Agencije

Zlatko Dalić komunicira najbolje, a saborski zastupnici najgore

ZAGREB – Hrvatska struka odnosa s javnošću ide u korak sa svetom. Najboljom agencijom na 12. Grand PRixu HUOJ-a proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri. Krešimir Macan primio je Grand PRix za doprinos struci

 

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić proglašen je Komunikatorom 2018. godine. Nagrada mu je uručena na svečanosti 12. Grand PRix-a Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Selektor Zlatko Dalić komunicira iskreno i direktno. Svoje tim, ali i sve navijače oduševio je otvorenošću, odmerenošću i odlučnošću. Izvrsno je komunicirao i u kriznim situacijama. Na putu do srebrnog odličja na Svetskom fudbalskom prvenstvu postao je izvrstan primer zašto dobar lider treba da bude i uspešan komunikator“, kazala je Maja Gradišar Perotić, predsjednica žirija 12. Grand PRixa.

null

Primajući nagradu Dalić je istakao kako mu je komunikaciju vodila želja da bude dobar trener. To je za komunikaciju značilo da bude jednostavna, pouzdana i iskrena.
Prestižna titula dodeljuje se osobi ili grupi koja se ističe odličnom komunikacijom ali koja se njome ne bavi profesionalno. Omiljeni hrvatski selektor titulu Komunikatora godine izborio je u žestokoj konkurenciji. Nadomak priznanja bili su Vojko V, Petar Stipetić, Igor Rudan i Tvrtko Barun.

Nasuprot njihove izvrsne komunikacije su zastupnici Hrvatskog sabora. Njihova komunikacija istaknuta je kao najgora u Hrvatskoj prošle godine.

U nedostatku kvalitetnijeg i prikladnijeg sadržaja, zastupnici svih političkih opcija posežu za neprimerenom komunikacijom, ali i različitim performansima kojima je jedini cilj kratkoročno skretanje pažnje na sebe i hvatanje delića medijske pažnje. Među zastupnicima prevladava i evidentna želja za verbalnom dominacijom koja pojedincu brzo i jednostavno može da donese satisfakciju ali istovremeno dugoročno čini nepopravljivu štetu poverenju u instituciju Hrvatskog sabora, političara te politike u celini“, kazala je Maja Gradišar Perotić te pozvala saborske zastupnike da porade na kvalitetu svoje komunikacije.

U tome im, na primer, može pomoći Krešimir Macan. Taj komunikacijski stručnjak primio je Grand PRix za doprinos struci.

null

null

Nekada jedan od pionira odnosa s javnošću u Hrvatskoj i utemeljitelj Manjgure, jedne od najstarijih domaćih agencija za odnose s javnošću, danas je jedan od najprepoznatljivijih komunikacijskih stručnjaka. Krešimir Macan veliki je doprinos dao razvoju struke u nekoliko oblasti – strateškoj, političkoj i kriznoj komunikaciji“, istakla je Ana Tkalac Verčič, predsednica HUOJ-a.

Najboljom agencijom na ovogodišnjem Grand PRixu proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri. Naime, upravo je ta agencija dobila najviše bodova žirija pri ocenjivanju projekata koji su uši u završnicu izbora.

null

U deset kategorija takmičari su tvorci trideset komunikacijskih projekata. Žiri priznaje da je imao težak posao jer su u nekim kategorijama o pobedniku presuđivale nijanse.

Odnosi s javnošću u Hrvatskoj idu napred. U većini oblasti drže korak sa svetom, a u nekima vidimo i snažan zamah. Stvaraju se kvalitetne strategije, koriste se najnovije tehnologije, podstiče se kreativnost, implementiraju se inovativna rešenja…“, kazala je Ana Tkalac Verčič.

Grand PRix za odnose s javnošću u telima državne vlasti Republike Hrvatske osvojili su Agencija za elektroničke medije i kancelarija UNICEF-a za Hrvatsku s Danima medijske pismenosti i Hrvatska turistička zajednica s organizacijom sedmodnevne posete fotoreportera Svetskoga fudbalskog prvenstva Yurija Corteza Hrvatskoj.

Grand PRix za odnose s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi dobile su Pragma komunikacije koje su za Gradsku kancelariju za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba osmislile i sprovele „Komunikacijsku platformu Najmudriji.hr“. Ista agencija briljirala je i u internoj komunikaciji. Grand PRix u toj kategoriji zaslužila je projektom „S Herojem vrijednosti do Glavne Njuške“, osmišljenim za Njuškalo.

Grand PRix za odnose s javnošću u ustanovama, udruženjima i nevladinim organizacijama primio je Madison Consulting koji je za Udruženje žena obolelih i lečenih od raka Nismo same radio projekat „Nisi sama – ideš s nama“.

Agencija 404 pobedila je u kategoriji Grand PRix za velika trgovačka društva zahvaljujući kampanji „Ponosni na dobar posao u Valamaru“ koju je radila za Valamar Rivieru.

Grand PRix za odnose s javnošću za mala i srednja trgovačka društva primili su Vajt i Split parking koji su sarađivali na projektu „Želiš li se mijenjati za mjesto?“

Nova TV pobedila je u dve kategorije. Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje osvojila je projektom „rastemoZAjedno“, a nagradu za digitalnu komunikaciju zahvaljujući „Transformaciji zabave: Tvoje lice zvuči poznato“.

Grand PRix za najbolje prilagođavanje svetske kampanje osvojio je Madison Consulting za kompaniju IKEA Hrvatska s projektom „Rodna ravnopravnost u IKEA Hrvatska: Ravnopravnost je bolja za sve“.
U kategoriji Grand PRix za komunikaciju događanja najbolja je bila Millenium promocija s komunikacijom humanitarne trke Zagreb Advent Run 2018 za klijenta Run Croatia.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] STUDIO SONDA: „Elan W Studio kolekcija“ za ELAN

Advertiser Serbia17. juna 2019.

Danas počinje Cannes Lions 2019

Advertiser Serbia16. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD: „Srbija je neXt inspiracija“ za NEXT (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia16. juna 2019.

26. GOLDEN DRUM Festival otvoren za prijavu radova i registracije

Advertiser Serbia14. juna 2019.

[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] VLADIMIR MITROVIĆ, Ovation BBDO: „Preduslov razigravanja u advertajzingu je utemeljen brend identitet“

Advertiser Serbia13. juna 2019.

Dodeljene četiri srebrne i četiri bronzane EFFIE nagrade

Advertiser Serbia13. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] HOMEPAGE.CREATIVE.DIGITAL.: „Postani Saradnik za RRP“ za FILIP MORIS

Advertiser Serbia13. juna 2019.

[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] IGOR MLADINOVIĆ, Imago Ogilvy: „Mi smo prije tri godine dokazali da je moguće i donijeli prvog Lava u Hrvatsku“

Advertiser Serbia12. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD i UM BEOGRAD: „Maxi pijaca – voće i povrće“ za MAXI (Delez Srbija)

Advertiser Serbia12. juna 2019.

21. SEMPL, GREG SATELL: „Problem je suštinski pokretač inovacija“

Advertiser Serbia12. juna 2019.

Koliko smo bili društveno odgovorni u prvom kvartalu ove godine?

Advertiser Serbia11. juna 2019.

[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] JANA SAVIĆ RASTOVAC, McCann Beograd: „Grand Prix for Good i Glass Award na festivalu Eurobest ukazali su nam kanski put za kampanju Neželjena“

Advertiser Serbia11. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] STUDIO SONDA: „Kolekcija Piquentum Sv. Vital“ za VINSKI PODRUM BUZET

Advertiser Serbia11. juna 2019.

[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] SINIŠA WALDINGER, Bruketa&Žinić&Grey: „Iznjedrili smo dva projekta za koja vjerujemo da mogu nešto značajno učiniti na Cannes Lions“

Advertiser Serbia10. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD: „Započni nešto neprocenjivo“ za MASTERCARD

Advertiser Serbia10. juna 2019.