Agencije

Zlatko Dalić komunicira najbolje, a saborski zastupnici najgore

ZAGREB – Hrvatska struka odnosa s javnošću ide u korak sa svetom. Najboljom agencijom na 12. Grand PRixu HUOJ-a proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri. Krešimir Macan primio je Grand PRix za doprinos struci

 

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić proglašen je Komunikatorom 2018. godine. Nagrada mu je uručena na svečanosti 12. Grand PRix-a Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Selektor Zlatko Dalić komunicira iskreno i direktno. Svoje tim, ali i sve navijače oduševio je otvorenošću, odmerenošću i odlučnošću. Izvrsno je komunicirao i u kriznim situacijama. Na putu do srebrnog odličja na Svetskom fudbalskom prvenstvu postao je izvrstan primer zašto dobar lider treba da bude i uspešan komunikator“, kazala je Maja Gradišar Perotić, predsjednica žirija 12. Grand PRixa.

null

Primajući nagradu Dalić je istakao kako mu je komunikaciju vodila želja da bude dobar trener. To je za komunikaciju značilo da bude jednostavna, pouzdana i iskrena.
Prestižna titula dodeljuje se osobi ili grupi koja se ističe odličnom komunikacijom ali koja se njome ne bavi profesionalno. Omiljeni hrvatski selektor titulu Komunikatora godine izborio je u žestokoj konkurenciji. Nadomak priznanja bili su Vojko V, Petar Stipetić, Igor Rudan i Tvrtko Barun.

Nasuprot njihove izvrsne komunikacije su zastupnici Hrvatskog sabora. Njihova komunikacija istaknuta je kao najgora u Hrvatskoj prošle godine.

U nedostatku kvalitetnijeg i prikladnijeg sadržaja, zastupnici svih političkih opcija posežu za neprimerenom komunikacijom, ali i različitim performansima kojima je jedini cilj kratkoročno skretanje pažnje na sebe i hvatanje delića medijske pažnje. Među zastupnicima prevladava i evidentna želja za verbalnom dominacijom koja pojedincu brzo i jednostavno može da donese satisfakciju ali istovremeno dugoročno čini nepopravljivu štetu poverenju u instituciju Hrvatskog sabora, političara te politike u celini“, kazala je Maja Gradišar Perotić te pozvala saborske zastupnike da porade na kvalitetu svoje komunikacije.

U tome im, na primer, može pomoći Krešimir Macan. Taj komunikacijski stručnjak primio je Grand PRix za doprinos struci.

null

null

Nekada jedan od pionira odnosa s javnošću u Hrvatskoj i utemeljitelj Manjgure, jedne od najstarijih domaćih agencija za odnose s javnošću, danas je jedan od najprepoznatljivijih komunikacijskih stručnjaka. Krešimir Macan veliki je doprinos dao razvoju struke u nekoliko oblasti – strateškoj, političkoj i kriznoj komunikaciji“, istakla je Ana Tkalac Verčič, predsednica HUOJ-a.

Najboljom agencijom na ovogodišnjem Grand PRixu proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri. Naime, upravo je ta agencija dobila najviše bodova žirija pri ocenjivanju projekata koji su uši u završnicu izbora.

null

U deset kategorija takmičari su tvorci trideset komunikacijskih projekata. Žiri priznaje da je imao težak posao jer su u nekim kategorijama o pobedniku presuđivale nijanse.

Odnosi s javnošću u Hrvatskoj idu napred. U većini oblasti drže korak sa svetom, a u nekima vidimo i snažan zamah. Stvaraju se kvalitetne strategije, koriste se najnovije tehnologije, podstiče se kreativnost, implementiraju se inovativna rešenja…“, kazala je Ana Tkalac Verčič.

Grand PRix za odnose s javnošću u telima državne vlasti Republike Hrvatske osvojili su Agencija za elektroničke medije i kancelarija UNICEF-a za Hrvatsku s Danima medijske pismenosti i Hrvatska turistička zajednica s organizacijom sedmodnevne posete fotoreportera Svetskoga fudbalskog prvenstva Yurija Corteza Hrvatskoj.

Grand PRix za odnose s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi dobile su Pragma komunikacije koje su za Gradsku kancelariju za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba osmislile i sprovele „Komunikacijsku platformu Najmudriji.hr“. Ista agencija briljirala je i u internoj komunikaciji. Grand PRix u toj kategoriji zaslužila je projektom „S Herojem vrijednosti do Glavne Njuške“, osmišljenim za Njuškalo.

Grand PRix za odnose s javnošću u ustanovama, udruženjima i nevladinim organizacijama primio je Madison Consulting koji je za Udruženje žena obolelih i lečenih od raka Nismo same radio projekat „Nisi sama – ideš s nama“.

Agencija 404 pobedila je u kategoriji Grand PRix za velika trgovačka društva zahvaljujući kampanji „Ponosni na dobar posao u Valamaru“ koju je radila za Valamar Rivieru.

Grand PRix za odnose s javnošću za mala i srednja trgovačka društva primili su Vajt i Split parking koji su sarađivali na projektu „Želiš li se mijenjati za mjesto?“

Nova TV pobedila je u dve kategorije. Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje osvojila je projektom „rastemoZAjedno“, a nagradu za digitalnu komunikaciju zahvaljujući „Transformaciji zabave: Tvoje lice zvuči poznato“.

Grand PRix za najbolje prilagođavanje svetske kampanje osvojio je Madison Consulting za kompaniju IKEA Hrvatska s projektom „Rodna ravnopravnost u IKEA Hrvatska: Ravnopravnost je bolja za sve“.
U kategoriji Grand PRix za komunikaciju događanja najbolja je bila Millenium promocija s komunikacijom humanitarne trke Zagreb Advent Run 2018 za klijenta Run Croatia.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Ovih 5 stvari su ključne za veliki broj pratilaca na Instagramu

Advertiser Serbia16. avgusta 2019.

JELENA IVANOVIĆ, IAA Serbian Chapter: „Iskren i otvoren pristup prema polaznicima, bez mistifikacija, upravo je ono po čemu se AcademIAA razlikuje od drugih vidova edukacije“

Advertiser Serbia15. avgusta 2019.

neXtvaARna Bući Bući Avantura za decu i roditelje

Advertiser Serbia15. avgusta 2019.

GOLDEN DRUM 2019: Rok za prijavu radova produžen do 3. septembra

Advertiser Serbia13. avgusta 2019.

21. SEMPL, MADDIE READTS: „Od lajkova je važnije kako je sadržaj primljen“

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Predavanje Minje Cvetković: „Od influencera do digital creatora“

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #4: Fudbal Fićama

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

Produžene prijave za program AcademIAA

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

GOLDEN DRUM 2019: Lekcije iz najboljih svetskih kampanja

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

NIKOLA BARAĆ, Httpool: „U centru modula Digital ovogodišnje AcademIAA, biće – korisnik“

Advertiser Serbia8. avgusta 2019.

BalCannes uskoro zatvara prijave, a svi koji prijave radove ostvaruju popust na kotizacije za Weekend

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.

JELENA ŠARENAC, Henkel: „U okviru Biznis modula predstojeće AcademIAA ćemo govoriti o kreativnim rešenjima koja vode unapređenju biznisa kroz pozitivne primere iz prakse“

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.

Pobednik MarTech Challenge takmičenja osvaja put na konferenciju u Kaliforniji!

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.

BORIS MARČETIĆ, Popular: „Na modulu Kreativa u okviru AcademIAA kreativce ćemo učiti kako da vrednuju i kako da naplate svoj rad“

Advertiser Serbia6. avgusta 2019.

PREDRAG ĆIROVIĆ, GfK Belgrade: „Modul Istraživanje u okviru predstojeće AcademIAA akcenat stavlja na praktičnu primenu istraživanja u rešavanju ključnih biznis pitanja“

Advertiser Serbia5. avgusta 2019.