Agencije

TANJA PETROVIĆ, Coca Cola Company: „AcademIAA je za one koji žele da budu najbolji u domenu svog posla“

Razgovarali smo sa Tanjom Petrović, Marketing Director Coca Cola Company, o ovogodišnjoj IAA akademiji u okviru koje je ona koordinator modula pod nazivom All Stars

 

_____________________________________________________________________________________
UVOD. Edukativni projekat AcademIAA, koji treću godinu zaredom organizuje srpski ogranak IAA, počeće 7. septembra i trajati do 14. decembra. Svakog petka i subote, 35 polaznika biće u prilici da odsluša predavanja i učestvuje u radionicama koje će voditi naši najbolji stručnjaci u oblasti marketinških komunikacija. Sedam modula vode koordinatori: Istraživanje – Predrag Kurčubić (Managing Director, Ipsos Strategic Marketing); Biznis – Katarina Šibalić (Marketing Director, Strauss Adriatic); Kreativa – Anja Radulović (Creative Director, Leo Burnett); Mediji – Marko Kosovac (Managing Director, Plus Media); Digital – Sanja Lalević Cvetković (Head of Digital, Direct Media); Inovacija – Ivana Davidov (Marketing Manager, Nordeus); All Stars – Tanja Petrović (Marketing Director, The Coca Cola Company). AcademIAA okuplja vrhunske profesionace na strani predavača i u okviru IAA Worldwide smatra se jednim od 3 najkvalitetnija i najsadržajnija edukativna projekta. Zbog toga je važno da, pored kvalitetnih predavača program upišu talentovani i vredni polaznici. To je razlog zbog kojeg se organizuju dva kruga selekcije (Slanje CV-a i motivacionog pisma, a onda testiranje kandidata). Prijave za program su već otvorene na zvaničnom sajtu academiaa.rs

TANJA PETROVIĆ
Marketing Director, Coca Cola Company
Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i završila Executive Master studijski program organizovan u saradnji HEC Paris i Univerziteta u Beogradu. Karijeru je počela 2002. godine u British American Tobacco, a 2008 godine prelazi u Coca Cola Company. Iskustvo je stekla radeći u sektorima prodaje, trade marketinga, istraživanja, strateškog planiranja i brend marketinga za tržišta Istočne, Južne i Centralne Evrope. Danas je direktor marketinga u Coca Cola Company, odgovorna za tržišta Srbije, Crne Gore i Makedonije.

____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, koje su teme i ko su njihovi predavači? Koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema koje će polaznici biti u prilici da prate ove godine?

– Posle savladavanja osnovnih marketing načela sa različitih aspekata, ideja nam je bila da sve to što su naši polaznici naučili tokom programa, pokušamo da im približimo na:
a) praktičan način
b) pomognemo im da se bolje pripreme za svoju buduću karijeru
c) i damo im smernice za promene izazvane menjajućom biznis paradigmom.

Zbog toga smo ’All stars’ modul ove godine zamislili kao praktičan modul koji bi mladim profesionalncima približio 3 stvari:
1. Kako da naprave best in class biznis case. Šta je ključno za uspešan biznis case (Kako se on planira, prati, meri, itd). Mi marketing profesionalci moramo prvo dobro razumeti biznis kontekst i sve implikacije našeg posla na rezultate. Ideja je da prođemo par dobro odrađenih biznis case-va i zajedno se osrvnemo na razloge zašto su oni više ili manje uspešni.
2. Šta je razlika između growth mind set-a u odnosu na fix mind set? Zašto su oni pojedinci i kompanije koji imaju growth mindset uspešniji u odnosu na druge. O tome će nam na panelu pričati HR direktori sa aspekta zapošljavanja novih kadrova, kao i Marketing i Generalni direktori iz lične perspektive, koristeći lične primere iz sopstvenih karijera. Sve ovo je bitno mladim ljudima kako bi oni mapirali sebe shodno potrebama modernog biznis okruženja, i kako bi što bolje plivali u onome što će se od njih tražiti u budućnosti.
3. Agile pristup je nešto o čemu svi pričaju. Agile u IT industriji je primeljiv 1 na 1. Međutim, šta znači biti agile u marketing domenu i kako Coca-Cola kompanija pilotira agile alate u svakodnevnom biznisu. Koje to tradicionalne marketing tehnike možemo zameniti novim agile alatima? I kako se to reflektuje na ostatak posla.

Kome su namenjeni edukativni sadržaji mudula čiji ste koordinator i koji su ciljevi edukacije?

Prvenstveno su namenjeni mladim marketing profesionalcima i onima koji to žele da postanu. Onima koji žele da rade na sebi, unaprede svoje znanje i pripreme se za godine koje dolaze. Onima koji žele da budu najbolji u domenu svog posla. Onima koji žele da ostave lični pecat u svemu što rade.

Međutim, teme kojima ćemo se baviti su nekako i univerzalne, tako da su dobrodošli svi oni kojima su ova pitanja bliska.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite na najbolji mogući način ovogodišnju IAA Akademiju

– Dragi budući polaznici :) ,
Marketing u Srbiji će u narednom periodu proći kroz mnoge transformacije, prateći model nekih naprednijih tržišta, i ako vam se ta cela transformacija čini interesantnom, dođite da zajedno na AcademIAA-i otvorimo neka nova pitanja i zagrebemo u to šta će vama, kao budućim stručnjacima na tom putu trebati, kako bi mi stariji mogli da osiguramo, da budućnost ove profesije ostaje u pravim rukama. Želimo da vas pripremimo i pomognemo vam, kako bi sutra Srbija bila zemlja sa mnogo nagrađivanih marketing projekata što u zemlji, regionu, Evropi, a zašto ne i globalno :).

Isključivo je na nama kakvu marketinšku budućnost želimo da stvorimo.

 
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[POGLED SA VRHA 2018/19] DAVOR BRUKETA, Bruketa&Žinić&Grey: „Za nas je 2018 bila super godina jer smo imali 45% ukupnog rasta u odnosu na 2017. godinu“

Advertiser Serbia25. aprila 2019.

Deseta DIRECT MEDIA AKADEMIJA najavljuje gostovanja specijalnih gostiju: MINDSCAPES U BEOGRADU!

Advertiser Serbia24. aprila 2019.

Deveta BRENDING konferencija: „Hack the influence“

Advertiser Serbia24. aprila 2019.

Ukupno 15 finalista ulazi u trku za EFFIE nagradu

Advertiser Serbia24. aprila 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] DEGORDIAN: „Vip YouTube Akademija“ za VIPnet

Advertiser Serbia24. aprila 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] PIONIRI: „Metalac – Novi strateški, ne muzički pravac“ za METALAC GRUPU

Advertiser Serbia23. aprila 2019.

MARIJA MATIĆ, vođa modula Mediji na DIRECT MEDIA ACADEMY: „Pokazaćemo u kom pravcu idu mediji“

Advertiser Serbia22. aprila 2019.

Digital Day: Verujete li digital ekspertima?

Advertiser Serbia21. aprila 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] DEGORDIAN: „CROmpiranje“ za ČIPI ČIPS (Adria Snack)

Advertiser Serbia19. aprila 2019.

[POGLED SA VRHA 2018/19] MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Drago nam je što je kvaliteta našeg rada prepoznata na tržištu, a što potvrđuje respektabilan broj novih klijenata“

Advertiser Serbia18. aprila 2019.

Inovativna aplikacija agencije Saatchi & Saatchi pretače dodire samopregleda u dodire ekrana mobilnog telefona

Advertiser Serbia18. aprila 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] SVA: „Beogradsko nefiltrirano pivo“ za M6-EDEN

Advertiser Serbia17. aprila 2019.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2018/19] DAMIR RUVIĆ, Via Media: „BiH advertajzing sceni nedostaje hrabrost da se dobre ideje u cijelosti realizuju“

Advertiser Serbia16. aprila 2019.

Srbija dobila samoregulatorno telo u oblasti oglašavanja

Advertiser Serbia15. aprila 2019.

[POGLED SA VRHA 2018/19] JELENA FIŠKUŠ i SEAN POROPAT, Studio Sonda: „Dug je još put do prihvaćanja kreativnosti kao važnog generatora prosperiteta i zdravlja društva“

Advertiser Serbia15. aprila 2019.