Brendovi

29. Kopaonik biznis forum od 6. do 9. marta 2022. godine

Brendovi

Naredni, 29. Kopaonik biznis forum vraća se u formu četvorodnevnog događaja i biće održan od 6. do 9. marta 2022. godine u Kongresnom centru hotela Grand Kopaonik na Kopaoniku.

 

Centralna tema biće „Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“, a programom je predviđena 31 panel diskusija na aktuelna pitanja iz oblasti društvenog i ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, društvene odgovornosti, održivosti i digitalizacije.

Ovaj najveći ekonomski događaj u zemlji ugostiće tri specijalna gosta – Vladimira Kostića, akademika, profesora i predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti, koji će ukazati na ključne faktore budućeg razvoja Srbije, Karlosa Alvarez-Pereiru, člana Rimskog kluba, koji će govoriti o Svetu posle COVID-19: U potrazi za novom normalnošću i Branka Milanovića, profesora, istraživača i svetski poznatog autora koji će predstaviti pregled globalne ekonomske nejednakosti. Registracija učesnika počinje od 10. januara 2022. godine preko veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs.

Kopaonik biznis forum započeće tzv. nultim danom i makroekonomskim analizama i predviđanjima za 2022. godinu za region Zapadnog Balkana, kao i za Srbiju. Ovaj dan biće zaokružen panelom koji je tradicionalno namenjen Inicijativi Digitalna Srbija. Prvog dana govoriće se o glavnim ekonomskim i političkim dešavanjima u Srbiji i regionu kroz uvodna obraćanja guvernera Narodne banke Srbije i ministra finansija nakon čega su planirana obraćanja specijalnih gostiju. Kao što je to bio slučaj i na prethodnom Forumu, zbog pandemije COVID-19, panel diskusija na Forumu započeće analizom javnog zdravstvenog sektora i uticaja COVID-19 na održivo finansiranje zdravstva u Srbiji. Prvog dana govoriće se i o političkim odgovorima na rastuću nejednakost, „borbi“ za talente, industriji 4.0 i izazovima digitalne transformacije, geopolitičkim pitanjima za region Zapadnog Balkana, kao i o regionalnoj saradnji kao preduslovu za održivi rast i pregledu nove inicijative inkluzivnog rasta iz ugla domaćih i stranih investitora.

Drugog dana na predstojećem 29. Kopaonik biznis forumu biće održani paneli o energetskoj tranziciji, agendi povezivanja Zapadnog Balkana, zelenoj tranziciji, pitanjima održivosti poljoprivrede, digitalizaciji javnih usluga, davanju prioriteta zaštiti životne sredine, kao i prihvatanju veštačke inteligencije obrazovanjem kao ključnim faktorom za održivi razvoj. Kao i prethodnih godina, dva panela biće posvećena pitanjima konsolidacije bankarskog sektora i prilagođavanju novoj normalnosti nakon pandemije COVID-19. Poseban panel će pokriti aktuelna pitanja korporativne društvene odgovornosti (CSR), snažnog liderstva i filantropije. Treći dan počeće obraćanjima plenarnih govornika o radu i pitanjima javne uprave, dok će paneli ponuditi odgovor na dva važna pitanja – o očekivanjima mladih i renesansi zdravstvenih sistema zasnovanih na digitalizaciji koja je usledila. KBF će se, tradicionalno, završiti plenarnim obraćanjem Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije.

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard. Forum predstavlja svojevrsnu interaktivnu platformu za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, uz sagledavanje ključnih reformskih izazova iz političkog, privrednog i ekonomskog ugla. Predstojeći događaj ima još veći značaj jer će biti mesto na kome će se sumirati rezultati ekonomske politike naše zemlje i napretka u društvenom razvoju u izuzetno složenim vremenima pandemije COVID-19.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Osećajte se kao najbolji strelac tokom letnjih sportskih takmičenja uz Samsung 8K televizore

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Hibridni AI u službi čoveka otvara nove mogućnosti

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Ferero lansira vegansku Nutelu

Advertiser Serbia10. јун 2024.

U Silosima sa radom počeo penjački centar sa najvećom stenom u Beogradu!

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Bankomati po Evropi meta su novog zlonamernog softvera

Advertiser Serbia8. јун 2024.

Novosađani zaplesali sirtaki na Trgu slobode – Tradicionalni ples i grčka muzika oduševili prolaznike

Advertiser Serbia7. јун 2024.

Samsung u saradnji sa kompanijama Disney i Pixar promoviše novu liniju Bespoke AI veš mašina u novom videu za kampanju u iščekivanju premijere filma „U mojoj glavi 2“

Advertiser Serbia7. јун 2024.

BOJANA DRLJAN, logoped: „Prevencija ekranizma je uvek najbolje i najefikasnije rešenje“

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Održivo poslovanje kao temelj za rast i dugoročnu perspektivu kompanije

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Za deceniju carinici zapleni oko 142 kilograma zlata – Savet da se investiciono zlato kupuje samo kod proverenih trgovaca

Advertiser Serbia6. јун 2024.

A1 Srbija omogućio korišćenje 5G u romingu

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Samsung Electronics predstavlja nove linije Odyssey OLED, Smart Monitor i ViewFinity za 2024. godinu

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Haier je zvanični partner Rolan Garosa, Ana Ivanović globalna ambasadorka brenda

Advertiser Serbia5. јун 2024.

McDonald’s izgubio pravo da koristi naziv Big Mac za svoje proizvode od piletine u EU

Advertiser Serbia5. јун 2024.

[ISTAKNUTI BIZNIS PROJEKTI 2023] A1 Srbija: Escape room „Izgubljeni IDentitet“

Advertiser Serbia3. јун 2024.