Brendovi

29. Kopaonik biznis forum u znaku održivog razvoja

Predstojeći Kopaonik biznis forum biće održan od 6. do 9. marta na Kopaoniku, a centralna tema je Srbija 2030: Agenda održivog razvoja.

 

»Polazeći od činjenice da je Srbija učestvovala u izradi Agende 2030, koja je usvojena na skupštini UN, te da je, zajedno sa drugim zemljama potpisnicima, preuzela obavezu za ispunjenje definisanih ciljeva, smatrali smo da je neophodna reafirmacija ove važne teme«, poručili su organizatori 29. Kopaonik biznis foruma na najavnoj konferenciji za medije.

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije, a kao i prethodnih, i ove godine zvanični partner događaja je kompanija Mastercard.

Srpski Davos okupiće političke, privredne i akademske ličnosti u našoj zemlji, među kojima je predsednica Vlade Republike Srbije i guverner Narodne banke Srbije. Takođe, učešće su potvrdili i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, zatim predsednici privrednih komora zemalja regiona, kao i najznačajniji privrednici iz naše zemlje i regiona iz finansijskog i realnog sektora. Specijalni gost ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma biće Karlos Alvarez-Pereira, potpredsednik Rimskog kluba, koji će dati o post-covid novoj normalnosti.

Tokom četiri dana biće održano 33 panela na kojima će govoriti 200 panelista, a predviđeno je i 8 plenarnih obraćanja. Savez ekonomista Srbije daje veliki prioritet zdravlju, sigurnosti i bezbednosti svih učesnika te sam događaj organizuje u skladu sa poštovanjem aktuelne epidemiološke situacije. Broj prijava za učešće na Forumu je limitiran na 1000, a sam raspored i struktura panela, biće organizovani u skladu sa poštovanjem svih epidemioloških i zdravstveno-bezbednosnih mera.

»Iako je ove godine broj učesnika smanjen, kako bismo ispoštovali sve epidemiološke mere, Forum će okupiti vrlo interesantne paneliste koji će pokušati da daju odgovore na najvažnije ekonomske i društvene izazove sa kojima se suočavamo na putu održivog razvoja. Pored makroekonomske analize i predviđanja za 2022. godinu za region Zapadnog Balkana, na Forumu će veliku pažnju imati i paneli posvećeni analizi javnog zdravstvenog sektora i uticaja COVID-19 na održivo finansiranje zdravstva u Srbiji. Kao nastavak prethodno održanih Foruma, i ove godine bavićemo se „borbom“ za talente, industrijom 4.0 i izazovima digitalne transformacije, geopolitičkim pitanjima za region Zapadnog Balkana, značajem regionalne saradnje za održivi rast i razvoj, energetskom i zelenom tranzicijom, održivošću poljoprivrede, zaštitom životne sredine, kao i prihvatanjem veštačke inteligencije i obrazovanjem kao ključnim faktorom za održivi razvoj«, izjavila je Dragijana Radonjić Petrović, potpredsednik Saveza ekonomista Srbije dodajući da će predstojeći Forum opravdati renome najvažnijeg i najznačajnijeg regionalnog okupljanja poslovne, ekonomske i političke elite.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard, istakla je značaj ovog ekonomskog skupa: »Mastercard će i ove godine, po sedmi put, biti glavni partner Kopaonik biznis foruma. Pred nama su višednevne prilike da vodimo otvorene i konstruktivne diskusije između javnog i privatnog sektora, na temu održivog razvoja i važnosti koju održivost ima u ekonomskom oporavku i rastu«, istakla je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard i dodala »U izuzetno teškom periodu koji je pogodio građane i privredu, a takođe, ostavio teške posledice i na mala i srednja preduzeća, kojima je pomoć potrebnija više nego ikada pre, naše diskusije će se fokusirati na održivi razvoj u domenu digitalizacije i inkluzije. Našu posvećenost malim i srednjim preduzećima realizovaćemo kroz podršku Nacionalnoj inicijativi za bezgotovinska plaćanja: Bolji način, koja je izvrstan primer javno-privatnog partnerstva koje podržava napore Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije

Prvog dana Foruma, sada već tradicionalno, pored makroekonomskih politika, predviđena su dva panela posvećena Inicijativi digitalna Srbija. Obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić planirano je poslednjeg dana Foruma. Prvi put na Forumu mladi će imati priliku da istaknu šta očekuju od poslovne zajednice, sa kakvim se izazovim suočavaju na tržištu rada, kako da steknu nova znanja i praktične veštine neophodne za preduzetništvo.

Podsećamo javnost da je registracija za učešće na Forumu završena. Kako bi se ispoštovale sve epidemiološke i bezbednosne mere od svih učesnika Foruma prilikom registracije zahtevaće se dokazi o potpunoj vakcinaciji ili preležanoj bolesti u proteklih šest meseci. Validna potvrda, odnosno dokaz o vakcini treba da sadrži informaciju o trećoj (buster) dozi ili drugoj dozi od čijeg primanja nije prošlo više od šest meseci svih vakcina koje su dostupne u Republici Srbiji.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

[POGLED SA VRHA 2022/23] MILA LITVINJENKO, Aura: „Težište svih subvencija ne treba da budu strane firme već genijalni dobri domaći privredni subjekti“

Advertiser Serbia30. јануара 2023.

Kopaonik biznis forum i ove godine posvećen čitavom regionu

Advertiser Serbia30. јануара 2023.

[POGLED SA VRHA 2022/23] SONJA ĆETKOVIĆ, Infostud: „Ostvarili smo najbolje rezultate u poslednjih 20 godina“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Kako kompanije vivo i ZEISS stavljaju fotografiju pametnih telefona u „fokus“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

SBB fondacija donirala novac školi za slepu i slabovidu decu

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Stiže Coca-Cola telefon

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 Warm Up „Brainwork for better world“

Advertiser Serbia25. јануара 2023.

Kompanija BlueCat najavljuje međunarodnu ekspanziju otvaranjem Centra za brigu o korisnicima i razvoj integracije u Beogradu

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Velika Britanija: Depozitni sistem od 2025

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Podignuta optužnica protiv carinskog agenta C&A

Advertiser Serbia20. јануара 2023.

Kopaonik Biznis Forum slavi jubilej – Tri decenije postojanja

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Glovo i njegovi korisnici u 2022. godini – Šta se, kada i kako naručivalo u godini iza nas?

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Samsung uvodi senzor slike od 200 megapiksela za vrhunski doživljaj visoke rezolucije na pametnim telefonima

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

TM Roh: Kako strast i svrha podstiču mobilne inovacije

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Objavljen je konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Advertiser Serbia18. јануара 2023.