Agencije

Šta ćemo jesti za 10 godina i kako će na taj odabir uticati tehnologija? Odgovore nudi futurolog u oblasti ishrane

ZAGREB – Dr. Morgaine Gaye futurolog koji radi predviđanja o promenama prehrambenih navika potrošača i uticaju istih na prehrambenu industriju

 

Dr. Morgaine Gaye futurolog je koja se specijalizovala na temu ishrane. Dr. Gaye istražuje dolazeće promene u konzumaciji namirnica i predviđa šta ćemo jesti za 5 do 10 godina. Jedno od predviđanja dr. Morgaine Gaye je da ćemo u budućnosti koristiti uređaje koji će biti direktno povezani s našim DNK-om, a koji će nam ukazivati šta bismo trebali da jedemo u tom danu kako bismo iskoristili svoj puni potencijal. Uređaje ćemo koristiti u vlastitoj kuhinji i u prodavnicama te ćemo na osnovu njihove analize birati namirnice.

Futurolog okuplja istraživački tim te primenjuje savremeni naučni pristup istraživanja istorije, prirode, globalnih kultura, marketinga te ponašanja potrošača kako bi mogla da donese predviđanja vezana za ishranu. Dr. Morgaine Gaye smatra da se ukus, iako ga poimamo kao biološko iskustvo, može posmatrati kao socijalni fenomen. Dr. Gaye ističe kako bez obzira što jedemo ili ne jedemo, sa tim šta kupujemo, uzgajamo i konzumiramo donosimo lične, kulturne, društvene i političke odluke te tako održavamo vlastite kulturne obrasce.

Za kreiranje predviđanja važni su različiti faktori, od pakovanja, kulture, tradicije, religije, proizvoda koji se trenutno mogu naći na policama do proizvoda koji su prestali da se proizvode ili prodaju. Kao futurolog ishrane dr. Gaye istražuje zašto konzumiramo određene namirnice te predviđa buduće trendove koji zahvataju celokupno društvo, ne ostavljajući pojedincu previše mogućnosti da ostane nezahvaćen određenim globalnim trendom.

Futurolog Gaye predaje na NottinghamTrent univerzitetu u Londonu i Lund univerzitetu u Švedskoj. Redovno drži predavanja, seminare, radi akademska istraživanja, objavljuje publikacije, piše novinske članke te savetuje prehrambene kompanije. Primarne teme su joj budućnost hrane, budućnost zdravlja i povezanost ličnog identiteta s odabirom namirnica. Dr. Gaye ističe kako je jedno sigurno, a to je da će u periodu od 5 do 10 godina ljudi puno bolje razumeti ono šta jedu.

Koji su trendovi te kako će tehnologija da bude povezana sa svakodnevnom konzumacijom namirnica, Gaye će govoriti na Future Tense konferenciji 2. oktobra 2018. godine u zagrebačkoj Laubi.

Tihomir Adam, direktor hrvatske prehrambene kompanije Zvijezde koja je podržala dolazak futurologinje na konferenciju izjavio je: „Izuzetno nam je drago što možemo da podržimo konferenciju Future Tense i na taj način iz prve ruke odškrinemo vrata budućnosti. Možda danas ne možemo zamisliti proizvod koji će želeti naš potrošač budućnosti, ali nam futurologija može pomoći da predvidimo njegove potrebe i promenu trendova, što je dobra smernica za planiranje budućeg poslovanja.“

Uz Gaye na Future Tense konferenciji govoriće i drugi futurolozi: Aric Dromi na temu pametnih gradova, David Birch uz podršku Addiko Bank na temu budućnosti plaćanja i Gerd Leonhard o uticaju razvoja tehnologije na razvoj čovečanstva.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

SRĐAN ŠAPER: „Snaga naših brendova će u budućnosti zavisiti od načina na koji se postave u ovom trenutku“

Advertiser Serbia9. aprila 2020.

Zaključci webinara DIRECT TALKS From Home 02: „Komunikacija i oglašavanje u regionu #COVID19”

Advertiser Serbia8. aprila 2020.

Online edukacija: Digitalna transformacija je sada plastično objašnjena

Advertiser Serbia8. aprila 2020.

Transformacija u vreme Korone

Advertiser Serbia8. aprila 2020.

Grayling Srbija i Kaspersky u finalu za SABRE Awards EMEA 2020

Advertiser Serbia8. aprila 2020.

Online žiriranjem odabrani finalisti takmičenja IdejaX

Advertiser Serbia7. aprila 2020.

Dr BORISLAV MILJANOVIĆ: Representativno punoletstvo!

Advertiser Serbia6. aprila 2020.

REPRESENT COMMUNICATIONS obeležio punoletstvo!

Advertiser Serbia6. aprila 2020.

Brendovi: Dan posle sutra

Advertiser Serbia3. aprila 2020.

Brendovi i Covid-19 – Kako se postaviti?

Advertiser Serbia2. aprila 2020.

Građani Srbije u najmanjoj meri zabrinuti za gubitak radnog mesta, pokazuje istraživanje agencije Valicon

Advertiser Serbia1. aprila 2020.

Svaki izlazak iz kuće je novi udarac na medicinsko osoblje

Advertiser Serbia1. aprila 2020.

Zaključci webinara DIRECT TALKS from home 01: „Komunikacija i oglašavanje u regionu #COVID19”

Advertiser Serbia31. marta 2020.

I&F MCCANN GRUPA kupila 5 respiratora

Advertiser Serbia30. marta 2020.

JOVAN STOJANOVIĆ: Zašto ne smemo stati?

Advertiser Serbia27. marta 2020.