Brendovi

Sinergijom ideja do STVARNO super kampanje

Kada za neko tržište kažemo da je izazovno, onda moramo da se osvrnemo na konkurenciju, pravne regulative, proizvode koji su u okviru njega plasirani…Kada pričamo o tome koliko je bitna kampanja za jednu banku – onda je podatak da je čak 15 banaka istovremeno, ofanzivno krenulo u reklamne kampanje istog proizvoda, jasan pokazatelj koliko je sam proces pozicioniranja na advertajzing tržištu važan i često presudan za uspeh

 

Osmisliti celokupnu komunikacionu strategiju za proizvod kao što je keš kredit Sberbanke, bio je u najmanju ruku težak zadatak. Izaći iz okvira postojećeg, biti kreativan i prepoznat od strane šire javnosti, ostati zapamćen, povećati brend awareness, ali i ostvariti prodajne ciljeve, u jednom momentu bio je zadatak koji se na prvi pogled činio nedostižnim.

null

Bili smo svesni činjenice da tražimo mnogo i da želimoda budemo najbolji i od toga nismo hteli da odustanemo. Jedan standardni bankarski proizvod kao što je keš kredit predstaviti na do sada neviđen način je specifičan zahtev, a pritom su očekivanja bila izuzetno visoka. Srećom, Havas Adriatic tim uspeo je da s nama iznese projekat i isporuči nam kampanju na koju ćemo i mi kao klijent i oni kao naša agencija biti ponosni. Ono što je svakako odigralo ključnu ulogu bila je odlična sinergija koju smo ostvarili zajedničkim radom i s agencijama Publicis One, Direct Media i XYZ communication gde smo ovu kampanju „spustili“ na sve kanale komunikacije i doprli do naše ciljne grupe. Ponosni smo što smo postali pokretač međusobne saradnje među agencijama s kojima sarađujemo i što smo timskim načinom rada uspeli da postignemo izvanredne rezultate, svako na svom polju ekspertize.“, izjavio je direktor sektora za marketing i kominunikacije Sberbanke Aleksandar Milić.

Razmena ideja, kombinacija formalnih i strogih bankarskih normi s inovativnim idejama, uz neophodan humor rezultirala je Stvarno super kampanjom Sberbanke za keš kredite.

U reklamnim kampanjama, keš krediti se najčešće predstavljaju ili kao rešenje nekog neprijatnog iznenađenja ili kao sredstvo za ostvarenje, inače nedostižnih želja. Međutim, Sberbanka se odlučila za originalan pristup i tako pred Havas postavila vrlo jednostavan i nimalo lak zadatak – ne komunicirati čemu keš kredit služi već kakav je.“, izjavio je Danijel Brakus zamenik kreativnog direktora agencije Havas Adriatic.

Celokupnom rezutaltu umnogome je doprineo i talentovani mladi glumac Andrija Kuzmanović, ali i Srđan Dragojević čiji je senzibilitet transformisao inicijalni scenario u po njegovim rečima „toplu, italijansku komediju karaktera.“

null
Nismo hteli da pobegnemo od momenta komike, nismo hteli da podsećamo na sve ružne stvari koje su posledica manjka gotovine, hteli smo da zasmejemo i ukažemo na to da je naša ponuda stvarno drugačija od svih na tržištu. I kao marketinški profesionalci i kao banka ne mirimo se s prosečnim, zato smo u ovu kampanju uložili mnogo, ali srećom mnogo toga i postigli.“, dodao je Aleksandar.

Tokom kreativnog procesa shvatili smo da je super keš kredit Sberbanke, STVARNO SUPER! Zatim smo se setili raznih životnih situacija u kojima se, usled neiskrene ili prekomerne upotrebe, ocena da je nešto super – obesmislila i banalizovala. I zato smo se odlučili da pojam SUPER oživimo i vratimo mu vrednost, snagu i značenje kakvo zaslužuje!”, objasnio je Danijel.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Brendovi

Etihad Airways nagrađen za odnos sa korisnicima na društvenim medijima

Advertiser Serbia18. septembra 2018.

Amazon istražuje da li zaposleni prodaju poverljive podatke

Advertiser Serbia17. septembra 2018.

Deonice kompanije Nike dostigle rekord

Advertiser Serbia17. septembra 2018.

Sberbank stvarno SUPER keš kredit

Advertiser Serbia17. septembra 2018.

Nutela ista za celu Evropu

Advertiser Serbia17. septembra 2018.

Volkswagen od 2019. ukida proizvodnju legendarne „bube“

Advertiser Serbia14. septembra 2018.

Elektromreža Srbije osvojila zlatnu medalju u oblasti informacionih tehnologija u međunarodnoj konkurenciji

Advertiser Serbia14. septembra 2018.

Uber promenio logo

Advertiser Serbia14. septembra 2018.

Samsung otvorio novi centar za veštačku inteligenciju u Njujorku

Advertiser Serbia13. septembra 2018.