Brendovi

Udruženje Krokodil dobitnik je Evropske nagrade za komunikacije 2016

U četvrtak 7. jula u briselskom hotelu Hôtel de la Poste Udruženje KROKODIL proglašeno je za dobitnika prestižne Evropske nagrade za komunikacije 2016

Nagradu je primila Milena Berić predstavnik sektora komunikacija Udruženja KROKODIL. Udruženje KROKODIL apliciralo je za ovu prestižnu nagradu sa strategijom komunikacija za festival KROKODIL 2015 i prva je organizacija-dobitnik Evropske nagrade za komunikacije u kategoriji NVO/Udruženja. Za nagradu su se u užem izboru takmičili i projekti “Gradovi žele dobrodošlicu izbeglicama” (Cities welcome refugees) organizacije Eurocities te Crveni krst Flandrije (Rode Kruis Vlaanderen) kao treća nominovana organizacija u istoj kategoriji. U kategoriji “Kompanija” Evropsku nagradu za komunikacije osvojio je tim komunikacija iz holandske kompanije DSM a nagradu za mladog komunikatora godine ispod 30 godina osvojila je Jelena Vasilev iz ERSTE Bank Srbija za projekat superste.net.

null

null

S više od 2200 članova iz 42 zemlje Evropska asocijacija direktora komunikacija koja dodeljuje ovu nagradu vodeća je evropska mreža predstavnika sektora komunikacija. Evropska nagrada za komunikacije dodeljuje se već desetu godinu zaredom u okviru Evropskog samita za komunikacije koji predstavlja najveće okupljanje ove vrste u Evropi i spaja hiljade vodećih ličnosti iz sveta odnosa s javnošću i korporativnih komunikacija u Briselu s ciljem umrežavanja i razmene ideja o najmodernijim strategijama i alatima koji se koriste u savremenim komunikacijama.

Nagrađujući vrhunske strategije komunikacija Evropska asocijacija direktora komunikacija ima za cilj da nagradi izuzetna komunikacijska dostignuća; privuče, inspiriše i angažuje sadašnje i buduće lidere u sektoru komunikacija. Svojim radom nagrađeni timovi promovišu relevantne standarde i unapređuju ovu značajnu profesiju” izjavio je predsednik Evropske asocijacije direktora komunikacija dr Herbert Hajtman (Herbert Heitmann).

null

Na pitanje zašto je Evropska asocijacija direktora komunikacija odlučila da od ove godine uvede i nagrade timovima komunikacija u nevladinom sektoru kao i sektoru kompanija, on je rekao da je, nakon sprovedenog istraživanja pre nekoliko godina o prirodi strukture članova asocijacije i same industrije, bilo očito da velike korporacije poseduju jasne prednosti u odnosu na druge organizacije; imaju pristup agencijama, resursima, budžetima ali da ono što industrija zapravo traži jesu kreativne i inovativne ideje. „Nije to pitanje budžeta ili veličine kompanije već motivacije i svežine. U tom smislu, nevladine organizacije apsolutno mogu da se utrkuju za Evropsku nagradu za komunikacije s velikim korporacijama. Pa ipak, zbog različitih već spomenutih početnih pozicija svakako smo morali da ih posebno kategorizujemo.”

Bio sam prijatno iznenađen kada sam video da su dva od tri ovogodišnja dobitnika Evropske nagrade za komunikacije iz Srbije. Kada smo kreirali asocijaciju pre deset godina naša namera je bila da istinski reflektujemo Evropu u celosti a ne samo Brisel i Uniju pa smo s tim u vezi investirali dosta napora kako bismo osvojili članove iz jugoistočne Evrope i drugih delova kontinenta jer smo osećali da oni mogu značajno da doprinesu razmeni ideja svojim kreativnim pristupom i projektima što ovogodišnji pobednici itekako potvrđuju”.
Na pitanje da li misli da Evropska asocijacija direktora komunikacija igra značajnu ulogu u održavanju Evropskih vrednosti u vreme nestabilnosti nakon Brexita, predsednik Evropske asocijacije direktora komunikacija dr Herbert Hajtman rekao je da asocijacija doprinosi i da u budućnosti može i treba još više da doprinese osnaživanju i promovisanju evropskih principa.

Za Udruženje KROKODIL ova nagrada znači mnogo. Ona predstavlja prvu značajnu potvrdu profesionalnog rada svih članova našeg tima i prepoznavanje najboljih, najmodernijih strategija koje primenjujemo. Još je značajnije to što je ovo priznanje došlo od najvećih stručnjaka u ovoj oblasti. Ovakvom prepoznatljivošću ne samo da smo potvrdili da ne zaostajemo za najboljim svetskim praksama već smo i omogućili širu vidljivost i kredibilitet Udruženja KROKODIL na evropskom ali i globalnom nivou. S tim u vezi nadamo se da će nam ova nagrada otvoriti vrata ka novim partnerstvima, a samim tim i dalji rast baziran na stalnom usavršavanju i primeni znanja”, rekla je Milena Berić predstavnik Udruženja KROKODIL nakon uručenja nagrade u Briselu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Ilon Mask u jednom danu bogatiji za šest milijardi dolara

Advertiser Serbia11. jula 2020.

Bivša ruska parlamentarka protiv sladoleda u bojama duge

Advertiser Serbia10. jula 2020.

Španija: Zabranjeno reklamiranje kladionica na dresovima

Advertiser Serbia10. jula 2020.

Evropski sud pravde: Kupci mogu da tuže Volkswagen u zemlji u kojoj su ga kupili

Advertiser Serbia10. jula 2020.

H&M planira da zatvori 170 prodavnica širom sveta zbog korona virusa

Advertiser Serbia9. jula 2020.

BrandZ Top 100: Najvredniji svetski brendovi pripadaju tehnološkim kompanijama

Advertiser Serbia9. jula 2020.

Vina „Tikveš“ i „Tikveš Châteaux &Domaines” osvojila četiri Zlata i Specijalnu nagradu na „Citadelles Du Vin 2020“ u Francuskoj

Advertiser Serbia6. jula 2020.

U Francuskoj zabranili emitovanje TV reklame za bicikle jer „podstiče strah od automobila“

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi maloprodajni lanac PEPCO stiže u Srbiju

Advertiser Serbia2. jula 2020.

PPF osnovao Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope

Advertiser Serbia2. jula 2020.

Tesla najvredniji proizvođač automobila na svetu

Advertiser Serbia2. jula 2020.

Preko 3.400 kompanija u SAD podnelo zahteve za bankrotstvo

Advertiser Serbia1. jula 2020.

I Lego privremeno obustavlja oglašavanje na društvenim mrežama

Advertiser Serbia1. jula 2020.

Volkswagen odustao od izgradnje fabrike u Turskoj

Advertiser Serbia1. jula 2020.

Mastercard omogućio Apple Pay svojim korisnicima u Srbiji

Advertiser Serbia30. juna 2020.