Konferencije

Tri nove kategorije u okviru Sempler takmičenja

Takmičenje za najbolje medijske strategije godine Sempler, koje se svake godine održava u okviru konferencije medijskih trendova SEMPL, ove godine se proširuje sa tri nove takmičarske kategorije: najbolja upotreba mobilnog okruženja, najbolja upotreba podataka i najbolji novi medij/medijski format

Tako će na ovogodišnjem SEMPL-u, kojiće se održati 26. i 27. novembra 2015. u Portorožu, biti dodeljeno devet zlatnih nagrada Sempler i glavna nagrada veliki sempler za najbolju medijsku strategiju protekle godine.

Sempler, regionalno takmičenje za najbolje medijske strategije godine, u okviru konferencije SEMPL ove godineće se održati trinaesti put. Za nagrade medijskih uspeha godine svake godine konkuriše više radova iz jadranskog regiona; prošlegodine su se takmičile agencije, oglašivači i mediji iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bugarske. Glavnu nagradu, veliki sempler za najbolju medijsku strategiju godine, međunarodni stručni žirije prošle godine dodelio višemedijskoj akciji, koja je imala veliki odjek, »Živim lajf« sa reperom Zlatkom, ambasadorom robne marke Sveta vladar Nove KBM, koju su koncipirali i izveli u agencijama Pristop, Renderspace i Pristop Media.

Kako bi još sveobuhvatnije zahvatili nove komunikacione kanale i medijske formate, organizator konferencije SEMPL, Media Pool, u ovogodišnje takmičenje za Semplere uvodi nekoliko novina. Uz postojećih šest takmičarskih kategorija (strateško korišće njemedijskog interneta, inovativno korišćenje komunikacionog kanala, najbolja ciljana akcija, najbolja iskustvena akcija, najbolja upotreba digitalnog okruženja i najbolja akcija na društvenim mrežama) pridružiće se i tri nove: najbolja upotreba mobilnog okruženja, najbolja upotreba podatakai najbolji novi medij/medijski format.

null

U novu kategoriju najbolja upotreba mobilnog okruženja moćiće da se prijave projekti koji uspeju da domišljato i inovativno dođu do potrošača i uključe ih pomoću bilo kog mobilnog kanala. U ovu kategoriju spadaju mobilni mediji svih vrsta, uključujući mobilne aplikacije, mobilne strane, sadržaje, kreirane za mobilne uređaje, i svi oblici mobilnog oglašavanja. Žiri će tražiti akcije koje su pomoću jasnih polazišta iskoristile mobilno okruženje tako da su ostvarile odlične rezultate i/ili visok stepen uključenosti potrošača.
null
U kategoriji najbolja upotreba podataka za nagrade će se takmičiti projekti koji dokazuju, kako su baze podataka ili izvršena istraživanja (kvalitativna i kvantitativna) uticala na medijsko planiranje i izvođenje projekta, a pri tom odlučujuće uticala na rezultat akcije.
null
U treću novu kategoriju najbolji novi medij/medijski format spadaju novi mediji i novi formati u medijima koji oglašivačima omogućavaju bolju, inovativniju odnosno diferencijalnu komunikaciju sa potrošačima. Projekte mogu da prijavljuju medijske kuće, produkcijske kuće, agencije i sl.

»Primećujemo da u celom jadranskom regionu, kome je namenjeno takmičenje Sempler za najbolje medijske strategije godine, nastaje izuzetno mnogo dobrih projekata. Proširenjem takmičarskih kategorija želimo da podstaknemo prijavu radova kako bi mogli da nagradimo još više odličnih strategija. U narednim godinama planiramo da dodamo još više kategorija i nagrada tako da će utakmica za Semplere biti još zanimljivija,« rekla je Valerija Prevolšek, predsednica SEMPL-a i direktorica Media Poola.
Agencije, medijski stratezi, oglašivači i mediji moćiće svoje istaknute medijske projekte da prijavljuju na takmičenje Sempler od 1. septembra 2015. nadalje.

###
O konferenciji medijskih trendova SEMPL
SEMPL je međunarodno priznat obrazovni događaj koji je namenjen predstavljanju aktuelnih medijskih trendova u jadranskom regionu i analizi strane i domaće dobre prakse. Namenjen je svima koji rade u medijima, sa medijima ili za medije, kao i svima onima koji kroje medijske trendove i prema njima se orijentišu.
U okviru konferencije odvija se i takmičenje za nagrade za medijska dostignuća godine Sempler u okviru kog medijski stratezi, naručioci i mediji predstavljaju svoje najbolje projekte i od ove godine konkurišu za devet zlatnih semplera, kao i glavnu nagradu, veliki sempler koji se dodeljuje za najbolju medijsku strategiju protekle godine.

O organizatorima
SEMPL još od 1998. nadalje nastaje pod okriljem i u organizaciji jednog od najvećih zakupaca medijskog prostora u Sloveniji, preduzeća Media Pool, koje su osnovale veće slovenačke advertajzing agencije sa namerom preciznog praćenja dešavanja na medijskom tržištu i obezbeđivanja transparentnosti poslovanja. Media Pool sve vreme brine i o razvoju struke: osim konferencije SEMPL sprovodi i istraživanje slušanosti radio programa Radiometrija, priprema sveobuhvatan pregled slovenačkog medijskog tržišta Mediaskop i brojne druge, manje projekte.
Od 2011. godine u organizovanju konferencije SEMPL učestvuje i preduzeće Medijski partner, izdavač specijalizovane marketinške Marketing magazin, koja izlazi još od 1981. godine.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Više u Konferencije

Stručnjak za digitalnu transformaciju sa IEDC Bled dolazi na Digital Takeover

Advertiser Serbia4. februara 2019.

Obeležen Dan zaštite podataka o ličnosti – Nove regulative i nove bojazni

Advertiser Serbia29. januara 2019.

Na Digital Takeover stiže autor bestselera „Funky Business“

Advertiser Serbia29. januara 2019.

Ćirilica na poklon

Advertiser Serbia28. januara 2019.

Osnivač Native Advertising Institute stiže na Digital Takeover

Advertiser Serbia24. januara 2019.

IEDC- Poslovna škola Bled ekskluzivni edukacijski partner Digital Takeover-a

Advertiser Serbia14. januara 2019.

Kreativni direktor globalnih kampanja za IKEA, MTV, H&M i Volvo dolazi na Digital Takeover

Advertiser Serbia10. januara 2019.

Digital Takeover predstavlja know-how za pun tržišni potencijal u digitalnoj eri

Advertiser Serbia30. decembra 2018.

KOMferencija o komunikacijama okupila rekordnih 500 učesnika iz svih sfera komunikacijskog tržišta

Advertiser Serbia12. decembra 2018.

Završena jubilarna 20. SEMPL konferencija – Koliko je svetla budućnost medija?

Advertiser Serbia3. decembra 2018.

David Brier na SEMPL-u: Klišei su najveći neprijatelji brenda

Advertiser Serbia26. novembra 2018.

Održana prva konferencija “Blendiranje uspeha” u Srbiji

Advertiser Serbia26. novembra 2018.

Glavni trend u influence marketingu je video sadržaj

Advertiser Serbia23. novembra 2018.

Prvi put kod nas trodnevna konferencija – blendiranje uspeha

Advertiser Serbia20. novembra 2018.

Peter Hinssen: „Tehnologija je nova religija“

Advertiser Serbia19. novembra 2018.