Mediji

Saopštenje United Group: Neuspeh pregovora sa Telekomom pojačava medijski mrak u Srbiji i sprečava razvoj naše kompanije

Kompanija Telekom Srbija već danima obmanjuje svoje korisnike za razloge isključenja programa United Grupe koje su emitovali do 17. januara

 

Neistinama obmanjuju i građane Srbije, pokušavajući da za neuspeh pregovora i ukidanje programa United Medie okrive kompaniju koja je svakako imala interes da njene kanale vidi što veći broj korisnika.
Baš zbog toga smo Telekomu dali ponudu da svaki njihov korisnik može da gleda televiziju N1, koja je od opšteg interesa. Svi naši kvalitetni programi ponuđeni su po istim cenama koje su važile i prethodnih godina kao deo ugovora sa Radijus Vektorom i Kopernikusom.

Od te naše ponude, da televiziju N1 jos više približimo svim građanima Srbije kao jedan nezavistan i kredibilan program, iz Telekoma počinju sa manipulacijama, zbog kojih danas u svim medijima bliskim vlasti, krivicu za neuspeh pregovora prebacuju na United Grupu, iznoseći pritom potpune neistine. To se uostalom moglo i očekivati od kompanije koja se sakrila iza fantomske firme Supernova koja ne postoji, verujući izgleda da ćemo potpisati ugovor rizikujući način njegove primene i moguću zloupotrebu.
Već dugo smo kao jedan od najvećih investitora u Srbiji izloženi neravnopravnoj tržišnoj utakmici, jer nas predstavnici izvršne vlasti diskriminišu na svakom koraku i onemogućavaju nam slobodan rad. Razumeli smo da protivzakonito žele da daju podršku svom miljeniku Telekomu, ali nismo očekivali da će se progon događati svakodnevno.
Kompaniji SBB onemogućava se već dugo da postavlja optičke kablove i širi mrežu, a upravo time se diskriminišu i građani Srbije koji nemaju mogućnost da slobodno biraju kablovskog operatora. Uz činjenicu da je 300.000 porodica u Srbiji u poslednjih 50 dana, zbog odluka dva državna operatora, ostalo bez programa N1, jasno je da su pregovori bili lažni sa ciljem da se dogovor ne postigne.
Državni Telekom preko netransparentno kupljenih operatora po Srbiji, ima cilj koji je danas jasniji i vidljiviji svakom građaninu, da uskraćuje programe koji im nisu po volji i time pojača medijski mrak u godini izbora.
Kablovskog operatera koji distribuira nezavisne programe kao što je SBB ili kompaniju United Media koja u ponudi ima nezavisne kanale, državni operatori očigledno žele da uklone i zabrane, a u tome im pomaže izvršna vlast u Srbiji.
Za United Grupu namenjen je očigledno scenario potpunog onemogućavanja razvoja, od postavljanja kablova, do sprečavanja slobodnog pristupa građanima širom Srbije, iako smo jedan od najvećih investitora u Srbiji. Da postoji šansa za slobodno poslovanje bez diskriminacije i poštena tržišna utakmica to bi podrazumevalo i da nam se ne blokira ulazak na tržište mobilne telefonije što se već godinama čini.

Dok se Telekom razvija državnim novcem kupujući operatore na netransparentan način, u isto vreme se odvija pokušaj poslovnog uništenja United Grupe. Posle medijske satanizacije sada se primenjuje mera nezakonitog sprečavanja našeg razvoja.
U interesu građana Srbije i dalje ćemo se truditi da ih istinito informišemo i pružimo im najbolji mogući kvalitet usluga gde god je to moguće i gde nas država nezakonitim odlukama u tome ne sprečava.
Svi zainteresovani građani naše kanale mogu pratiti odabirom SBB paketa ili TOTAL TV, a vrlo jednostavno to mogu učiniti i preko platforme EON, bilo gde u Srbiji bez ugovorne obaveze.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Mediji

Sedmični pregled gledanosti televizije od 29. juna do 5. jula 2020. godine

Advertiser Serbia8. jula 2020.

Saopštenje Upravnog odbora RTS-a o kandidatima za generalnog direktora

Advertiser Serbia7. jula 2020.

Evropska komisija: Za društvene mreže ista pravila kao i za sve ostale emitere

Advertiser Serbia7. jula 2020.

Preminuo Enio Morikone

Advertiser Serbia6. jula 2020.

Google spreman da plaća medijima za objavu sadržaja

Advertiser Serbia25. juna 2020.

Film „Prohujalo sa vihorom“ vraćen na repertoar uz napomenu da „negira strahote ropstva“

Advertiser Serbia25. juna 2020.

Reuters institut: Tokom pandemije COVID-19 zabeležen porast informisanja putem televizije

Advertiser Serbia24. juna 2020.

Revolucionarni pristup u TV oglašavanju – VIDA

Advertiser Serbia23. juna 2020.

Tramp doneo Fox-u rekordnu gledanost

Advertiser Serbia23. juna 2020.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 8. do 14. juna 2020. godine

Advertiser Serbia17. juna 2020.

Instagram potiskuje Twitter, sve više je izvor informacija

Advertiser Serbia16. juna 2020.

Reuters: Budućnost medija – Više digitalnog i više ekonomskih problema

Advertiser Serbia16. juna 2020.

Medijske organizacije traže od EU jače mere protiv dezinformacija na internetu

Advertiser Serbia15. juna 2020.

Epizode TV serije „Mućke“ biće uklonjene sa streaming servisa?

Advertiser Serbia14. juna 2020.

Predato više od 100.000 potpisa za ukidanje rijalitija

Advertiser Serbia12. juna 2020.