Brendovi

Sonja Sarkozi nova članica Izvršnog odbora zadužena za poslove sa stanovništvom u Sberbank Europe

Brendovi

Sonja Sarkozi je 1. avgusta 2017. izabrana za članicu Izvršnog odbora zaduženu za poslove sa stanovništvom (direktorka za poslove sa stanovništvom) u grupaciji Sberbank Europe Group

Uz Sonju Sarkozi kao novu članicu našeg Izvršnog odbora, grupa dobija pojačanje u vidu dokazane prvakinje iz sektora poslova sa stanovništvom. Njena stručnost – iza koje stoji više od 20 godina bankarskog iskustva sa posebnim fokusom na stanovništvo i digitalizaciju – predstavljaće izuzetnu vrednost za naše poslovne aktivnosti sa fizičkim licima na tržištima centralno-istočne Evrope i Nemačke“, izjavio je Gerhard Randa, izvršni direktor Sberbank Europe.
Tokom prethodnih godina, Sonja Sarkozi je uspešno vodila easybank AG kao njena izvršna direktorka. Zahvaljujući Sonji Sarkozi, austrijska Direct Bank se razvila u sveobuhvatnu banku za poslove sa stanovništvom koja ima više od 570.000 otvorenih računa. Sonja Sarkozi će u Sberbank Europe predvoditi razvoj i implementaciju uspešne digitalne strategije na nivou čitave grupe, uz usavršavanje strateške efikasnosti ponude za fizička lica u centralno-istočnoj Evropi i Nemačkoj, optimizaciju svesti o brendu i maksimalnu primenu sinergije na svim tržištima Sberbank Europe grupe.

Uvek se vodim prepoznavanjem, razumevanjem i predviđanjem potreba klijenata kako bi ponuda obuhvatala jednostavne, intuitivne i pristupačne proizvode i usluge uz korišćenje najnovijih digitalnih mogućnosti.Moje dosadašnje iskustvo pokazalo je da intenzivna i otvorena komunikacija sa klijentima i zaposlenima obezbeđuje autentično korisničko iskustvo i visok stepen zadovoljstva klijenata.Raduje me što ću aktivno učestvovati u poslovanju sa stanovništvom u okviru Sberbank Europe, usmerenom na dalji održivi rast“, dodala je Sonja Sarkozi.
U 2016. godini, poslovi sa stanovništvom u okviru Sberbank Europe doprineli su ukupnoj neto dobiti ove grupacije sa više od 40%. Sberbank Europe je povećala svoju bazu aktivnih klijenata za 11% – sa 604.000 u 2015. na 673.000 klijenata na kraju 2016. godine – a razlog je bio uspešna akvizicija novih klijenata fizičkih lica u centralno-istočnoj Evropi. U Austriji, Sberbank Europe je aktivna u segmentu poslovanja sa pravnim licima, dok u centralno-istočnoj Evropi predstavlja potpuno razvijenu univerzalnu banku koja posluje i sa stanovništvom i sa pravnim licima.

Od 1. avgusta 2017. godine, Izvršni odbor Sberbank Europe sastoji se od pet članova
• Gerhard Randa (izvršni direktor)
• Arnt Rošling (finansijski direktor)
• Sonja Sarkozi (direktorka za poslove sa stanovništvom)
• Stefan Zapotoki (poslovi sa pravnim licima)
• Aleksej Bogatov (direktor za upravljanje rizikom i direktor za informacione tehnologije)

null

O grupi Sberbank Europe AG
Sberbank Europe Grupa (Sberbank Europe AG) sa sedištem u Beču je bankarska grupacija 100% u vlasništvu Sberbank Rusija. Sberbank Europe prisutna je na devet tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CIE): Austriji, Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatskoj, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Srbiji i Ukrajini. Sberbank Europe poseduje mrežu od 228 ekspozitura, zapošljava više od 4.300 ljudi i pruža usluge više od 670.000 klijenata (zaključno sa 31.12.2016. godine).
Zvaničan sajt: www.sberbank.at

Sberbank Rusija je najveća ruska banka i jedna od vodećih finansijskih institucija u svetu. Imovina Sberbanke čini trećinu ukupnog ruskog bankarskog sektora. Sberbanka je jedan od glavnih zajmodavaca nacionalnoj ekonomiji i ima veliki udeo u tržištu depozita. Osnivač i većinski akcionar Sberbanke je Centralna banka Ruske Federacije, koja je vlasnik 50% osnovnog kapitala, kao i jedne akcije sa pravom glasa. Preostalih 50% akcija banke su u vlasništvu ruskih i međunarodnih investitora. Usluge Sberbanke koristi više od 145 miliona klijenata u 22 zemlje. Banka ima najveću mrežu filijala u Rusiji na oko 15.000 lokacija. Mrežu banke u inostranstvu čine banke podružnice, ekspoziture i predstavništva širom Velike Britanije, SAD-a, Zajednice nezavisnih zemalja, Centralne i Istočne Evrope, Indije, Kine, Turske i drugih zemalja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Brendovi

Partizan i Crvena Zvezda dobili svoju verziju Monopola

Advertiser Serbia14. decembra 2017.

Atlantic Grupa preuzela distribuciju Red Bull-a u Srbiji

Advertiser Serbia14. decembra 2017.

Nove boje Narodnih kuhinja u Beogradu

Advertiser Serbia13. decembra 2017.

Apple kupio Shazam za 400 miliona dolara

Advertiser Serbia13. decembra 2017.

Održan tradicionalni osmi CSR forum

Advertiser Serbia11. decembra 2017.

Svetski vinski konsultat posetio Beograd – Specijalni gost vinarije Tikveš MW Peter McCombie

Advertiser Serbia11. decembra 2017.

VIP kinoteka – projekat digitalne restauracije srpske filmske baštine

Advertiser Serbia10. decembra 2017.

Exit među najboljim festivalima i organizatorima u Evropi!

Advertiser Serbia10. decembra 2017.

Viber proslavlja 7 godina besplatnog i bezbednog povezivanja sveta

Advertiser Serbia7. decembra 2017.