Sajmovi

Završen Sajam turizma 2015

Sajmovi

BEOGRAD – Pošto je za četiri dana okupio 70 hiljada posetilaca, od kojih je pet hiljada došlo iz inostranstva, za Sajam turizma se s pravom može raći da je prethodne nedelje bio „centar sveta“ i da je vodeća sajamska turistička manifestacija u regionu.

Kao i svake godine, Sajam turizma održan je istovremeno sa još tri manifestacije koje su „zaokružile“ srpsku nacionalnu turističku ponudu – Sajam vina, Sajam ugostiteljski-turističke opreme HORECA i Sajam suvenira.

Ovogodišnja, 37. beogradska turistička smotra prevazišla je sve prethodne manifestacije. Uz odličnu organizaciju, bogat sadržaj, brojna prateća dešavanja, značajan komercijalni efekat i rekordnu posećenost, Sajam turizma s razlogom nosi oznaku prestižne manifestacije, na kojoj se promovišu najlepše vrednosti brojnih naroda i njihovih kultura.

Više od 1.100 izlagača iz 50 zemalja sveta predstavilo je svoju turističku ponudu, kulturu i običaje, vina i specijalitete. U tako bogatoj ponudi bilo je „za svakoga po nešto“. Poslovni posetioci na Sajmu su pronalazili nove partnere, ugovoreni su mnogi poslovi, potpisani različiti ugovori i sporazumi. Široka publika mogla je da ima samo jednu „zamerku“ – za koji aranžman se odlučiti kada se na jednom mestu, uz velike popuste i pogodnosti prilikom plaćanja, nude sve svetske destinacije.

Sajam turizma pozicionirao je Srbiju kao značajnu turističku destinaciju i jedinstveni kutak Evrope sa bogatim etnološkim nasleđem, prirodnim potencijalima i kulturnim bogatstvom. Kroz brojne programe i prezentacije Srbija je predstavljena kao zemlja pogodna za investiranje, poslovne susrete, kongrese i seminare, ali i za obilazak, odmor, rekreaciju i oporavak, adrenalinske avanture, šoping i zabavu.

Prezentacije, promocije, konferencije, prateći programi i kosmopolitski duh učinili su Beograd, Beogradski sajam i Sajam turizma centrom sveta. Pored poslovnih posetilaca i široke publike, sve što se dešavalo na Sajmu izazvalo je i veliku medijsku pažnju. Akredivano je oko hiljadu novinara iz zemlje i inostranstva – Rusije, Turske, Slovačke, Mađarske, Kine, Holandije, Nemačke, Kanade, Hrvatske, BIH, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske, Irana…

Ovogodišnji Sajam turizma završen je u nedelju, a već danas počinju pripreme za naredni. Nije rano, pošto i sledeće godine želimo da obaramo rekorde i da 38. Međunarodni sajam turizma 2016. organizujemo tako da prevaziđe ovogodišnje, izuzetne rezultate.

 

Izvor: Beogradski sajam

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Sajmovi

Oren Simanian: Investitori – Kako ih privući da investiraju u vas

Advertiser Serbia2. jula 2020.

42. GRAFIMA – Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije

Advertiser Serbia18. juna 2020.

Novi datum Digital Takeover-a, trajaće čak dva dana

Advertiser Serbia5. juna 2020.

Odložen Sajam automobila u Beogradu

Advertiser Serbia11. marta 2020.

Počeo je Sajam turizma

Advertiser Serbia20. februara 2020.

Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Advertiser Serbia20. februara 2020.

Forma Ideale na prestižnom Sajmu nameštaja u Kelnu

Advertiser Serbia15. januara 2020.

Coca-Cola svemirska avantura na 13. Festivalu nauke

Advertiser Serbia5. decembra 2019.

Otvoren 14. Sajam etno hrane i pića

Advertiser Serbia24. novembra 2019.

14. Sajam etno hrane i pića

Advertiser Serbia13. novembra 2019.

Zlatni i Sajamski ključevi za najbolje na 57. Sajmu nameštaja

Advertiser Serbia10. novembra 2019.

Otvoren 57. Međunarodni sajam nameštaja

Advertiser Serbia5. novembra 2019.

Primopredajom Otvorene knjige završen 64. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

Svečano uručene nagrade 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga

Advertiser Serbia25. oktobra 2019.

Otvoren 64. sajam knjiga u Beogradu

Advertiser Serbia21. oktobra 2019.