Brendovi

31. Kopaonik biznis forum od 3. do 6. marta

Brendovi

BEOGRAD – Glavna tema – Novi globalni kontekst: izazovi neizvesne budućnosti

 

Tradicionalni, 31. Kopaonik biznis forum održaće se od 3. do 6. marta 2024. godine u Kongresnom centru hotela Grand Kopaonik na Kopaoniku. Centralna tema biće – Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti, a tokom četiri dana biće održane 36 panel diskusije, kao i tri plenarne sesije i četiri specijalna događaja.

Na  Forumu će učestvovati više od 200 govornika iz akademske zajednice, politike, poslovnog menadžmenta, međunarodnog finansijskog sektora, diplomatije.

Specijalni gost na forumu biće Džefri Saks, profesor sa Kolumbija univerziteta, koji je svetski priznati ekspert iz oblasti održivog razvoja. Pored g.Saksa na Forumu će se učesnicima obratiti i g. Ivailo Izvorski, glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju.

Kopaonik biznis forum započeće tzv. nultim danom, 3.marta, u okviru kojeg će biti predstavljene makroekonomske prognoze za Zapadni Balkan i Srbiju u 2024. godini. Pored toga, biće prezentovano i najnovije istraživanje koje se odnosi na Index korporativne reputacije različitih industrija u Srbiji. Nadalje, razgovaraće se o kreativnim industrijama, a dan će biti završen sa dva panela koja su tradicionalno posvećeni Inicijativi Digitalna Srbija.

Prvog dana, 4. marta, Forum će biti svečano otvoren uvodnim izlaganjima guvernera Narodne banke Srbije i ministra finansija, nakon čega je predviđeno obraćanje specijalnog gosta, g. Ivaila Izvorskog, kao i obraćanje šefa misije IMF za Srbiju, g. Donala Mcgetigena. U nastavku razgovaraće se o izgledima za proširenje EU na zemlje Zapadnog Balkana, a neće izostati ni teme koje se odnose na digitalnu transformaciju, klimatske promene, regionalnu saradnju zemalja Zapadnog Balkana. Analiziraće se i teme koje se odnose na budućnost automobilske industrije, promene u industriji osiguranja, problem nedostatka kvalitetne radne snage, nedovoljne konkurentnosti srpske privrede. Na kraju, obratiće se specijalni gost KBF 2024, profesor Džefri Saks.

Drugi dan, 5. mart, rezervisan je za energetsku tranziciju, infrastrukturna ulaganja u uslovima rastućih kamatnih stopa, transformaciju finansijskog sektora, konkurentnost izvozno orijentisanih malih i srednjih preduzeća, probleme ekonomske migracije, obrazovanje 4.0. U poslepodnevnom terminu govoriće se o cirkularnoj ekonomiji, o mestu sporta u biznisu i društvu. Takođe, razmatraće se i teme koje se odnose na žene lidere, reforme za dostizanje visoko prinosne ekonomije. Analiziraće se i izazovi u poljoprivredi, bankarstvu, real estate sektoru. Na Forumu će biti predstavljene i četiri uspešne priče mladih preduzetnika. Sasvim na kraju dan će se zatvoriti intervjuom sa našim uspešnim privrednikom g. Miroslavom Miškovićem.

Poslednji dan Foruma, 6. mart, počeće plenarnom sesijom predstavnika Svetske zdravstvene organizacije, a nastaviće se panelima o pitanjima rodne ravnopravnosti, politikama i poslovnim praksama namenjenim deci i mladima, borbi za talente, kao i o pitanjima koja se odnose na transformaciju zdravstvenog sektora. Tradicionalno, Forum će biti završen  razgovorom sa Anom Brnabić, predsednicom Vlade Republike Srbije.

Registracija učesnika počinje od 10. januara 2024. godine putem veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs. Na sajtu Foruma je objavljena Agenda.

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Sajber kriminal je jedna od najunosnijih prevara na svetu – saznajte kako da zaštitite svoje poslovanje

Advertiser Serbia24. април 2024.

Gejming industrija Srbije povećala prihode i broj zaposlenih

Advertiser Serbia22. април 2024.

A1 escape room „Izgubljeni IDentitet“ posetilo više od 4.000 ljudi

Advertiser Serbia18. април 2024.

Samsung predstavio Samsung Galaxy evropski tim sportista za Pariz 2024

Advertiser Serbia18. април 2024.

Telekom Srbija pokreće projekat „Dečji svet je veći od ekrana“

Advertiser Serbia16. април 2024.

Održana prva radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže

Advertiser Serbia15. април 2024.

Da li ste se prijavili na konkurs „ESG Lideri“?

Advertiser Serbia15. април 2024.

Uranjanje u dubine uz 8K: Podvodni snimatelj Pavel Aktel o novoj eri snimanja filmova u visokoj rezoluciji

Advertiser Serbia15. април 2024.

Samsung 15. godinu zaredom vodeći na globalnom tržištu sistema digitalnog oglašavanja

Advertiser Serbia12. април 2024.

Samsung Electronics već 18 uzastopih godina na vrhu globalnog tržišta televizora

Advertiser Serbia10. април 2024.

Pet pravila za uspešno ulaganje u investiciono zlato

Advertiser Serbia10. април 2024.

S kojom slavnom osobom biste voleli da popijete jutarnju kafu?

Advertiser Serbia9. април 2024.

Neophodno, inovativno, skladno: Novi identitet dizajna Samsung Electronics u 2030. godini

Advertiser Serbia9. април 2024.

Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osveženu Try Galaxy aplikaciju

Advertiser Serbia8. април 2024.

Otvoren 13. NLB Organic konkurs: Tri miliona dinara za najbolje projekte iz organske poljoprivrede

Advertiser Serbia8. април 2024.