Agencije

24. Golden Drum objavio imena Best Piece žirija

Deset međunarodno priznatih eksperata iz oblasti kreativne industrije su se pridružili 24. Golden Drum Best Piece žiriju kojim će predsedavati Bruno Bertelli globalni kreativni direktor Publicis Worldwide

Članovi Best Piece žirija su : predsednik žirija Bruno Bertelli globalni kreativni direktor Publicis Worldwide; Zsolt Balogh, kreativni direktor, DDB Budapest, Mađarska; Alice Burton, kreativac, Y&R London, Velika Britanija; Vasilije Ćorluka, izvršni kreativni direktor, Publicis One Makedonija; Dušan Drakalski, izvršni kreativni direktor, Demner, Merlicek& Bergmann, Austrija; Nikolai Fabrika, kreativni direktor, Instinct (BBDO Rusija) i osnivač, Cheapshot, Rusija; Ioana Filip, izvršni kreativni direktor, MRM//McCann Rumunija; Igor Mladinović, glavni kreativni direktor, Imago Ogilvy, Hrvatska; Alemsah Ozturk, CEO / Chief Happiness Officer, 4129 Greyand Chief Digital Officer, Grey EMEA, Turska; Kuba Sagan, kreativni direktor, K2, Poljska; Svetlana Tsvelenyeva, kreativni direktor, TBWA\Ukrajina.

***

Predsednik Best Piece žirija Bruno Bertelli, globalni kreativni direktor Publicis Worldwide
Bruno je jedan od dva najviše nagrađivana italijanska kreativce sa međunarodnim nagradama uključujući 41 Cannes Lions, 9 Gold Cannes Lions, jedan Grand Clio i jedan Grand Prix na New York Festivalu. On je član žirija i govornik na svetskim festivalima, uključujući Eurobest, Kan i NY festival i biće predsednik OOH žirija na Cannes Lions 2017. Bruno reprezentuje globalni kreativni odbor i klijente Publicis Worldwide, uključujući Renault, Nestle i Heineken.

Zsolt Balogh, kreativni direktor, DDB Budapest, Mađarska
Zsolt je ušao u svet advertajzinga pre 17 godina, kada se pridružio Leo Burnett Budapest. Uglavnom je bio fokusiran na umetničku režiju sa brendovima kao što P&G, Philip Morris, Telenora i Coca Cola, on je polako okrenuo svoju kreativnu energiju ka pionirskim interaktivnim kampanjama. Takva kreativna teritorija postala je njegov glavni interes i fokus od pridruživanja DDB Budapest 2011. godine, gde je osnovao digitalno i inovativno odeljenje u agenciji. Zsolt je dobitnik više nagrada, osvojio je Cannes Cyber Lion i Innovation Grand Prix na Golden Drum festivalu. Sa blizu 100 priznanja, verovatno je najpoznatiji digitalni kreativac u Mađarskoj.

Alice Burton, kreativac, Y&R London, Velika Britanija
Alice je kreativac u Y&R London, gde radi tri godine. U Y&R sarađuje sa klijentima kao što su BBC, M&S, Breast Cancer Now, Lloyds Bank, TUI i Land Rover. Njena najnovija značajna kampanje je M&S 2016 božićna kampanju sa Mrs Claus, koja je dobila globalna pohvale, i preko 60 miliona pregleda, a profit M&S je porasta po prvi put za 6 godina. Prošle godine je takođe kreirala kampanju za BBC za Olimpijske igre u Riju. Njeni radovi su nagrađen od strane British Arrows, Campaign Brand Film festival i Clio.

Vasilije Ćorluka, izvršni kreativni direktor, Publicis One Makedonija
Vasilije Ćorluka je izvršni kreativni direktor u Publicis One Makedonija sa 14 godina iskustva u oblasti advertajzinga. On je dobitnik devet Cannes Lions, uključujući Gold Cannes Lion, Silver Euro Effie nagradu, nekoliko Grand Prix, Zlatnu i Srebrnu Golden Drum nagradu, Bronzu na Eurobest-u i još mnogo toga. On je osvojio Golden Watch nagradu kao najbolji kreativni direktor u 2016. godini na Golden Drum festivalu.

Dušan Drakalski, izvršni kreativni direktor, Demner, Merlicek& Bergmann, Austrija
Dušan je započeo svoju karijeru u S Team Bates Saatchi & Saatchi 1997.godine. Kasnije je bio regionalni kreativni direktor u New Moment New Ideas Company. On trenutno obavlja funkciju izvršnog kreativnog direktora u Demner, Merlicek& Bergmann u Beču. Dušanov rad je prepoznat na Kanskom festivalu i dobitnik je kanskog lava četiri godine zaredom. On je takođe osvojio nagrade na Eurobest-u, New York Festivalu, Epica, Golden Drum, Moscow International Advertising Festival i mnogih drugim festivalima.

Nikolai Fabrika, kreativni direktor, Instinct (BBDO Rusija) i osnivač, Cheapshot, Rusija
Nikolai se pridružio Instinct 2011. godine, kao digitalni kreativni direktor. Nakon sve većeg značaja digitalne komunikacije i daljim spajanjem medijskih kanala, imenovan je za kreativnog direktora u Instinct, radeći za Nike, IKEA, Audi, Yota i druge klijente. Pored Instinct, Nikolai je osnivač AR/MR studija za igrice na mobilnim uređajima, Cheapshot. Odrastao je u planinama severnog Kavkaza, Nikolai je studirao istoriju i lepe umetnosti u Moskvi, nakon čega je radio za nekoliko digitalnih agencija pre početka svoje advertajzing i start-up karijere.

Ioana Filip, izvršni kreativni direktor, MRM//McCann Rumunija
Ioana je započela karijeru kao tekstopisac 2006.godine, a sada je jedan od najmlađih ECD u Evropi. Nakon rada za velike brendove na tržištu, sa 26 je bila imenovana za kreativnog direktora McCann Bukurešt za sve brendove kompanije Coca-Cola. Sa mešovitim iskustvom u oblsti digitalnih i integrisanih komunikacija, sa 29 ona je imenovana za izvršnog kreativnog direktora MRM//McCann, jedne od najviše nagrađivanih digitalnih agencija u regionu, vodeći kreativni tim na viši nivo digitalnih integrisanih komunikacija. Njen rad je nagrađen na festivalima kao što su Cannes Lions, Eurobest, Webbi, Golden Drum, Euro Effie i mnogim drugim domaćim i međunarodnim događajima.

Igor Mladinović, glavni kreativni direktor, Imago Ogilvy, Hrvatska
Igor je glavni kreativni direktor u Imago Ogilvi, reklamne agencije koja je proglašena za najbolju agenciju u Adriatic regionu u 2016. Igor je bio član žirija na mnogim domaćim i međunarodnim festivalima, uključujući Golden Drum, FESTO, IdejaX, Art Director Club of Europe (ADC*E), Art Directors Club of Croatia, Cresta Awards, Outward i nagrađen je za svoj rad na Cannes Lions, Eurobest, Epica, Golden Drum, IdejaX, Outward, FESTO, ADCC i još na mnogim drugim. Igor je prvi hrvatski kreativni direktor koji je osvojio Cannes Lion.

Alemsah Ozturk, CEO / Chief Happiness Officer, 4129 Greyand Chief Digital Officer, Grey EMEA, Turska
Alemsah je osnovao 4129 u februaru 2007. U prvih 5 godina, 4129 je postala najnagrađivanija i uspešna digitalna reklamna agencija u Turskoj. Njegov rad je na prestižnim festivalima u poslednjih 20 godina nagrađen u Cannes Lions, Clio Awards, Eurobest, Golden Drum, D&AD, Webbi i mnogim drugim. Od maja 2015 Alemsah je postao novi generalni direktor 4129 Grey, spajanjem Grey Istanbul Advertising Agency i 4129 Digital Advertising agency u novi potpuno integrisani komunikacijski sistem. Alemsah takođe radi kao deo globalnog digitalnog saveta Grey, pomažući EMEA agencijama da idu napred u digital i inovacije.

Kuba Sagan, kreativni direktor, K2, Poljska
Kuba radi kao kreativni direktor u K2, najvećoj nezavisnoj digitalnoj agenciji u Poljskoj. On vodi kreativne i digitalne timove koji rade uglavnom za IKEA, Netflix, Volkswagen, Heineken i Disney. U Poljskoj on se smatra jednim od najinteresantnijih mladih copywriters (od F5 časopisa) i najuticajnijih mladih lidere u poljskoj industriji (od Press magazina). Kuba je osvojio više nagrada kao što su Effie, Golden Drum, i Polish Advertisers Club Awards. Međutim, on je najviše ponosan na osvajanje Cannes Young Creatives Award 2 puta (Film i PR kategorija).

Svetlana Tsvelenyeva, kreativni direktor, TBWA\Ukrajina
Svetlana je kreativni direktor u ukrajinskoj kancelariji TBWA, gde je na čelu kreative za klijente kao što su McDonald’s, AB InBev, ProPHARMA, Nissan i niza sjajnih domaćih brendova. Započela je karijeru u oblasti oglašavanja pre skoro 20 godina karijere kao copywriter 1999.godine, a ona nikada nije sasvim napustila pisanje, uprkos promeni opisa posla. Danas Svetlana piše za televiziju i film, crtane filmove i kratke priče.

Više o Golden Drum na www.goldendrum.com.

 

Prevod: Snežana Milić

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „68 kg“ za SPAR

Advertiser Serbia21. aprila 2021.

Kontrolni zadatak za sve osim za decu

Advertiser Serbia20. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] SAATCHI & SAATCHI SKOPJE: „Xmas 2020″ za MAKEDONSKI TELEKOM i CRNOGORSKI TELEKOM

Advertiser Serbia18. aprila 2021.

LJUBICA VUKČEVIĆ, DIRECT MEDIA United Solutions: „Direct NEURO nam pruža priliku da razumemo potrošača na jedan sasvim novi i mnogo precizniji način“

Advertiser Serbia15. aprila 2021.

Zlatiborac klopa sa zvezdama

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „Karantinski turist“ za MÖMAX

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Highlife“ za LEDO i FRIKOM

Advertiser Serbia9. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] MCCANN SARAJEVO: „Tuborg Challenge“ za CARLSBERG

Advertiser Serbia8. aprila 2021.

Pokret podrške žrtvama seksualnog nasilja “Kad budeš bila spremna” preplavio društvene mreže

Advertiser Serbia7. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] APRIORI WORLD: „Digitalna prava u hrvatskom Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima“ za ZAPRAF

Advertiser Serbia6. aprila 2021.

Bingo grupacija akvizirala marketinšku agenciju Via Media

Advertiser Serbia5. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] PUBLICIS SKOPJE: „Zaedno za ubavo, za nas!“ za SKOPSKO

Advertiser Serbia2. aprila 2021.

Lansirana nova ANNO DOMINI kolekcija

Advertiser Serbia1. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DIALOG KOMUNIKACIJE: „Biraj Zeleno“ za Nestlé Adriatic

Advertiser Serbia1. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] AGENCIJA 101: „Ana Roš i Tuš“

Advertiser Serbia31. marta 2021.