Brendovi

29. Kopaonik biznis forum od 6. do 9. marta 2022. godine

Brendovi

Naredni, 29. Kopaonik biznis forum vraća se u formu četvorodnevnog događaja i biće održan od 6. do 9. marta 2022. godine u Kongresnom centru hotela Grand Kopaonik na Kopaoniku.

 

Centralna tema biće „Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“, a programom je predviđena 31 panel diskusija na aktuelna pitanja iz oblasti društvenog i ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, društvene odgovornosti, održivosti i digitalizacije.

Ovaj najveći ekonomski događaj u zemlji ugostiće tri specijalna gosta – Vladimira Kostića, akademika, profesora i predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti, koji će ukazati na ključne faktore budućeg razvoja Srbije, Karlosa Alvarez-Pereiru, člana Rimskog kluba, koji će govoriti o Svetu posle COVID-19: U potrazi za novom normalnošću i Branka Milanovića, profesora, istraživača i svetski poznatog autora koji će predstaviti pregled globalne ekonomske nejednakosti. Registracija učesnika počinje od 10. januara 2022. godine preko veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs.

Kopaonik biznis forum započeće tzv. nultim danom i makroekonomskim analizama i predviđanjima za 2022. godinu za region Zapadnog Balkana, kao i za Srbiju. Ovaj dan biće zaokružen panelom koji je tradicionalno namenjen Inicijativi Digitalna Srbija. Prvog dana govoriće se o glavnim ekonomskim i političkim dešavanjima u Srbiji i regionu kroz uvodna obraćanja guvernera Narodne banke Srbije i ministra finansija nakon čega su planirana obraćanja specijalnih gostiju. Kao što je to bio slučaj i na prethodnom Forumu, zbog pandemije COVID-19, panel diskusija na Forumu započeće analizom javnog zdravstvenog sektora i uticaja COVID-19 na održivo finansiranje zdravstva u Srbiji. Prvog dana govoriće se i o političkim odgovorima na rastuću nejednakost, „borbi“ za talente, industriji 4.0 i izazovima digitalne transformacije, geopolitičkim pitanjima za region Zapadnog Balkana, kao i o regionalnoj saradnji kao preduslovu za održivi rast i pregledu nove inicijative inkluzivnog rasta iz ugla domaćih i stranih investitora.

Drugog dana na predstojećem 29. Kopaonik biznis forumu biće održani paneli o energetskoj tranziciji, agendi povezivanja Zapadnog Balkana, zelenoj tranziciji, pitanjima održivosti poljoprivrede, digitalizaciji javnih usluga, davanju prioriteta zaštiti životne sredine, kao i prihvatanju veštačke inteligencije obrazovanjem kao ključnim faktorom za održivi razvoj. Kao i prethodnih godina, dva panela biće posvećena pitanjima konsolidacije bankarskog sektora i prilagođavanju novoj normalnosti nakon pandemije COVID-19. Poseban panel će pokriti aktuelna pitanja korporativne društvene odgovornosti (CSR), snažnog liderstva i filantropije. Treći dan počeće obraćanjima plenarnih govornika o radu i pitanjima javne uprave, dok će paneli ponuditi odgovor na dva važna pitanja – o očekivanjima mladih i renesansi zdravstvenih sistema zasnovanih na digitalizaciji koja je usledila. KBF će se, tradicionalno, završiti plenarnim obraćanjem Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije.

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard. Forum predstavlja svojevrsnu interaktivnu platformu za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, uz sagledavanje ključnih reformskih izazova iz političkog, privrednog i ekonomskog ugla. Predstojeći događaj ima još veći značaj jer će biti mesto na kome će se sumirati rezultati ekonomske politike naše zemlje i napretka u društvenom razvoju u izuzetno složenim vremenima pandemije COVID-19.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Hemofarm novim rekordima obeležio 63 godine poslovanja

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

IKEA i Eni Libovic pokreću program mentorstva za buduće fotografe

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Eurobank Direktna donirala 1,5 miliona dinara za uređenje lokaliteta Nacionalnog parka Tara

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Članski paketi Auto-moto saveza Srbije od sada dostupni i na 600 TENFORE lokacija

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Stella Artois zvezda među pivima sada sa 00% alkohola

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Održana regionalna konferencija „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj privreda zapadnog balkana (WB6)“

Advertiser Serbia31. маја 2023.

Svečana dodela priznanja „Miljenik potrošača”

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Pernod Ricard i Lenny Kravitz predstavili brend Nocheluna

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.