Ambalaža

Svečano otvorena Grafima 2018

Jubilarni 40. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije svečano je otvoren juče uz prisustvo brojnih gostiju, izlagača i posetilaca

 

Pod sloganom „Više boje“, na ovoj uzornoj regionalnoj sajamskoj manifestaciji, koja već decenijama na najbolji način povezuje mašinsku industriju, informaciono-komunikacione tehnologije, kreativno-umetničke grafičke žanrove i veštine, te kompleksni namenski IC i dizajnerski hardver i softver sa čistom umetnošću, predstavlja se više od 80 učesnika i izlagača iz desetak zemalja. Svi oni na štandovima nude uistinu reprezentativan izbor mašina, uređaja i opreme ali i obimnu paletu sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije.

Svečano otvarajući sajam, G. Dankan Ferguson, izvršni direktor za prodajna i poslovna odeljenja kompanije Epson Europe u oblasti profesionalne štampe i robotike, inače domaćina ovogodišnje Grafime, izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo zbog časti i prilike da Epson bude i na takav način prisutan na ovoj manifestaciji.

Podsetio je da je Epson globalna kompanija koja je u svetu digitalne industrije već više decenija, da je počela sa periferijama za računare ali je danas prisutna u više industrija.

Tokom poslednjih pet godina shvatili smo da je Balkan region sa velikim potencijalom. Na tom području bili smo i do danas posredstvom naših partnera, a ovo je prilika da budemo prisutni kao Epson, direktno, ali i zajedno sa našim partnerima. U međuvremenu smo duplirali broj zaposlenih u našoj ovdašnjoj kancelariji zaduženoj za Beograd, Srbiju i Balkan“, rekao je on.

G. Ferguson je na kraju izrazio zadovoljstvo što će njegova kompanija biti na Grafimi prisutna istovremeno na raznim mestima i na različite načine – direktno preko svoje premijerno prikazane serije T štampača velikog formata, preko proizvoda na štandovima poslovnih partnera, koji su namenjeni ne samo za štampu nego i za očuvanje životne sredine, na štandu gdje se oblepljuju automobili, te na drugim mestima gde su u prvom planu dizajnerska rešenja…

Jubilarnu Grafimu obeležiće i regionalno takmičenje u oblepljivanju vozila (car wrapping) pod nazivom „Adria/Balkan Wrap Star“, novouspostavljena „Berza korišćenih mašina“, namenjena malim privrednicima koji tek pokreću svoj privatan posao, ali i stručni prateći program, kojim dominiraju tri tematske celine – tehnologija štampe, grafički dizajn i reklamni materijal.

Već tradicionalno, uporedo sa Grafimom, u isto vreme i na istom mestu, održava se i Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme – Biro-Expo, koji je tematski usmeren na kancelarijsko poslovanje (kancelarijski nameštaj, biro mašine i pribor, kancelarijski materijal, poslovna i dekorativna galanterija…)

Po tradiciji, najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama, stručni žiri Beogradskog sajma dodeliće već simbolične nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat. Svečanost uručenja nagrada je u petak 28. septembra, u 15:00 časova (sala za prezentacije u hali 4).

SERVISNE INFORMACIJE

Grafima se održava hali 4 Beogradskog sajma.
Radno vreme Grafime biće od 10 do 18 časova.
Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200, a parking je 100 dinara na sat.
Sajam traje do 29.septembra

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Više u Ambalaža

Pepsi izbacio novi slogan i dizajn limenke na više od 100 globalnih tržišta

Advertiser Serbia11. januara 2019.

Razmatraće se uvođenje depozitnog sistema za limenke i pet ambalažu

Advertiser Serbia8. januara 2019.

Još! Ribice u novom, redizajniranom pakovanju

Advertiser Serbia11. decembra 2018.

Tetra Pak i Veolia partneri u recikliranju svih komponenti višeslojne kartonske ambalaže za napitke

Advertiser Serbia22. novembra 2018.

Nagrade Grafima 2018

Advertiser Serbia1. oktobra 2018.

Srebro za Scandinavian Design Group na Pentawards

Advertiser Serbia10. septembra 2018.

Tetra Pak Index 2018: Pametno pakovanje otvara nove prilike za brzo rastuću trgovinu robom široke potrošnje preko interneta

Advertiser Serbia28. juna 2018.

Mercator S mora da obustavi reklamiranje K plus jaja kao namirnice bez GMO

Advertiser Serbia31. marta 2018.

Johnnie Walker postao ‘Jane Walker’

Advertiser Serbia28. februara 2018.

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju: Otvorimo zajedno Narodni muzej!

Advertiser Serbia7. februara 2018.

Lovor list Vitamin Horgoš u redizajniranoj kesici

Advertiser Serbia29. januara 2018.

Nagrade Grafima 2017

Advertiser Serbia3. oktobra 2017.

Novi Hello! služi da se druži

Advertiser Serbia12. septembra 2017.

Tetra Pak Index o povezanim potrošačima prikazan kroz 10 aspekata

Advertiser Serbia4. septembra 2017.

Voda Voda sa etiketom i na ćirilici

Advertiser Serbia9. avgusta 2017.