Brendovi

29. Kopaonik biznis forum od 6. do 9. marta 2022. godine

Brendovi

Naredni, 29. Kopaonik biznis forum vraća se u formu četvorodnevnog događaja i biće održan od 6. do 9. marta 2022. godine u Kongresnom centru hotela Grand Kopaonik na Kopaoniku.

 

Centralna tema biće „Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“, a programom je predviđena 31 panel diskusija na aktuelna pitanja iz oblasti društvenog i ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, društvene odgovornosti, održivosti i digitalizacije.

Ovaj najveći ekonomski događaj u zemlji ugostiće tri specijalna gosta – Vladimira Kostića, akademika, profesora i predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti, koji će ukazati na ključne faktore budućeg razvoja Srbije, Karlosa Alvarez-Pereiru, člana Rimskog kluba, koji će govoriti o Svetu posle COVID-19: U potrazi za novom normalnošću i Branka Milanovića, profesora, istraživača i svetski poznatog autora koji će predstaviti pregled globalne ekonomske nejednakosti. Registracija učesnika počinje od 10. januara 2022. godine preko veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs.

Kopaonik biznis forum započeće tzv. nultim danom i makroekonomskim analizama i predviđanjima za 2022. godinu za region Zapadnog Balkana, kao i za Srbiju. Ovaj dan biće zaokružen panelom koji je tradicionalno namenjen Inicijativi Digitalna Srbija. Prvog dana govoriće se o glavnim ekonomskim i političkim dešavanjima u Srbiji i regionu kroz uvodna obraćanja guvernera Narodne banke Srbije i ministra finansija nakon čega su planirana obraćanja specijalnih gostiju. Kao što je to bio slučaj i na prethodnom Forumu, zbog pandemije COVID-19, panel diskusija na Forumu započeće analizom javnog zdravstvenog sektora i uticaja COVID-19 na održivo finansiranje zdravstva u Srbiji. Prvog dana govoriće se i o političkim odgovorima na rastuću nejednakost, „borbi“ za talente, industriji 4.0 i izazovima digitalne transformacije, geopolitičkim pitanjima za region Zapadnog Balkana, kao i o regionalnoj saradnji kao preduslovu za održivi rast i pregledu nove inicijative inkluzivnog rasta iz ugla domaćih i stranih investitora.

Drugog dana na predstojećem 29. Kopaonik biznis forumu biće održani paneli o energetskoj tranziciji, agendi povezivanja Zapadnog Balkana, zelenoj tranziciji, pitanjima održivosti poljoprivrede, digitalizaciji javnih usluga, davanju prioriteta zaštiti životne sredine, kao i prihvatanju veštačke inteligencije obrazovanjem kao ključnim faktorom za održivi razvoj. Kao i prethodnih godina, dva panela biće posvećena pitanjima konsolidacije bankarskog sektora i prilagođavanju novoj normalnosti nakon pandemije COVID-19. Poseban panel će pokriti aktuelna pitanja korporativne društvene odgovornosti (CSR), snažnog liderstva i filantropije. Treći dan počeće obraćanjima plenarnih govornika o radu i pitanjima javne uprave, dok će paneli ponuditi odgovor na dva važna pitanja – o očekivanjima mladih i renesansi zdravstvenih sistema zasnovanih na digitalizaciji koja je usledila. KBF će se, tradicionalno, završiti plenarnim obraćanjem Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije.

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard. Forum predstavlja svojevrsnu interaktivnu platformu za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, uz sagledavanje ključnih reformskih izazova iz političkog, privrednog i ekonomskog ugla. Predstojeći događaj ima još veći značaj jer će biti mesto na kome će se sumirati rezultati ekonomske politike naše zemlje i napretka u društvenom razvoju u izuzetno složenim vremenima pandemije COVID-19.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

[POGLED SA VRHA 2022/23] SONJA ĆETKOVIĆ, Infostud: „Ostvarili smo najbolje rezultate u poslednjih 20 godina“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Kako kompanije vivo i ZEISS stavljaju fotografiju pametnih telefona u „fokus“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

SBB fondacija donirala novac školi za slepu i slabovidu decu

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Stiže Coca-Cola telefon

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 Warm Up „Brainwork for better world“

Advertiser Serbia25. јануара 2023.

Kompanija BlueCat najavljuje međunarodnu ekspanziju otvaranjem Centra za brigu o korisnicima i razvoj integracije u Beogradu

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Velika Britanija: Depozitni sistem od 2025

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Podignuta optužnica protiv carinskog agenta C&A

Advertiser Serbia20. јануара 2023.

Kopaonik Biznis Forum slavi jubilej – Tri decenije postojanja

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Glovo i njegovi korisnici u 2022. godini – Šta se, kada i kako naručivalo u godini iza nas?

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Samsung uvodi senzor slike od 200 megapiksela za vrhunski doživljaj visoke rezolucije na pametnim telefonima

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

TM Roh: Kako strast i svrha podstiču mobilne inovacije

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Objavljen je konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Prethodna godina u znaku deficita i uvoza radne snage

Advertiser Serbia17. јануара 2023.

Poznajete vanserijske mlade talente? SBB fondacija otvara konkurs za petu generaciju stipendista

Advertiser Serbia17. јануара 2023.