Agencije

Takmičenje za mlade nade koje će predstavljati Hrvatsku u Kanu

Young Lions Croatia, takmičenje je za mlade profesionalce, a organizuje se u okviru festivala Dani komunikacija

Ove godine uz tri dobro poznate kategorije: Design, Digital i PR uvedene su dve nove: Media za mlade profesionalce iz medijskih agencija te Print za agencijske kreativce.

I ove godine mlade nade iz komunikacijske industrije, pobednici takmičenja Young Lions Croatia, imaju mogućnost da predstavljaju Hrvatsku na međunarodnom festivalu u Kanu gde će snage odmeriti s kolegama iz čitavog sveta. Takmičenje Young Lions Croatia organizuje se u okviru festivala Dani komunikacija, a dodatna vrednost mu je humanitarni karakter. Naime, takmičarski zadatak je zapravo rešenje za organizaciju civilnog društva kojoj će bez naknade biti ustupljeni pobednički radovi.

Takmičenje će se održati u Zagrebu, s početkom 6. aprila u 13 sati i trajaće 24 sata, a pobednici kategorija, te glavni pobednik, biće proglašeni na Danima komunikacija u Rovinju. Pobednički tim dobija nagradu u vrednosti od 40.000,00 kuna, odnosno troškove puta, smeštaja i kotizacija za festival Cannes Lions 2018. Kako bi pokazali kako zaista cene radove mladih profesionalca, organizatori festivala odlučili su da u zvanični program uvrste prezentaciju rešenja finalista takmičenja.

Ponosni sponzor ovogodišnjeg takmičenja je kompanija Printera koja je odlučila da podrži mlade nade industrije, ali i omogući jednoj neprofitnoj organizaciji izrazito kvalitetno i kreativno rešenje koje će dati doprinos ostvarenju plemenite misije za dobrobit društva u celini.

Veoma nam je drago da ćemo biti deo priče koja ne podržava samo mlade talente već i društveno odgovorno poslovanje. Hvale vredne su inicijative poput Young Lionsa koje pružaju podršku organizacijama i institucijama čije je delovanje najčešće usmereno prema nezaštićenim grupama ili ciljevima od opšteg značaja. Želimo puno sreće svim mladim profesionalcima i profesionalkama koji će ove godine učestvovati na takmičenju”, izjavio je Robert Jurica Krajačić, CEO Printere.

Vrednost takmičenja prepoznala je i kompanija Shutterstock koja će takmičarima omogućiti pristup bazi svojih podataka za izradu rešenja.

Young Lions od ove godine ima čak pet kategorija, uz dobro poznate tri: Design, Digital i PR, uvedene su dvije nove: Media i Print. Prva za mlade profesionalce iz medijskih agencija te druga kategorija za agencijske kreativce.

Na takmičenju Young Lions testiraju se veštine i znanja, a pre svega kreativnost mladih timova koji za kreiranje rešenja imaju 24 sata. Takmičarski tim čine dve osobe do 30 godina, kako zaposleni agencija, tako i mladi nezavisni profesionalci. Takmičarski timovi svih kategorija zajedno pristupaju briefu neposredno pre početka takmičenja, a identitet klijenta, u ovom slučaju neprofitne organizacije, nepoznat je sve do briefa.

Pozivaju se svi zainteresovani mladi profesionalci da se prijave na takmičenje do 26. marta 2018. godine putem obrasca dostupnog na danikomunikacija.com/hr.
Takmičari u sklopu Young Lions imaju priliku da se dokažu na nacionalnom, ali i svetskom nivou, predstavljajući Hrvatsku na svetskom Young Lions takmičenju u Kanu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Rađanje jedne zvezde: Nastanak kompanije ALMA QUATTRO

Advertiser Serbia19. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Autorski članak KRISTINE MAKSIMOVIĆ, Represent Communications: Šta ni najiskusniji PR ne može da predvidi na eventu? LSPR iz ugla jedne polaznice

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

KOMferencija: Iako kritikovani od mnogih, influenseri su nova generacija javnih ličnosti

Advertiser Serbia6. novembra 2019.

Na konferenciji DIABLOG o budućnosti influencers marketinga – Vrednost industrije do 2022. godine 15 milijardi dolara

Advertiser Serbia4. novembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #13: Prosto da pocrveniš

Advertiser Serbia1. novembra 2019.

Objavljen program Effie Awards 2020

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

McCann Beograd agencija godine u Srbiji

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Autorski članak TAMARE JOKANOVIĆ, Represent Communications: Golden Drum iz ugla jednog PR-a

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Proglašen pobednički tim takmičenja MarTech Challenge: Emitto najbolji mladi startap u oblasti marketinga!

Advertiser Serbia30. oktobra 2019.

Na četvrtom DIABLOG-u tema društvena odgovornost blogera i influensera

Advertiser Serbia29. oktobra 2019.

Agencija Grayling osvojila nagradu Global SABRE Awards za Global Public Affairs Agency za 2019. godinu

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

Kolumna DARKA JOVANČIĆA, Digital Group Account Manager DIRECT MEDIA United Solutions: Da li možemo u potpunosti verovati veb-sajt analitici i zašto ne?

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

M2COMMUNICATIONS sa dva projekta u finalu za event godine na Eventiada IPRA festivalu u Moskvi

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #12: Kako banka opipava puls

Advertiser Serbia24. oktobra 2019.