Mediji

Saopštenje United Group: Neuspeh pregovora sa Telekomom pojačava medijski mrak u Srbiji i sprečava razvoj naše kompanije

Kompanija Telekom Srbija već danima obmanjuje svoje korisnike za razloge isključenja programa United Grupe koje su emitovali do 17. januara

 

Neistinama obmanjuju i građane Srbije, pokušavajući da za neuspeh pregovora i ukidanje programa United Medie okrive kompaniju koja je svakako imala interes da njene kanale vidi što veći broj korisnika.
Baš zbog toga smo Telekomu dali ponudu da svaki njihov korisnik može da gleda televiziju N1, koja je od opšteg interesa. Svi naši kvalitetni programi ponuđeni su po istim cenama koje su važile i prethodnih godina kao deo ugovora sa Radijus Vektorom i Kopernikusom.

Od te naše ponude, da televiziju N1 jos više približimo svim građanima Srbije kao jedan nezavistan i kredibilan program, iz Telekoma počinju sa manipulacijama, zbog kojih danas u svim medijima bliskim vlasti, krivicu za neuspeh pregovora prebacuju na United Grupu, iznoseći pritom potpune neistine. To se uostalom moglo i očekivati od kompanije koja se sakrila iza fantomske firme Supernova koja ne postoji, verujući izgleda da ćemo potpisati ugovor rizikujući način njegove primene i moguću zloupotrebu.
Već dugo smo kao jedan od najvećih investitora u Srbiji izloženi neravnopravnoj tržišnoj utakmici, jer nas predstavnici izvršne vlasti diskriminišu na svakom koraku i onemogućavaju nam slobodan rad. Razumeli smo da protivzakonito žele da daju podršku svom miljeniku Telekomu, ali nismo očekivali da će se progon događati svakodnevno.
Kompaniji SBB onemogućava se već dugo da postavlja optičke kablove i širi mrežu, a upravo time se diskriminišu i građani Srbije koji nemaju mogućnost da slobodno biraju kablovskog operatora. Uz činjenicu da je 300.000 porodica u Srbiji u poslednjih 50 dana, zbog odluka dva državna operatora, ostalo bez programa N1, jasno je da su pregovori bili lažni sa ciljem da se dogovor ne postigne.
Državni Telekom preko netransparentno kupljenih operatora po Srbiji, ima cilj koji je danas jasniji i vidljiviji svakom građaninu, da uskraćuje programe koji im nisu po volji i time pojača medijski mrak u godini izbora.
Kablovskog operatera koji distribuira nezavisne programe kao što je SBB ili kompaniju United Media koja u ponudi ima nezavisne kanale, državni operatori očigledno žele da uklone i zabrane, a u tome im pomaže izvršna vlast u Srbiji.
Za United Grupu namenjen je očigledno scenario potpunog onemogućavanja razvoja, od postavljanja kablova, do sprečavanja slobodnog pristupa građanima širom Srbije, iako smo jedan od najvećih investitora u Srbiji. Da postoji šansa za slobodno poslovanje bez diskriminacije i poštena tržišna utakmica to bi podrazumevalo i da nam se ne blokira ulazak na tržište mobilne telefonije što se već godinama čini.

Dok se Telekom razvija državnim novcem kupujući operatore na netransparentan način, u isto vreme se odvija pokušaj poslovnog uništenja United Grupe. Posle medijske satanizacije sada se primenjuje mera nezakonitog sprečavanja našeg razvoja.
U interesu građana Srbije i dalje ćemo se truditi da ih istinito informišemo i pružimo im najbolji mogući kvalitet usluga gde god je to moguće i gde nas država nezakonitim odlukama u tome ne sprečava.
Svi zainteresovani građani naše kanale mogu pratiti odabirom SBB paketa ili TOTAL TV, a vrlo jednostavno to mogu učiniti i preko platforme EON, bilo gde u Srbiji bez ugovorne obaveze.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Mediji

Marko Albunović postavljen za novog v.d. glavnog urednika Politike

Advertiser Serbia1. oktobra 2020.

Serija „Senke nad Balkanom 2“ proglašena za najbolju seriju na FEDIS-u

Advertiser Serbia1. oktobra 2020.

Radio Beograd slavi 96. rođendan

Advertiser Serbia1. oktobra 2020.

Istraživanje: Trećina građana Srbije ne veruje ni jednom mediju

Advertiser Serbia29. septembra 2020.

Shoppster TV danas počeo sa emitovanjem – Prva online i TV prodavnica u Srbiji

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

Švajcarski sud: Mediji u Srbiji objavili neistine o Draganu Šolaku

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

Kandidati za generalnog direktora RTS-a

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Međunarodna kampanja poziva na spas štampanog novinarstva

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Dodeljene nagrade pobednicima konkursa Betina fotografija godine, otvorena izložba radova

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Hoće li emitovanje rijaliti programa biti ograničeno od 23 do 6 sati?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

„Južni vetar“ prva srpska serija koja se emituje u Rusiji

Advertiser Serbia18. septembra 2020.

Za medijske projekte 1,7 milijardi dinara, 77 miliona više nego prošle godine

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Ringier Axel Springer Srbija i Blic obeležili 24. rođendan

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

REM podneo zahteve za pokretanje postupka protiv televizija B92 i Prva

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Istraživanje: Generacija Z bolje uočava lažne vesti od starijih

Advertiser Serbia16. septembra 2020.