Brendovi

4 saveta za savršenu svakodnevnu fotografiju sa vivo X80 Pro

Brendovi

Pri saradnji na modelu X80 Pro, kompanijama vivo i ZEISS, globalnom lideru u optici i optoelektronici, glavni cilj bio je da svojim korisnicima omoguće snimke vrhunskog kvaliteta i savršeno iskustvo snimanja.

 

U nameri da svakodnevne trenutke učini posebnim, vivo predstavlja četiri lakih saveta koji će svaku fotografiju i snimak dovesti do savršenstva.

Iako je idealan trenutak za snimanje takozvani „zlatni sat“ koji predstavlja period dana neposredno pred zalaska ili izlaska sunca – vivo X80 Pro omogućava vrhunski snimak u svakom osvetljenju. Pun potencijal glavnog objektiva, može se uvideti po tome koliko dobro podnosi slabo osvetljenje, posebno koristeći HDR za balansiranje jakog svetla u inače tamnim scenama. HDR, ili „High Dinamic Range“, izdvaja detalje iz najtamnijih i najsvetlijih delova vaše slike i stvara bolju ravnotežu boja u celini. Posebno je pogodan za pejzaže i portrete, pogotvu kada postoji širok raspon između najtamnijih i najsvetlijih delova vaše fotografije. Tu je i ZEISS T* premaz sa kojim, u kombinaciji sa zadnjom kamerom X80 Pro, performanse noćne scene ostaju prvorazredne. ZEISS T* premaz takođe, poboljšava prenos svetlosti i pomaže u smanjenju refleksije.

Funkcije kamere najbolje je uočiti kada je izazovete živopisnim bojama i dinamičnim okruženjem. Zato kompanija vivo svojim korisnicima pruža dva profila boja – profil živopisnih boja i neutralan profil. Standardni AI profil, bojama pruža veći nivo vedrine i zasićenosti dok ZEISS Natural Color profil poboljšava verodostojnost boja i olakšava promene boje i osvetljenosti tokom snimanja.

Zahvaljujući razvijenom AI softveru, kamera može da identifikuje mnogo različitih scena i subjekata i zatim inteligentno podesi parametre da bi napravio lepše efekte i boje.
ZEISS Natural Color profil omogućava vivo X80 Pro da reprodukuje prirodne boje i automatski optimizuje i preciznu ekspoziciju i balans bele, omogućavajući korisnicima da u svojim uređajima zabeleže scenu verodostojnu onome što vide ispred sebe.

Zahvaljujući funkciji švenkovanja kamere, vivo X80 Pro omogućava izuzetno snimanje objekata u pokretu, tako što kombinuje tehnologiju praćenja pokreta subjekta, tehnologiju segmentacije ljudske pozadine i inteligentnu pozadinsku bokeh tehnologiju. Praćenjem kretanja subjekta tokom ekspozicije možete stvarati dinamične, ali stabilne snimke. Zahvaljujući 50mm Gimbal Portrait kameri X80 Pro, korisnici mogu da snime vizuelno upečatljive portrete sa jasnim subjektom i pozadinom prikazanom u linearnom zamućenju pokreta.

Kompanije vivo i ZEISS ohrabruju korisnike da, pored standardnih režima za snimanje videa i fotografisnje, istraže dodatane funkcije svojih vivo X80 Pro uređaja i naizgled svakodnevne momente učine trenucima za pamćenje.

###
O kompaniji vivo

vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog sveta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.
Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smeštenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, veštačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar), gde proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 70 zemalja i regiona i uživa poverenje više od 400 miliona korisnika širom sveta.
* ,,Benfen” je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

vivo predstavio X80 Lite 5G pametni telefon i najavio pre-order period

Advertiser Serbia23. септембра 2022.

Otvoren nov Maxi supermarket u Subotici

Advertiser Serbia22. септембра 2022.

Kompanija Samsung Electronics osvojila brojne nagrade na International Design Excellence Awards 2022

Advertiser Serbia21. септембра 2022.

Kupci tuže Teslu zbog obmane u oglašavanju

Advertiser Serbia20. септембра 2022.

Svečano otvorena Svetska konferencija o osnovnim naukama i održivom razvoju u Beogradu

Advertiser Serbia20. септембра 2022.

Kompanija PepsiCo prestala da proizvodi svoja pića u Rusiji

Advertiser Serbia20. септембра 2022.

Najuspešniji srpski preduzetnici, investitori i eksperti za razvoj poslovanja ovog petka na konferenciji Original Boost

Advertiser Serbia19. септембра 2022.

Partners Global i USAID pokrenuli novi projekat za snažnije građansko društvo

Advertiser Serbia19. септембра 2022.

Samsung Electronics najavljuje novu strategiju zaštite okoline

Advertiser Serbia19. септембра 2022.

Glovo otkriva – šta se gricka dok se prati basket?

Advertiser Serbia17. септембра 2022.

Svetska konferencija o osnovnim naukama i održivom razvoju

Advertiser Serbia17. септембра 2022.

Dodeljene Sakura stipendije za 2022. godinu

Advertiser Serbia14. септембра 2022.

Heinz mora da promeni dizajn nalepnice na flašicama kečapa nakon smrti kraljice Elizabete

Advertiser Serbia14. септембра 2022.

Uz kupovinu Samsung pametnih telefona čeka vas fenomenalan poklon!

Advertiser Serbia12. септембра 2022.

Kako osnovne nauke podstiču održivi razvoj

Advertiser Serbia12. септембра 2022.