazduh za sve

Porgram „Zastave budućnosti“ će tokom ova tri dana kroz različite umetničke forme u skoro 70 događaja, „pustiti glas“ mladih umetnika na prostoru Kreativnog distrikta. Oni će imati priliku da kroz muziku, ples, cirkus, predstave, izložbe, modne događaje i različite aktivacije kao kreatori budućeg kulturnog života daju svoj lični pečat i ožive novosadski Veliki Liman kao mesto susreta bogatog industrijskog nasleđa grada i savremene kulture i stvaralaštva.

¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
A1 Srbija
A1 Srbija je deo internacionalne A1 Telekom Austria Grupe i mobilni operater koji unapređuje tržište telekomunikacija, kreirajući pouzdano iskustvo korisnika za život u savremenom digitalnom dobu. Blizu 1.500 zaposlenih posvećeno je kreiranju inovativnih rešenja i usluga, omogućavajući 2.4 miliona korisnika da odaberu i na najbolji način iskoriste mogućnosti koje digitalizacija nudi, u skladu sa svojim potrebama.
A1 Telekom Austrija Grupa je lider digitalnih usluga i komunikacionih rešenja u regionu Jugoistočne Evrope, koja pruža usluge oko 25 miliona korisnika u sedam zemalja i zapošljava blizu 18.000 ljudi. A1 Grupa je jedinica kompanije América Móvil, jednog od najvećih provajdera telekomunikacionih usluga na svetu.

Za više informacija posetite www.a1.rs i www.A1.group

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung Galaxy S24 Ultra upotpunjuje početak emitovanja i iskustvo gledanja Olimpijskih igara u Parizu 2024

Advertiser Serbia18. јун 2024.

IKEA lansira iskustvo virtuelnog dizajna za korisnike u Srbiji

Advertiser Serbia18. јун 2024.

Akademija održivosti: Besplatna edukacija za mala i srednja preduzeća

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Nespresso najavljuje nezaboravno mediteransko leto

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Adidas istražuje slučaj korupcije u Kini, procenjenu na stotine miliona evra

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Linija Samsung TV uređaja i saundbar zvučnika na bazi AI za 2024. godinu oduševljava recenzente

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Rusija: Unilever „rusifikuje“ imena brendova

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Johnson & Johnson će platiti 700 miliona dolara zbog obmane potrošača

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Fudbaleri Luka Modrić i Bukayo Saka sklopili partnerstvo sa brendom Snickers u najnovijoj kampanji

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Lažne AI alatke kradu vaše lozinke

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Proglašeni najbolji mali preduzetnici: Milion dinara za Junake mikro biznisa 2024

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Prvi Galaxy Watch FE omogućava pristup naprednom praćenju zdravlja za još više korisnika

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Osećajte se kao najbolji strelac tokom letnjih sportskih takmičenja uz Samsung 8K televizore

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Hibridni AI u službi čoveka otvara nove mogućnosti

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Ferero lansira vegansku Nutelu

Advertiser Serbia10. јун 2024.