Agencije

Sir Martin Sorrell dolazi na Dane komunikacija

Osnivač najveće marketinške mreže na svetu – WPP i najpoznatija osoba u industriji tržišnog komuniciranja dolazi u Rovinj

 

Organizatori Dana komunikacija, koji će od 28. do 30. marta biti održan u Rovinju, na press konferenciji najavili su dolazak jedne od najuticajnijih osoba na svetu prema Time 100 i osnivača WPP, najveće marketinške mreže na svetu – Sir Martina Sorrella.

null

Svake godine dovodimo sve bolje predavače. Mali lokalni festival izrastao je u mesto koje posećuju neke od najvećih faca naše industrije. Ove godine ih imamo već dosta, a šećer dolazi na kraju – Sir Martin Sorrell, osoba koju je ugledni The New Yorker proglasio najvećim celebrityem u svetu tržišnog komuniciranja. Ovo je novi veliki iskorak našeg festivala kojem već dugo tepaju “mali Cannes“, a koji ne želi biti ničiji mali”, s entuzijazmom je najavila direktorica festivala i programa Dana komunikacija, Dunja Ivana Ballon.

Sir Martin Sorrell karijeru je započeo pre više od trideset godina preuzimanjem male britanske kompanije za proizvodnju žičanih korpica za prodavnice zvane Wireand Plastic Products i od nje stvorio multinacionalnog marketinškog giganta, kompaniju WPP koja je brojčano i po prihodu najveća na svetu s više od 3000 kancelarija u 112 zemalja. Danas je WPP vlasnik nekih od najvećih oglašivačkih agencija na svetu među kojima su Grey, Ogilvy, GroupM, MediaCom, Mindshare, Wavemaker, Kantar i brojne druge. Na čelu kompanije bio je duge 33 godine i time postao najdugovečniji i najbolje plaćeni direktor, i to kompanije koja se nalazi na cenjenom Financial Times Stock Exchange 100 indexu. Nakon višegodišnjeg uspešnog rada u WPP-u Sorrell je otišao s mesta izvršnog direktora i posvetio se novom izazovu i projektu – kompaniji S4 Capital.

nullNa Danima komunikacija serviramo znanje na tanjiru – dovodimo rekordan broj predavača, a kreiran je najjači program do sada”, izjavio je Davor Bruketa, predsednik Uprave HURA-e.

Do sada najavljeni predavači Dana komunikacija su: Sir Martin Sorrell (Chairman, S4 Capital); osvajač nagrade za najboljeg oglašivača na svetu Matt Biespiel; digitalni evanđelista Yousef Tuqan Tuqan; etički haker Ralph Echemendia; potpredsednik VICE Media s titulom Star of Tech City Mark Adams; prankster, novinar i autor br. 1 fake restorana u Londonu na Trip Advisoru Oobah Butler (projekti: The Shed, Giorgio Peviani Jeans, fake Oobah); autoritet u svetu novih tehnologija i AI za brendove Yifei Chai; autor bestselera i stručnjak za bihevioralni marketing Mark Earls (aka HERDmeister); Steve Vranakis, izvršni kreativni direktor Google Creative Laba; Swati Bhattacharya, prva kreativna direktorica u Indiji i ambasadorka Cannes Lionsa; Che-Wei Wang, lider generativnog dizajna, MIT alumni i izlagač poznate MoMA; Jessica Chapplow (e-commerce&emerging platforms); Aaron Sherinian (Vice President, Global Communications Transformation, Philip Morris); Ali Ali, jedan od top 10 redatelja na svetu i autor slavnog virala Never Say No to Panda i mnogi drugi.

null
Bruketa je najavio još jednu novost; koliko su Dani komunikacija zapravo neuobičajen festival znaju i sami predavači koji nakon svog predavanja odlaze na quickie u šumicu. Reč je, naravno, o novoj dvorani Quickie koja se nalazi u šumici hotela Lone i koja je jedinstvena po tome što će učesnici predavače moći direktno da pite sve što ih zanima – i na ta pitanja dobiti isto tako direktne odgovore.

O Danima komunikacija:

Iz godine u godinu Dani komunikacija beleže sve veći porast posetioca. Organizatori najavljuju zanimljiv i raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije na festival koji je još prošle godine oborio sve rekorde posećenosti. Za više informacija o Danima komunikacija posetite zvanične stranice festivala www.danikomunikacija.com.

***

HURA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje vodeće je strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članovi HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik Cannes Lions i Effie Worldwide organizacija za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska neprofitno je udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Bilbordi duž celog Marsa: ALMA QUATTRO proslavila 25 godina rada

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

Konkurs za tradicionalna UEPS priznanja otvoren do 6. decembra

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

SANJA PEŠIĆ, Generalna direktorka ALMA QUATTRO: Biti žena među ljudima

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Rađanje jedne zvezde: Nastanak kompanije ALMA QUATTRO

Advertiser Serbia19. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Autorski članak KRISTINE MAKSIMOVIĆ, Represent Communications: Šta ni najiskusniji PR ne može da predvidi na eventu? LSPR iz ugla jedne polaznice

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

KOMferencija: Iako kritikovani od mnogih, influenseri su nova generacija javnih ličnosti

Advertiser Serbia6. novembra 2019.

Na konferenciji DIABLOG o budućnosti influencers marketinga – Vrednost industrije do 2022. godine 15 milijardi dolara

Advertiser Serbia4. novembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #13: Prosto da pocrveniš

Advertiser Serbia1. novembra 2019.

Objavljen program Effie Awards 2020

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

McCann Beograd agencija godine u Srbiji

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Autorski članak TAMARE JOKANOVIĆ, Represent Communications: Golden Drum iz ugla jednog PR-a

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Proglašen pobednički tim takmičenja MarTech Challenge: Emitto najbolji mladi startap u oblasti marketinga!

Advertiser Serbia30. oktobra 2019.

Na četvrtom DIABLOG-u tema društvena odgovornost blogera i influensera

Advertiser Serbia29. oktobra 2019.

Agencija Grayling osvojila nagradu Global SABRE Awards za Global Public Affairs Agency za 2019. godinu

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.