Brendovi

20th Century Fox, Panasonic i Samsung za uživanje u televizijskim sadržajima uz HDR10+ tehnologiju

LAS VEGAS – Kompanije 20th Century Fox, Panasonic Corporation i Samsung Electronics predstavile su sertifikacijske i logotipske programe za otvorenu platformu dinamičkih metapodatka za visoki dinamički opseg (High Dynamic Range (HDR)). Za ovu HDR10+ platformu, prvobitno najavljenu prošle godine na sajmu IFA, ne plaća se licenca

Platforma HDR10+ će uskoro postati dostupna kompanijama koje se bave produkcijom sadržaja, proizvodnjom televizora ultravisoke definicije, uređaja za reprodukciju i snimanje na blu-rej diskovima i set-top boks uređaja, kao i prodavcima SoC, i to bez naplate licence već samo uz plaćanje nominalne administrativne nadoknade. Kompanije mogu da vide novi logo, da se informišu o programu licenciranja uključujući konačne specifikacije, da vide ugovore za pristupanje i da se prijave za prijem obaveštenja o tehničkim specifikacijama HDR10+, kada ona postanu dostupna. Sve ovo dostupno je na adresi www.hdr10plus.org. Uz to, alati za generisanje Ultra HD blu-rej metapodataka, razvijeni su u saradnji sa trećim kompanijama i uskoro će biti dostupni svima koji se bave produkcijom sadržaja. Ovim će se omogućiti izlazak Ultra HD Blu-rej plejera na tržište. Detalji o prenosu sadržaja i formatu interfejsa za ovu mrežu za produkciju sadržaja biće uskoro objavljeni.

HDR10+ će ponuditi zaista vrhunsko HDR iskustvo gledaocima, kroz program izdavanja sertifikata za uređaje kojim se garantuje tačna reprodukcija kreativnih namera izraženih u samom sadržaju. Takođe, poboljšanja u toku procesa rada koje donosi za kreatore sadržaja pospešiće dalju produkciju premijum HDR sadržaja.

Program za izdavanje HDR10+ licenci će zainteresovanim kompanijama obezbediti potrebne tehničke specifikacije i specifikacije za testiranje, za implementiranje HDR10+ tehnologije na način kojim se obezbeđuje kvalitet slike, a istovremeno svakom proizvođaču daje mogućnost da inovativno primeni mapiranje dinamičkih tonova. Prateći program sertifikacije obezbediće da HDR10+ proizvodi ispune zahtev za dobrim kvalitetom slike i na pravi način predstave kreativne namere režisera i direktora fotografije. Sertifikovani proizvod biće obeležen HDR10+ logom koji označava izvrstan kvalitet slike koji taj proizvod nudi.

Ključni aspekti programa licenciranja obuhvataju:
• Prednosti za proizvođače uređaja (npr. TV, Ultra HD Blu-rej, OTT STB itd), pružaoce usluga distribucije sadržaja, SoC proizvođače, kompanije koje objavljuju sadržaje i pružaoce alata za kreiranje sadržaja
• Ne plaćanje licence po jedinici
• Nominalnu administrativnu nadoknadu za proizvođače uređaja, proizvođače SoC i pružaoce usluga distribucije sadržaja
• Tehničke specifikacije, specifikacije za testiranje, HDR10+ logo/vodič za logo, patente ove tri kompanije koji su u direktnoj vezi sa tehničkom specifikacijom i test specifikacijom
• Sertifikaciju uređaja sprovodiće treća strana, autorizovani centar za testiranje

Kada program HDR10+ licenciranja bude bio otvoren, tri kompanije koje su njegovi osnivači ugradiće HDR10+ tehnologije u sva buduća Ultra HD izdanja filmova, odabrane TV uređaje, Ultra HD Blu-rej rekordere/plejere, kao i u druge proizvode.

Bilo nam je važno da stvorimo jedan otvoren sistem koji će biti fleksibilan i ponuditi iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima koje je mnogo bliže kreativnim namerama filmskih stvaralaca,” izjavio je Deni Kej, izvršni potpredsednik kompanije 20th Century Fox i generalni direktor laboratorije za inovacije kompanije Fox. “Zajedno sa kompanijama Samsung i Panasonic, kao cilj smo postavili standardizaciju procesa licenciranja koja će okakšati partnerima, uključujući i producente sadržaja i proizvođače televizora i drugih uređaja, da ugrade ovu tehnologiju i unaprede vizuelni doživljaj za sve gledaoce.”

Sve je više podrške za HDR10+, a kompanije već željno iščekuju primenu 3C specifikacija i programa izdavanja sertifikata. Više od 25 kompanija iz različitih industrija izrazilo je svoje snažno interesovanje za podršku HDR10+ platformi, što daje dodatni vetar u leđa ovoj platformi na njenom putu ka uspehu.

Amazon Prime Video, prvi pružalac usluga direktne reprodukcije sadržaja sa interneta (striming) koji obezbeđuje HDR10+, omogućio je globalni pristup celoj svojoj Prime Video HDR biblioteci video sadržaja u HDR10+ tehnologiji. Katalog naslova Prime Video HDR10+ obuhvata stotine časova sadržaja, kao što su sadržaji iz Amazon Prime Originals produkcije The Grand Tour, The Marvelous Mrs. Maisel koji je nominovan za Zlatni globus, Jean-Claude Van Johnson, The Tick i The Man in the High Castle, kao i stotine drugih naslova izdatih pod licencom.

Warner Bros. Home Entertainment će podržati HDR10+ kako bi omogućio rešenje za Warner Bros. sadržaje na bazi dinamičkih metapodataka za televizore proizvođača Samsung, Panasonic i druge televizore koji mogu da prikažu HDR10+ sadržaje u 4K HDR tehnologiji. “Warner Bros. se uvek trudio da korisnicima obezbedi najbolji izbor za uživanje u zabavnim sadržajima kod kuće,” izjavio je Džim Vitrih, predsednik Divizije za Amerike i globalnu strategiju kompanije Warner Bros. Home Entertainment. “Primenom HDR10+ dinamičkih metapodataka, WB može dalje da unapredi svoja nastojanja da viziju filmskih stvaralaca prikaže na najverniji mogući način, za naša izdanja u 2018. godini i za naš iscrpni katalog koji sadrži više od 75 4K HDR naslova, u domovima u kojima korisnici u tim sadržajima uživaju na širokom spektru TV uređaja sposobnih da reprodukuju HDR10+ saržaje.”

Nova HDR10+ tehnologija optimizuje kvalitet slike za sledeću generaciju ekrana, tako što koristi dinamičko mapiranje tona da bi odslikala promene u osvetljenosti, zasićenosti boje i kontrastu od frejma do frejma, od scene do scene, čime se dobija unapređeno iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima. HDR10+ tehnologija optimizuje performanse mnogih 4K televizora ultravisoke definicije, omogućavajući reprodukciju sadržaja na širokoj paleti televizora sledeće generacije, čime se doživljaj korisnika znatno približava prvobitnim kreativnim namerama stvaralaca holivudskih filmova.

Time što spaja znanje i tehnologiju tri kompanije – osnivača, HDR10+ ima potencijal da obezbedi značajne prednosti u smislu kvaliteta slike, kako gledaocima tako i stvaraocima,” izjavio je Tošiharu Cacui, direktor Divizije TV uređaja kompanije Panasonic. ”Shodno tome, Panasonic očekuje široku podršku za HDR10+.”

Samsung je posvećen tehnološkim inovacijama svojih TV uređaja, a HDR10+ predstavlja evoluciju u kvalitetu slike koja donosi najbolje moguće iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima,” izjavio je Jongsuk Ču, viši potpredsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung Electronics. “Mi smo dizajnirali HDR10+ platformu i kako bismo ohrabrili dalji razvoj, kojim bi se obezbeđivalo dalje unapređenje tehnologija u godinama koje dolaze.”

20th Century Fox, Panasonic i Samsung će prikazati tehničke demonstracije HDR10+ tehnologije na sajmu CES 2018. Akreditovani novinari ili lica zainteresovana za program licenciranja mogu da se obrate na mejl [email protected] za dodatne informacije. Akreditovani novinari moći će da vide HDR10+ tehničku demonstraciju kompanije Panasonic na njihovom štandu u MGM Velikom kongresnom centru.
Za dodatne informacije o HDR10+ programu licenciranja, molimo kontaktirajte administrativnu kancelariju za HDR10+ licenciranje na adresi [email protected].

###

O kompaniji Twentieth Century Fox Home Entertainment
Twentieth Century Fox Home Entertainment, LLC (TCFHE) je globalni lider u ovoj industriji a bavi se marketingom, prodajom i distribucijom za sve filmske i televizijske sadržaje iz produkcije kompanije Fox, kao i za sadržaje koji su kupljeni ili proizvedeni u sadradnji sa trećim stranama. Svake godine, TCFHE širi svoj nagrađivani portfolio proizvoda uvođenjem novih zabavnih sadržaja kroz ustaljene i nove formate, uključujući
DVD, Blu-ray™, Digital i VOD. Twentieth Century Fox Home Entertainment je podružnica kompanije 20th Century Fox, odnosno jedna od kompanija u sastavu 20th Century Fox.

O kompaniji Panasonic
Panasonic Corporation je globalni lider u razvoju raznolikih tehnologija i rešenja u oblasti elektronike, za klijente u industrijama elektronike široke potrošnje, stanovanja, automobilske industrije i B2B kompanija. Kompanija koja slavi svoju stogodišnjicu u 2018. godini proširila je svoje poslovanje širom sveta i sada ima 495 podružnica i 91 pridruženu kompaniju širom sveta, a beleži konsolidovanu neto prodaju u vrednosti od 7.343 hiljade milijardi jena u fiskalnoj godini koja se završila 31.3.2017. godine. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije koje spajaju razne industrije, ova kompanija koristi svoje tehnologije da stvori bolji život i bolji svet za svoje korisnike. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic: www.panasonic.com/global.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost transformativnim idejama i tehnologijama. Ova kompanija donosi nove definicije u svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema, kao i sistema za memorije, LSI i LED rešenja. Za najnovije vesti, molimo posetite portal Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Samsung 2023 linija televizora impresionira recenzente izuzetnim kvalitetom slike i fenomenalnim zvukom

Advertiser Serbia24. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Telekom Srbija pokrenuo podkast „Telcast“: Digitalni svet iz prvog lica sa Minjom Miletić

Advertiser Serbia23. маја 2023.

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Atlantic Grupa predala obavezujuću ponudu za Strauss Adriatic

Advertiser Serbia23. маја 2023.

IKEA pokreće klub lojalnosti za mala i srednja preduzeća

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Predstavljamo vam Knox Matrix: 10 godina Samsung Knox Security i Samsung vizija za bezbedniju budućnost

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Kompanija A1 Srbija instalirala 5.000 solarnih panela i pokrenula projekat Niklo kao ja

Advertiser Serbia23. маја 2023.