Mediji

United Group i KKR preuzeli medijski portfolio CME-a u Sloveniji i Hrvatskoj

United Group uz podršku američke investicione kompanije KKR i EBRD-a dogovorila je preuzimanje hrvatskog i slovenačkog medijskog portfelja CME-a

Drugim rečima, Nova TV, Doma TV, POP TV i Kanal A uz još neke kablovske kanale dobijaju nove vlasnike. Transakcija još treba da dobije regulatorna opdobrenja.

United Group najavljuje investicije u kupljene televizijske kanale kako bi povećala njihove produkcijske sposobnosti i proširila doseg van njihovih lokalnih tržišta.

Ova je kompanija vlasnica regionalnih operatera SBB i Telemach i procenjuje se da ima dva miliona PayTV korisnika u zemljama bivše Jugoslavije.

KKR je dosad investirao oko osam milijardi dolara u telekomunikacijski, medijski i digitalni sektor. Od 1996. godine KKR je investirao u 58 kompanija u Evropi u različitim sektorima. Radi se o više od 20 milijardi dolara dugoročnih investicija.

Central European Media Enterprises (CME) saopštenjem se oglasio o transakciji sa United Groupom i investicionom firmom KKR.

United Grupa je od CME-a kupila vodeće televizijske kanale, Novu TV u Hrvatskoj i POP TV u Sloveniji. Transakcija bi trebala da bude okončana do kraja godine. Vrednost transakcije iznosi 230 miliona evra, objavili su iz CME-a.

Ovo predstavlja transformacijski trenutak u istoriji CME-a. Uvek smo imali izvrsnu imovinu, a transakcija naglašava trajnu privlačnost televizijskih kuća u regionu„, kazao je jedan od direktora CME-a, Michael Del Nin.

Jako smo ponosni na ove dobro vođene kuće u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i na ljude koji tamo rade i čiji su napori kanale učinili vodećima na tržištu. Čvrsto verujemo u važnost televizije kao medija„, rekao je drugi direktor CME-a, Christoph Mainusch.

Drago nam je da United Group, investiciona firma KKR i uz podršku EBRD-a, deli naše viđenje lokalnog sadržaja na televiziji i verujemo da će izvrsno voditi ove važne poslove u regionu i napredovati„, rekao je Mainusch.

 

Izvor: SEEbiz

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Mediji

38. broj magazina LICEULICE: Ko sam, šta sam, eto, to sam!

Advertiser Serbia27. jula 2017.

Ponovo izlazi magazin „Lisa Moj stan“

Advertiser Serbia27. jula 2017.

Istraživanje: Publika pamti gde je vest objavljena, ali ne i medij koji je objavio

Advertiser Serbia24. jula 2017.

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u junu 2017.godine

Advertiser Serbia19. jula 2017.

Srđan Muškatirović novi direktor kompanije Novosti

Advertiser Serbia18. jula 2017.

Prihodi Netflix-a skočili 32 posto, broj pretplatnika premašio 100 miliona

Advertiser Serbia18. jula 2017.

Formirana radna grupa za izradu nove medijske strategije

Advertiser Serbia17. jula 2017.

Američki mediji zahtevaju izmenu antimonopolskih zakona

Advertiser Serbia11. jula 2017.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 26. juna do 2. jula 2017

Advertiser Serbia7. jula 2017.