Agencije

Stručnjak za veštačku inteligenciju poručuje: Veštačka inteligencija već je među nama

ROVINJ – Zaboravimo razumevanje digitalnog i naterajmo digitalno da razume nas – jedna je od poruka Yifeia Chaia, koji je danas govorio na Danima komunikacija u Rovinju

 

Yifei Chai, koji je danas govorio na Danima komunikacija, ima jako zanimljiv background. Ovaj Britanac bavi se najpre arhitekturom inovacija, tj. inovativnim pristupom svetu oko nas, a govorio je na temu Digital Empathy. Koliko je njegovo ime značajno u industriji govori i činjenica da je on prvi predavač koji će dva puta govoriti na Danima komunikacija, što je presedan u programu festivala.

Polazna postavka njegova prvog predavanja jeste da zaboravimo razumevanje digitalnog i nateramo digitalno da razume nas. Yifei se bavi pitanjima kako možemo postati humaniji kada se podvrgavamo veštačkim platformama koje ne govore ljudski jezik te kako možemo stvoriti iskustva koja će nam omogućiti da u interakciji sa mašinom ne zaboravimo svoju ljudsku prirodu. Na tom tragu ističe:
Nikakva tehnologija ne može „ubiti“ naše emocije. To je naše pravo po rođenju i duboko je ukorenjeno u našu psihologiju. Nikada nećemo moći da ih se rišimo. Međutim, emocije su „mišići“ i one će biti bolje ili gore (više ili manje izražene), zavisno od toga koliko ih koristimo. Svrha mog predavanja je pokazati mogućnosti koje tehnologija koju sami stvaramo zapravo ima u razvijanju naših emocija i empatije. Veštačka je inteligencija već među nama i razvijaće se još više te na nama ostaje hoćemo li je koristiti u dobre ili loše svrhe.“

Anđela Buljan Šiber, članica organizacionog odbora festivala, ovom je prilikom izjavila: „Yifei Chai kaže kako je veštačka inteligencija već sveprisutna, ali da je se trebamo manje bojati nego Kineza koji će zavladati svetom. Već je to dovoljno da se zamislimo i dođemo da ga čujemo. Inače, Yifei je arhitekta za digitalne inovacije koji radi s nekim od najvećih svetskih brendova poput Disneyja, Adidasa i 20th Century Foxa. Bavi se proučavanjem uticaja AI-ja na čoveka i obrnuto, a posebno ga zanima prenos ljudskih emocija i osećaja na kompjuter. Vrlo zanimljivo!

Osim Yiefia Chaia, danas smo mogli poslušati još pet zanimljivih predavača kao što su Constantine Kamaras – suosnivač i član uprave IAB-a Europe, Swati Bhattacharya – kreativna direktorica FCBUlke, Jessica Chapplow – direktorica razvitka platformi i Steve Vranakis – izvršni kreativni direktor u Google Creative Labu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

JOVAN STOJANOVIĆ: Zašto ne smemo stati?

Advertiser Serbia27. marta 2020.

Šta brendovi mogu da rade tokom i posle COVID-19

Advertiser Serbia25. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i DEGORDIAN BiH: „dm Ženska utrka“ za DM DROGERIE MARKT BOSNA i HERCEGOVINA

Advertiser Serbia25. marta 2020.

Dr BORISLAV MILJANOVIĆ: Komunikacija u doba korone

Advertiser Serbia24. marta 2020.

TOMICA OREŠKOVIĆ: Šta sam naučio tokom rada od kuće

Advertiser Serbia20. marta 2020.

ADISA POBRIĆ: Veštine čarobnjaka u doba korone – Kako raditi od kuće kada imate decu

Advertiser Serbia20. marta 2020.

MCCANN WORLDGROUP najefektivnija agencijska mreža prema WARC izveštaju za 2020

Advertiser Serbia20. marta 2020.

Petrol-ov „Pobednički servis“ osvojio Bronzu na European Sponsorship Awards (ESA)

Advertiser Serbia18. marta 2020.

MILEVA SERATLIĆ: Korona alarm – buđenje lične i kolektivne odgovornosti

Advertiser Serbia18. marta 2020.

Stručnjaci komunikacijske industrije odabrali finaliste Effie Awards Croatia 2020

Advertiser Serbia18. marta 2020.

MILOJE SEKULIĆ: Da li u kriznim vremenima treba smanjivati marketinške aktivnosti?

Advertiser Serbia17. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Beba bira gde“ za brend ROSA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia12. marta 2020.

Boris Ličina Borja novo pojačanje digitalnog tima kreativne agencije I TO NIJE SVE!

Advertiser Serbia11. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] SEÑOR: „Veliki hrvatski naivci“ za CERT.hr (CARNET – Hrvatska akademska i istraživačka mreža)

Advertiser Serbia10. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD, UM BEOGRAD i DRIVE: „Ne odričem se“ za NVO DA SE ZNA

Advertiser Serbia9. marta 2020.