Agencije

Šta svaki profesionalni komunikator treba da zna u 2019. godini

Grayling predstavlja trendove koji će obeležiti oblast komunikacija u godini pred nama

 

Međunarodna komunikacijska agencija Grayling predstavlja šest marketinških i komunikacijskih trendova za koje veruju da će u značajnoj meri uticati na poslovanje brendova i kompanija u 2019. godini.

Kulturni kapital: Trend koji smo prošle godine označili kao Zauzimanje stava sada doseže viši nivo. Biznis sve više teži stvaranju kulturnog kapitala ističući svoje vrednosti tamo gde je to relevantno, zalažući se za svoja uverenja i predstavljajući dugoročne inicijative koje će uticati na oblikovanje budućnosti zasnovane na njihovim principima.

Građanska partnerstva: Zajednička korist je ključna tačka ovog trenda. Brendovi će sarađivati sa kompanijama i postajati sve moćniji. Njihova međusobna saradnja otvara puteve ka inovativnim i netipičnim partnerstvima, doseže do nove publike i donosi nešto što se suštinski razlikuje od svega uobičajenog.

Zvuk koji vredi: Od aktivacija glasom i brendiranih plejlista, do originalnih muzičkih numera i podkasta, kompanije teže stvaranju posebnih audio okruženja kako bi se povezali sa potrošačima i postali deo njihove svakodnevnice.

Prenosnik poruka: Marketinški stručnjaci pronalaze nove načine na koje mogu koristiti materijale, kanale ili platforme kako bi na jedinstven način predstavili svoje poruke i tako obezbedli još veći uticaj, dodatno značenje i prošireno poverenje.

Rad u nišama: Kako se bitka za pažnju publike intenzivira, mudri brendovi će se fokusirati na izuzetno specifične grupe publike, kreirajući posebne zajednice koje ih podržavaju i fanove koji pružaju podršku prenoseći poruke ljudima iz njihovog okruženja.

Iskustvo korisnika u fokusu: Kako brendovi postaju skup iskustava koje korisnici poseduju i dele, marketinški stručnjaci moraju da razmišljaju na poseban način i da stvaraju vrednosti koje će potrošačima učiniti život jednostavnijim, srećnijim i koje će doživljavati ličnije.

Više o globalnim marketinškim i komunikacionim trendovima koji će obeležiti godinu pred nama možete pronaći na www.grayling.com

O kompaniji Grayling
Grayling (@GraylingPR) razvija inventivna, integrisana komunikacija rešenja koja klijentima omogućavaju niz prednosti. Kompanija posluje u okviru fleksibilne, internacionalne mreže koja nije sputana granicama, niti među državama niti među disciplinama. Grayling je deo Huntsworth plc.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Cannes Lions 2019: Proglašeni dobitnici nagrada u kategorijama Outdoor, Design, Print & Publishing, Health & Wellness i Pharma

Advertiser Serbia18. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN ZAGREB: „Mrlja“ za GORENJE

Advertiser Serbia18. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] STUDIO SONDA: „Elan W Studio kolekcija“ za ELAN

Advertiser Serbia17. juna 2019.

Danas počinje Cannes Lions 2019

Advertiser Serbia16. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD: „Srbija je neXt inspiracija“ za NEXT (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia16. juna 2019.

26. GOLDEN DRUM Festival otvoren za prijavu radova i registracije

Advertiser Serbia14. juna 2019.

[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] VLADIMIR MITROVIĆ, Ovation BBDO: „Preduslov razigravanja u advertajzingu je utemeljen brend identitet“

Advertiser Serbia13. juna 2019.

Dodeljene četiri srebrne i četiri bronzane EFFIE nagrade

Advertiser Serbia13. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] HOMEPAGE.CREATIVE.DIGITAL.: „Postani Saradnik za RRP“ za FILIP MORIS

Advertiser Serbia13. juna 2019.

[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] IGOR MLADINOVIĆ, Imago Ogilvy: „Mi smo prije tri godine dokazali da je moguće i donijeli prvog Lava u Hrvatsku“

Advertiser Serbia12. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD i UM BEOGRAD: „Maxi pijaca – voće i povrće“ za MAXI (Delez Srbija)

Advertiser Serbia12. juna 2019.

21. SEMPL, GREG SATELL: „Problem je suštinski pokretač inovacija“

Advertiser Serbia12. juna 2019.

Koliko smo bili društveno odgovorni u prvom kvartalu ove godine?

Advertiser Serbia11. juna 2019.

[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] JANA SAVIĆ RASTOVAC, McCann Beograd: „Grand Prix for Good i Glass Award na festivalu Eurobest ukazali su nam kanski put za kampanju Neželjena“

Advertiser Serbia11. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] STUDIO SONDA: „Kolekcija Piquentum Sv. Vital“ za VINSKI PODRUM BUZET

Advertiser Serbia11. juna 2019.