Konferencije

Tri nove kategorije u okviru Sempler takmičenja

Takmičenje za najbolje medijske strategije godine Sempler, koje se svake godine održava u okviru konferencije medijskih trendova SEMPL, ove godine se proširuje sa tri nove takmičarske kategorije: najbolja upotreba mobilnog okruženja, najbolja upotreba podataka i najbolji novi medij/medijski format

Tako će na ovogodišnjem SEMPL-u, kojiće se održati 26. i 27. novembra 2015. u Portorožu, biti dodeljeno devet zlatnih nagrada Sempler i glavna nagrada veliki sempler za najbolju medijsku strategiju protekle godine.

Sempler, regionalno takmičenje za najbolje medijske strategije godine, u okviru konferencije SEMPL ove godineće se održati trinaesti put. Za nagrade medijskih uspeha godine svake godine konkuriše više radova iz jadranskog regiona; prošlegodine su se takmičile agencije, oglašivači i mediji iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bugarske. Glavnu nagradu, veliki sempler za najbolju medijsku strategiju godine, međunarodni stručni žirije prošle godine dodelio višemedijskoj akciji, koja je imala veliki odjek, »Živim lajf« sa reperom Zlatkom, ambasadorom robne marke Sveta vladar Nove KBM, koju su koncipirali i izveli u agencijama Pristop, Renderspace i Pristop Media.

Kako bi još sveobuhvatnije zahvatili nove komunikacione kanale i medijske formate, organizator konferencije SEMPL, Media Pool, u ovogodišnje takmičenje za Semplere uvodi nekoliko novina. Uz postojećih šest takmičarskih kategorija (strateško korišće njemedijskog interneta, inovativno korišćenje komunikacionog kanala, najbolja ciljana akcija, najbolja iskustvena akcija, najbolja upotreba digitalnog okruženja i najbolja akcija na društvenim mrežama) pridružiće se i tri nove: najbolja upotreba mobilnog okruženja, najbolja upotreba podatakai najbolji novi medij/medijski format.

null

U novu kategoriju najbolja upotreba mobilnog okruženja moćiće da se prijave projekti koji uspeju da domišljato i inovativno dođu do potrošača i uključe ih pomoću bilo kog mobilnog kanala. U ovu kategoriju spadaju mobilni mediji svih vrsta, uključujući mobilne aplikacije, mobilne strane, sadržaje, kreirane za mobilne uređaje, i svi oblici mobilnog oglašavanja. Žiri će tražiti akcije koje su pomoću jasnih polazišta iskoristile mobilno okruženje tako da su ostvarile odlične rezultate i/ili visok stepen uključenosti potrošača.
null
U kategoriji najbolja upotreba podataka za nagrade će se takmičiti projekti koji dokazuju, kako su baze podataka ili izvršena istraživanja (kvalitativna i kvantitativna) uticala na medijsko planiranje i izvođenje projekta, a pri tom odlučujuće uticala na rezultat akcije.
null
U treću novu kategoriju najbolji novi medij/medijski format spadaju novi mediji i novi formati u medijima koji oglašivačima omogućavaju bolju, inovativniju odnosno diferencijalnu komunikaciju sa potrošačima. Projekte mogu da prijavljuju medijske kuće, produkcijske kuće, agencije i sl.

»Primećujemo da u celom jadranskom regionu, kome je namenjeno takmičenje Sempler za najbolje medijske strategije godine, nastaje izuzetno mnogo dobrih projekata. Proširenjem takmičarskih kategorija želimo da podstaknemo prijavu radova kako bi mogli da nagradimo još više odličnih strategija. U narednim godinama planiramo da dodamo još više kategorija i nagrada tako da će utakmica za Semplere biti još zanimljivija,« rekla je Valerija Prevolšek, predsednica SEMPL-a i direktorica Media Poola.
Agencije, medijski stratezi, oglašivači i mediji moćiće svoje istaknute medijske projekte da prijavljuju na takmičenje Sempler od 1. septembra 2015. nadalje.

###
O konferenciji medijskih trendova SEMPL
SEMPL je međunarodno priznat obrazovni događaj koji je namenjen predstavljanju aktuelnih medijskih trendova u jadranskom regionu i analizi strane i domaće dobre prakse. Namenjen je svima koji rade u medijima, sa medijima ili za medije, kao i svima onima koji kroje medijske trendove i prema njima se orijentišu.
U okviru konferencije odvija se i takmičenje za nagrade za medijska dostignuća godine Sempler u okviru kog medijski stratezi, naručioci i mediji predstavljaju svoje najbolje projekte i od ove godine konkurišu za devet zlatnih semplera, kao i glavnu nagradu, veliki sempler koji se dodeljuje za najbolju medijsku strategiju protekle godine.

O organizatorima
SEMPL još od 1998. nadalje nastaje pod okriljem i u organizaciji jednog od najvećih zakupaca medijskog prostora u Sloveniji, preduzeća Media Pool, koje su osnovale veće slovenačke advertajzing agencije sa namerom preciznog praćenja dešavanja na medijskom tržištu i obezbeđivanja transparentnosti poslovanja. Media Pool sve vreme brine i o razvoju struke: osim konferencije SEMPL sprovodi i istraživanje slušanosti radio programa Radiometrija, priprema sveobuhvatan pregled slovenačkog medijskog tržišta Mediaskop i brojne druge, manje projekte.
Od 2011. godine u organizovanju konferencije SEMPL učestvuje i preduzeće Medijski partner, izdavač specijalizovane marketinške Marketing magazin, koja izlazi još od 1981. godine.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Konferencije

Predstavljen program devete BRENDING KONFERENCIJE

Advertiser Serbia23. maja 2019.

LJUBICA VUKČEVIĆ Insight Manager DIRECT MEDIA United Solutions: 6 najznačajnijih trendova konferencije The Next Web 2019

Advertiser Serbia22. maja 2019.

6. FMCG Brand Forum

Advertiser Serbia21. maja 2019.

Drugi dan Digital Day konferencije: Oko 40 odsto klijenata ne veruje agencijama

Advertiser Serbia17. maja 2019.

Early Bird kotizacije za devetu BRENDING KONFERENCIJU možete uloviti još do nedelje 12. maja

Advertiser Serbia10. maja 2019.

MARK SHYLER, čovek koji provokativnim idejama svetskim kompanijama donosi dodatnu vrednost, dolazi na devetu BRENDING KONFERENCIJU

Advertiser Serbia7. maja 2019.

Kako verujete panelistima Digital Day-a?

Advertiser Serbia7. maja 2019.

Deseta DIRECT MEDIA AKADEMIJA najavljuje gostovanja specijalnih gostiju: MINDSCAPES U BEOGRADU!

Advertiser Serbia24. aprila 2019.

Otvorene su prijave za 6. FMCG Brand Forum

Advertiser Serbia23. aprila 2019.

Digital Day: Verujete li digital ekspertima?

Advertiser Serbia21. aprila 2019.

Prijavite se za IAB MIXX Awards 2019

Advertiser Serbia4. aprila 2019.

Digital Day 16 – 17. maja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Advertiser Serbia4. aprila 2019.

Digital Takeover okupio više od 30 vrhunskih predavača i panelista iz Hrvatske i sveta

Advertiser Serbia14. marta 2019.

Tehnomanija: Šta smo naučili na Google Executive Summit konferenciji?

Advertiser Serbia12. marta 2019.

Digital Takeover najavljuje bogat program uz vodeće digitalne stručnjake

Advertiser Serbia7. marta 2019.