Marketing

Svečano uručene nagrade 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga

Marketing

Nagrade 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga svečano su uručene u punoj sali “Ivo Andrić”, koja nije mogla da primi sve zainteresovane da prisustvuju ovom svečanom činu

 

Žiri koji je radio u sastavu prof. dr Dragan Simeunović, predsednik, Jasmina Ninkov, Miljurko Vukadinović, prof. dr Zorana Opačić i Marina Vulićević odlučio je da nagrada za Izdavača godine u 2019. pripadne izdavačkoj kući Laguna, Beograd.

U obrazloženju se kaže da je Laguna samo za Sajam pripremila “čak 80 novih naslova. U prethodnih 12 meseci objavila je 372 nove knjige, bez ponovljenih naslova. Na ovogodišnjem Sajmu je prisutna sa preko 4000 naslova”. U toku protekle ali i ove izdavačke godine autori Lagune su dobili brojne nagrade. “Među njima se izdvaja ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peter Handke sa romanom Veliki pad. Pored ove knjige Laguna izdaje i dela ovogodišnje dobitnice Bukerove nagrade Margaret Atvud„.

Ovogodišnja nagrada za Izdavački poduhvat godine dodeljena je ravnopravno Desetom kolu antologijske edicije 10 vekova srpske književnosti, čiji je izdavač Izdavački centar Matice srpske iz Novog Sada, i Proznim delima srpskih naučnikaSlužbeni glasnik i Univerzitetska biblioteka “Svetozar Marković”.

Odlukom žirija nagrada Najbolji izdavač iz dijaspore 2019 pripala je IIU Svetigora, Cetinje, Crna Gora, za Izabrana djela Arhiepiskopa Cetinjskog i Mitropolita Crnogorsko-primorskog Amfilohija; izdavaču New Avenue Books za Great Serbian Short Stories Branka Mikašinovića i Zadužbini “Petar Kočić”, Republika Srpska, za delo Stare srpske povelje i pisma, Ljubomir Stojanović, fototipsko izdanje priredio akademik Rade Mihaljčić.

Posebno priznanje za doprinos u oblasti nauke dodeljeno je delima “Rodolf Arčibald Rajs – Izabrana dela”, izdavačke kuće “Javno preduzeće Zavod za udžbenike” i Kriminalističko-policijski univerzitet, i “Dobrica Ćosić – između politike i književnosti” Zorana Avramovića, izdavačka kuća “Javno preduzeće Zavod za udžbenike”.

Članovi žirija su Nagradu za dečju knjigu godine 2019 ravnopravno dodelili knjigama “Neću da mislim na Prag” Sonje Ćirić, u izdanju Lagune, i “Poziv” Nikolete Novak, u izdanju Pčelice.

Specijalno priznanje za izdavača, knjigu ili strip ove godine je pripalo knjigama “Popis vojnih i civilnih gubitaka Kraljevine Srbije u ljudstvu u Prvom svetskom ratu”, izdavačka kuća Medija centar “Odbrana”, i “78 dana Apokalipse – istina optužuje, NATO bombardovanje Jugoslavije 1999”, izdavači Asocijacija “Srpska veza”, Beograd, i Prometej, Novi Sad.

O Nagradi za najlepšu knjigu na 64. Beogradskom međunarodnom sajmu knjiga odlučivao je žiri u sastavu Jugoslav Vlahović, prof. FPU, predsednik, Olivera Batajić Sretenović, doc. FPU, i Tijana Kojić, doc. FPU, a nagrada “Bogdan Kršić” za najlepšu dodeljena je knjizi “Dobrosav Bob Živković” u izdanju izdavačke kuće Kreativni centar, u grafičkoj opremi Dušana Pavlića.

Isti žiri procenio je da Nagrada za najlepšu dečju knjigu treba da pripadne knjizi “Dar-Mar” autorke Dragane Mladenović, koju je ilustrovao Boris Kuzmanović, u izdanju Kreativnog centra.

Specijalno priznanje za mladog dizajnera dodeljeno je Andreju Dolinki za knjigu “Cimanje slikePavla Levija, u izdanju Multimedijalnog instituta, Zagreb, i Fakulteta za medije i komunikacije, Beograd.

Svečano proglašenje i dodela nagrada sastavni je deo višedecenijske tradicije Beogradskog sajma knjiga.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Marketing

Webfluential – Najveća „influencer peformance“ marketinška platforma za brendove i agencije od sada i u Hrvatskoj

Advertiser Serbia18. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i AQUA DIGITAL: „Olimpija – Manji od 37″ za brend OLIMPIJA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] IMAGO OGILVY: „Spomenik neisklesanom tijelu“ za PIPI

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Predstavljanje True Story proizvoda

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Grayling predstavlja pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova za 2020

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Saatchi & Saatchi Croatia & Violeta: Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „125 godina Beogradske berze“ za Beogradsku berzu

Advertiser Serbia7. februara 2020.

Performer koji je na sebi razvio treće uho stiže u Zagreb

Advertiser Serbia6. februara 2020.

Futurolog i jevanđelista komunikacijske industrije koji će spasiti svet od dosade stižu na Dane komunikacija

Advertiser Serbia5. februara 2020.

VOLIMO LJUDE! (ili) HR iskustva Nordeusa, DIRECT MEDIA United Solutions i Atlantic Grupe

Advertiser Serbia3. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD i UM BEOGRAD: „Beba bira gde“ za brend ROSA

Advertiser Serbia31. januara 2020.

Emmy-jem nagrađivani dizajner i mentor miliona ljudi Chris Do dolazi na Dane komunikacija

Advertiser Serbia31. januara 2020.

Munchmallow i Ovation BBDO brend filmom predstavili novu „Priču za sebe“

Advertiser Serbia30. januara 2020.

BRANIMIR DIMITRIJEVIĆ dobitnik UEPS Nagrade za životno delo

Advertiser Serbia30. januara 2020.

Digital Takeover: Požurite po kotizacije! Cene rastu 1. februara

Advertiser Serbia30. januara 2020.