Agencije

Takmičenje za mlade nade koje će predstavljati Hrvatsku u Kanu

Young Lions Croatia, takmičenje je za mlade profesionalce, a organizuje se u okviru festivala Dani komunikacija

Ove godine uz tri dobro poznate kategorije: Design, Digital i PR uvedene su dve nove: Media za mlade profesionalce iz medijskih agencija te Print za agencijske kreativce.

I ove godine mlade nade iz komunikacijske industrije, pobednici takmičenja Young Lions Croatia, imaju mogućnost da predstavljaju Hrvatsku na međunarodnom festivalu u Kanu gde će snage odmeriti s kolegama iz čitavog sveta. Takmičenje Young Lions Croatia organizuje se u okviru festivala Dani komunikacija, a dodatna vrednost mu je humanitarni karakter. Naime, takmičarski zadatak je zapravo rešenje za organizaciju civilnog društva kojoj će bez naknade biti ustupljeni pobednički radovi.

Takmičenje će se održati u Zagrebu, s početkom 6. aprila u 13 sati i trajaće 24 sata, a pobednici kategorija, te glavni pobednik, biće proglašeni na Danima komunikacija u Rovinju. Pobednički tim dobija nagradu u vrednosti od 40.000,00 kuna, odnosno troškove puta, smeštaja i kotizacija za festival Cannes Lions 2018. Kako bi pokazali kako zaista cene radove mladih profesionalca, organizatori festivala odlučili su da u zvanični program uvrste prezentaciju rešenja finalista takmičenja.

Ponosni sponzor ovogodišnjeg takmičenja je kompanija Printera koja je odlučila da podrži mlade nade industrije, ali i omogući jednoj neprofitnoj organizaciji izrazito kvalitetno i kreativno rešenje koje će dati doprinos ostvarenju plemenite misije za dobrobit društva u celini.

Veoma nam je drago da ćemo biti deo priče koja ne podržava samo mlade talente već i društveno odgovorno poslovanje. Hvale vredne su inicijative poput Young Lionsa koje pružaju podršku organizacijama i institucijama čije je delovanje najčešće usmereno prema nezaštićenim grupama ili ciljevima od opšteg značaja. Želimo puno sreće svim mladim profesionalcima i profesionalkama koji će ove godine učestvovati na takmičenju”, izjavio je Robert Jurica Krajačić, CEO Printere.

Vrednost takmičenja prepoznala je i kompanija Shutterstock koja će takmičarima omogućiti pristup bazi svojih podataka za izradu rešenja.

Young Lions od ove godine ima čak pet kategorija, uz dobro poznate tri: Design, Digital i PR, uvedene su dvije nove: Media i Print. Prva za mlade profesionalce iz medijskih agencija te druga kategorija za agencijske kreativce.

Na takmičenju Young Lions testiraju se veštine i znanja, a pre svega kreativnost mladih timova koji za kreiranje rešenja imaju 24 sata. Takmičarski tim čine dve osobe do 30 godina, kako zaposleni agencija, tako i mladi nezavisni profesionalci. Takmičarski timovi svih kategorija zajedno pristupaju briefu neposredno pre početka takmičenja, a identitet klijenta, u ovom slučaju neprofitne organizacije, nepoznat je sve do briefa.

Pozivaju se svi zainteresovani mladi profesionalci da se prijave na takmičenje do 26. marta 2018. godine putem obrasca dostupnog na danikomunikacija.com/hr.
Takmičari u sklopu Young Lions imaju priliku da se dokažu na nacionalnom, ali i svetskom nivou, predstavljajući Hrvatsku na svetskom Young Lions takmičenju u Kanu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.

DAVOR BRUKETA: „Nadam se da ćemo pronaći način da prestanemo nanositi bol jedni drugima kao i drugim vrstama“

Advertiser Serbia25. juna 2020.

ROBERT BOHINEC: „Želim svet bez maski. Čak i bez onih na licu“

Advertiser Serbia24. juna 2020.

Otvaranjem poslovne jedinice u Srbiji agencija Will Marlow proširuje svoje poslovanje

Advertiser Serbia23. juna 2020.

IVAN TANIĆ: „Želim svet malo suosjećajniji i mrvicu tiši“

Advertiser Serbia22. juna 2020.

VELJKO GOLUBOVIĆ: „Ovaj svet više ne pripada nama, niti mi njemu“

Advertiser Serbia19. juna 2020.

W+K: Sarađivaćemo samo sa klijentima koji podržavaju BLM pokret

Advertiser Serbia18. juna 2020.

Ask an expert: ANĐELKO TRPKOVIĆ, CEO Publicis Groupe Adriatic

Advertiser Serbia17. juna 2020.

JANKO PAVLOVIĆ: „Imam utisak da ni centri moći ne znaju šta rade“

Advertiser Serbia17. juna 2020.

BOJAN ŠAPTOVIĆ: „Ovo je utakmica u kojoj sanjari i utopisti gube od iskusnih napadača“

Advertiser Serbia17. juna 2020.