Brendovi

Švajcarski hotel po sniženim cenama nudi poseban paket usluga „Kovid-19“

Brendovi

U danima samoizolacije i socijalnog distanciranja, slogan švajcarskog hotela Le Bijou – „budite u hotelu potpuno sami“ poprimio je sasvim novo značenje

 

Pošto je lanac hotela Le Bijou (Dragulj) već ranije osmislio koncept pružanja hotelskih usluga po kome gosti mogu u potpunosti da izbegnu kontakte sa drugim ljudima, suosnivač i izvršni direktor, Aleksander Hubner, navodi da im nije bilo teško da pokrenu program „Kovid-19“.

Jedine novine koju bi ovaj luksuzni paket usluga trebalo da obuhvati su mogućnost posete lekaru i dostava hrane.

Le Bijou ima 42 smeštajne jedinice – koje Hubner opisuje kao „luksuzni Airbnb“ – raspoređene po raznim gradovima širom Švajcarske. Apartmani su opremljeni kuhinjom, saunom, džakuzijem, imaju kamin i teretanu.

Osim radnika zaduženih za čišćenje, hotel uopšte nema drugog osoblja, čak ni recepciju. Gosti tokom boravka imaju aplikaciju, a na usluzi im je 24 sata asistent preko koga mogu da naruče obrok, ličnog kuvara, namirnice, masažu, taksi i još mnogo toga, a sada su neke usluge prilagođene novonastaloj situaciji.

Čitava stvar je postavljena tako da smeštaj bude potpuno automatizovan tako da gost ne mora da se sreće sa drugim ljudima“, naglašava Hubner i dodaje da to što su pokrenuli paket usluga „Kovid-19“, predstavlja logičan potez.

Pošto su uočili da gosti ostaju sve duže i da se češće interesuju za posete lekara, odlučili su da sve to pretvore u jedan osmišljen paket usluga. Paket „Kovid-19“ je prilagodljiv i omogućava posete lekaru, testiranje na korona virus, čak i celodnevnu negu sedam dana u nedelji, jer su sklopili ugovor sa privatnom klinikom koja će gostima pružati medicinske usluge.

Hubner navodi da je hotel prethodne nedelje imao ukupno pet rezervacija, ali da je od uvođenja nove ponude interesovanje počelo eksponencijalno da se uvećava. Iako se još uvek može rezervisati smeštaj samo na jednu noć, ipak većina se odlučuje za boravak između dve nedelje i dva meseca.

Sastav gostiju je pola-pola. Deo čine turisti koji borave u Švajcarskoj, a deo stariji stanovnici koji nemaju pomoć u kući.

Iako goste savetuju da ukoliko su pozitivi na virus ostanu kod svoje kuće, kako to nalažu smernice koje je propisala švajcarska vlada, ukoliko gosti imaju samo blage simptome, ili su asimptomatski, ne mogu da garantuju da neki od gostiju nisu bili zaraženi.

Svesni su činjenice koju je objavio kineski Centar a kontrolu i prevenciju bolesti, da korona virus mogu da prenose i osobe koje nemaju vidljive simptome, i mada hotel nema osoblje, Hubner naglašava da se pridržavaju svih mera predostrožnosti zbog korona virusa.

Sobe će sada biti čišćene i pre i posle boravka, ali ne i tokom. Odvoz smeća će se obavljati u dogovoru sa gostima, a isporuke će biti dostavljane do ulaza u dvorište, umesto da budu unete u apartman i raspakovane. Osoblje zaduženo za održavanje higijene u hotelu, takođe će imati svu propisanu zaštitnu opremu.

S obzirom na to da je pandemija korona virusa dovela do ozbiljnog pada tražnje za ovom vrstom turističkih usluga, tako su i opale i cene. Ono što bi u normalnim okolnostima u Le Bijou koštalo 1.000 dolara po noći, trenutno se nudi po duplo nižoj ceni. Gosti mogu da se jave doktoru dva puta dnevno za dodatnih 800 dolara ili da urade interni test na korona virus u sobi za dodatnih 500 dolara. Usluga medicinske sestre 24 sata, sedam dana nedeljno takođe je dostupna za dodatnih 5.000 dolara dnevno, kaže Hubner.

Tako dvonedeljni boravak u „Dragulju“ može koštati između 6.000 i 77.500 dolara, u zavisnosti za koji se paket usluga gosti odluče.
 

Izvor: RTS

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Bogatstvo Zakerberga premašilo 100 milijardi dolara

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

Tramp zabranio transakcije sa TikTok-om i WeChat-om u SAD

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

Apple-ov direktor marketinga Phil Schiller odlazi sa te pozicije

Advertiser Serbia6. avgusta 2020.

Kodak postaje farmaceutska kompanija

Advertiser Serbia6. avgusta 2020.

Aviokompanija Ričarda Brensona podnela zahtev za bankrot

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Booking.com otpušta četvrtinu zaposlenih

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Audi se izvinio zbog provokativne reklame sa devojčicom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Coca-Cola prekida pauzu u oglašavanju novom optimističnom reklamom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Google-ov Fitbit dogovor pod istragom Komisije

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Bankrotirao Lord & Taylor, najstariji tržni centar u SAD

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Huawei prestigao Samsung u prodaji pametnih telefona

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Apple najvrednija kompanija na svetu, prestigao naftnog giganta

Advertiser Serbia2. avgusta 2020.

Vrednost deonica Facebook-a i Amazon-a porasla za vreme pandemije

Advertiser Serbia31. jula 2020.

Čelnici Google-a, Apple-a, Facebook-a i Amazon-a odbacili optužbe za gušenje konkurencije

Advertiser Serbia30. jula 2020.

Forbes: Tehnološka petorka iz SAD na vrhu liste najvrednijih brendova

Advertiser Serbia30. jula 2020.