Internet

20 godina PlanPlus-a

Internet

PlanPlus je prva digitalna mapa i poslovni adresar Srbije i Crne Gore i najstariji projekat ove vrste u zemlji, započet sada već davne 1998. godine

Kontinuiranim razvojem, prateći aktuelne tehnološke inovacije, PlanPlus je za 20 godina na tržištu obezbedio poziciju svojevrsnog brenda, stekavši ogromno poverenje svojih korisnika.

null

PlanPlus je proizvod beogradske firme Contrast i najpopularnija domaća elektronska mapa i adresar javnih i poslovnih objekata. Neprekidnim razvojem i pre svega kvalitetom sadržaja, PlanPlus se vrlo brzo etablirao kao jedan od najposećenijih vebsajtova u zemlji i kao takav postao veoma popularno mesto za internet oglašavanje, koje u ovom trenutku sakuplja preko 1000 klijenata iz svih oblasti poslovanja, od velikih nacionalnih kompanija i korporacija do porodičnih firmi.

Ove godine, PlanPlus obeležava 20 godina svog postojanja. Osim što se, kao prva digitalna mapa na ovim prostorima, pojavio mnogo godina pre moćnog Google-a, iako neuporedivo manjeg budžeta, on i danas predstavlja mapu sa najkvalitetnijim sadržajem, lako dostupnim svakom korisniku u vidu mobilne verzije upotrebljive na svim modelima i pretraživačima pametnih telefona i tableta, kao i Android aplikacije. Nema mnogo projekata u Srbiji koji su, uz takvu konkurenciju uspeli, ne samo da opstanu, već i da budu konkurentni i dominantni na našem tržištu. Za to je, pre svega, zaslužan PlanPlus tim koji beleži svaku relevantnu izmenu u realnom prostoru i prenosi je na mapu kako bi korisnici imali što verniji prikaz puteva, objekata i linija gradskog prevoza u svom gradu. Od posebnog značaja je svakako i PlanPlus community odnosno mnogobrojni ljudi dobre volje i saradnici iz cele Srbije koji svakodnevno prijavljuju promene u svojim mestima i čine PlanPlus kvalitetnijim iz dana u dan.

Istorijat

Plan Plus nastao je 1998. godine, kao CD verzija prve online mape Beograda, sa sloganom »Vaš grad u malom prstu«. Kao prvi proizvod takve vrste na našem tržištu vrlo brzo postaje izuzetno popularan među stanovnicima prestonice. Prvobitni PlanPlus korisnicima je nudio precizno iscrtanu mapu Beograda povezanu sa bazom javnih objekata i mogućnost da ukucavanjem željenog objekta ili ulice u polje za pretragu, brzo i jednostavno pronađu isti. Velika popularnost prvog izdanja jedine domaće online mape uslovila je da se 2000. godine pojavi nova verzija softvera, takođe u CD-izdanju, dopunjena detaljnim planovima gradova Novog Sada, Niša i Čačka, sa sloganom »PlanPlus MMI«. Prošireni sadržaj i atraktivno izdanje na mini disku, koji se tada prvi put pojavljuje na tržištu Srbije, omogućili su distribuciju softvera u nekoliko desetina hiljada primeraka. Iste godine postavljena je i prva verzija PlanPlus-a na internetu, da bi već naredne, 2001. godine ista bila izabrana u WEB Top 50 najboljih domaćih vebsajtova, u izboru časopisa PC Press, gde je ostala i do danas. Od 2003. godine, nova CD verzija softvera »PlanPlus 2003« osim osnovne funkcije pronalaženja adresa i javnih objekata, po prvi put nudi i mogućnost navigacije pa je tako korisnicima ponuđen izbor najkraćeg puta automobilom, linijama gradskog prevoza ili pešice. Proširen je sadržaj pa su se na ovom izdanju našle detaljne mape 14 gradova u Srbiji. Kvalitetom svojih mapa i podataka, PlanPlus postao je izuzetno popularan i nezamenljiv softver, kako među privatnim korisnicima, tako i u poslovanju velikih sistema kao što su Telekom Srbija, Pošta Srbije i AMSS. Kontinuiranim razvojem, tri godine kasnije, novo CD-izdanje »PlanPlus 2006 – Srbija u digitalnom svetu« sadrži po prvi put kompletnu putnu mrežu Srbije i Crne Gore i detaljne planove za preko 80% gradova u zemlji. Uz značajno proširenu bazu poslovnih i javnih objekata, unapređenu pretragu i navigaciju, ova verzija softvera prodata je u više od 100 000 primeraka. Naredna verzija programa »PlanPlus 10 – Putovanja bez lutanja« izlazi 2010. godine i donosi nove sadržaje – preko 90% gradova u Srbiji i po prvi put detaljne planove gradova i naselja u Crnoj Gori. Prateći tehnološke trendove, Contrast 2011. godine premijerno predstavlja pilot verziju PlanPlus mape za mobilne telefone, u formi JAVA aplikacije, koja dolazi u paketu sa poslednjim u nizu CD-izdanjem »PlanPlus 10+«. Već naredne godine nastala je i PlanPlus mobilna aplikacija za Android, pod sloganom »Mapa u džepu«, koja je dva puta (2014. i 2017.) proglašavana za najbolju u kategoriji Android aplikacija, u izboru časopisa PC Press. Sve veća popularnost, dostupnost i globalni značaj interneta u narednim godinama dovela je do promene strategije u poslovanju Contrast-a i promeni orijentacije sa CD-a na Web, pa se najnovije promene i dopune sadržaja danas mogu pratiti i na dnevnom nivou, preko računara ili smart mobilnih uređaja, na web adresi www.planplus.rs.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Internet

Bankomati po Evropi meta su novog zlonamernog softvera

Advertiser Serbia8. јун 2024.

Čak 22% firmi sa .com sajtom za imejl bira .rs domen

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Instagram testira funkciju koja primorava korisnike da gledaju reklame

Advertiser Serbia5. јун 2024.

United Grupa stvara najveću optičku mrežu u Jugoistočnoj Evropi pod brendom United Fiber

Advertiser Serbia4. јун 2024.

[ISTAKNUTI BIZNIS PROJEKTI 2023] A1 Srbija: Escape room „Izgubljeni IDentitet“

Advertiser Serbia3. јун 2024.

Facebook uvodi brojne promene kako bi privukao mlađe korisnike

Advertiser Serbia3. јун 2024.

EU usvojila Zakon o veštačkoj inteligenciji, prvi takav u svetu

Advertiser Serbia22. мај 2024.

Evropska komisija istražuje Metu oko zaštite dece na platformama

Advertiser Serbia16. мај 2024.

Safari će koristiti AI za blokiranje reklama sa bilo kog sajta

Advertiser Serbia7. мај 2024.

Glavna snaga TikToka je njegov algoritam, a evo po čemu je tako poseban i specifičan

Advertiser Serbia29. април 2024.

Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku, deonice skočile

Advertiser Serbia29. април 2024.

ByteDance ne želi da proda TikTok, radije će ugasiti aplikaciju u SAD-u

Advertiser Serbia26. април 2024.

YouTube testira novi format reklama

Advertiser Serbia26. април 2024.

Prihod firme Meta u prvom kvartalu 2024. porastao za 27 odsto na 36,46 milijardi dolara

Advertiser Serbia25. април 2024.

Bajden potpisao zakon – kineskoj kompaniji rok od devet meseci da proda TikTok

Advertiser Serbia25. април 2024.