Brendovi

18 godina kampanje „Kad pijem ne vozim“

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije – Uprava saobraćajne policije, Agencija za bezbednost saobraćaja i Apatinska pivara, u okviru kampanje „Kad pijem ne vozim“ su i ove godine tokom festivala BEER FEST promovisali važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju.

 

Obeležen je značajan jubilej, 18 godina od početka kampanje koja edukuje i apeluje na odgovornu konzumaciju i važnost donošenja ispravnih odluka za sve vozače. Organizatori kampanje apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i odgovorni.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević podsetio je da je kampanja „Kad pijem, ne vozim“, od velikog značaja imajući u vidu da je alkoholizam jedan od najvećih problema bezbednosti saobraćaja i kod nas i u svetu.
„Zadovoljstvo mi je što smo na ovogodišnjem BEER FEST-u, zajedno sa predstavnicima Apatinske pivare i Agencije za bezbednost saobraćaja, promovisali još jedno izdanje kampanje „Kad pijem ne vozim“. Ponosni smo na činjenicu da ove godine po osamnaesti put zajednički realizujemo ovu kampanju, što je čini kampanjom sa najvećom tradicijom u kojoj Uprava saobraćajne policije učestvuje. Pored tradicije, radi se i o jednoj od kampanja sa najvećim značajem, s obzirom da vožnja pod dejstvom alkohola predstavlja jedan od najvećih problema bezbednosti saobraćaja.

Koristim priliku da se u ime Ministarstva unutrašnjih poslova zahvalim Apatinskoj pivari na podršci i donacijama koje smo imali svih ovih godina. Gotovo 200 alkometara najnovije generacije, ali i druga oprema koju je Apatinska pivara donirala Upravi saobraćajne policije kroz prethodni period, ne pokazuju samo društvenu odgovornost ove kompanije, već i posvećenost zajedničkom cilju, a to je unapređenje bezbednosti saobraćaja na našim putevima.

Ovim putem apelujem na građane da budu odgovorni, da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol i da ne dozvole da jedna greška i trenutak neopreznosti zauvek promeni njihov život i živote njihovih porodica“, istakao je Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije.
V.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, istakao je koliko je važna bezbednost mladih, ali i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju, što je upravo i razlog zbog kojeg je Agencija za bezbednost saobraćaja na BEER FEST-u i zašto razgovara sa mladima na temu bezbednog učestvovanja u saobraćaju.
“Kad pijem ne vozim“ je jedini ispravan stav u slučaju konzumiranja alkohola. Na mnogobrojnim letnjim dešavanjima, kao što je BEER FEST, ali i tokom brojnih manifestacija i festivala koji nas očekuju tokom leta širom Srbije, potrebno je da svako pronađe odgovarajući način da se na bezbedan i siguran način vrati kući. Veoma je važno da svake godine podsetimo nove generacije da donesu ključnu odluku i da ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola.

Kampanja „Kad pijem ne vozim“, koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Upravom saobraćajne policije i Apatinskom pivarom, šalje poruku o odgovornom konzumiranju alkohola. Ne postoji nikakvo opravdanje da onaj ko je konzumirao alkohol seda za volan, niti da pristane da se prevozi sa nekim ko je konzumirao alkohol. Uvek postoji dobra alternativa – taksi, gradski prevoz, poziv prijatelju ili roditeljima, a to je i jedini način kako biste se bezbedno vratili kući“, izjavio je v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.
Igor Vukašinović, direktor Apatinske pivare podsetio je da se ove godine obeležava 18 godina od početka kampanje.
„Duga tradicija promovisanja ove kampanje odražava našu stalnu posvećenost u promovisanju odgovorne konzumacije. Postali smo punoletni, ali to upravo znači još veću odgovornost – kako za nas tako i za sve mlade ljude koji sa napunjenih 18 godina sedaju za volan. Nastavićemo i dalje da zajednički apelujemo i podržavamo sve aktivnosti koje imaju za cilj prevenciju vožnje pod uticajem alkohola,“ istakao je Igor Vukašinović, direktor Apatinske pivare.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa projekcijama od 15. jula

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Belgija: Vlada zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

Advertiser Serbia12. јул 2024.

MARINA GUZIJAN, Nelt: „Pokazaćemo učesnicima koji su tipovi podatka danas bitni, kako da se podaci kreiraju u kvalitetne uvide i koje su veštine potrebne da se razvijaju kako bismo ostali konkurentni sutra“

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition, vođen Galaxy AI tehnologijom, ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara

Advertiser Serbia10. јул 2024.

Nestlé petu godinu zaredom uključuje hrvatske studente u Summer’s Cool plaćenu praksu

Advertiser Serbia8. јул 2024.

AVON primio Cruelty Free sertifikat za sve svoje proizvode

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Novi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness rešenja

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Galaxy Unpacked Jul 2024: Otvori svoju priču

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Tisak – sinonim za kiosk u kojem ima ‘Svašta nešto’

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Samsung poziva fanove širom sveta u Galaxy Experience prostore da dožive sledeće poglavlje Galaxy AI

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Mala i srednja preduzeća koja koriste Microsoft Excel meta su sajber infekcija

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Ljubimci na poslu: Kompanija Mars obeležava Svetski dan pasa na poslu

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Biljana Vuksanović i Miloš Bojović, Telekom Srbija: Mentorstvo kao inspiracija

Advertiser Serbia2. јул 2024.