Brendovi

Sberbank Srbija sponzor 66. NIN-ove nagrade

BEOGRAD – Sberbank Srbija, drugu godinu zaredom, ponosni je partner NIN-ove nagrade, koja će u januaru 2020. godine biti dodeljena po 66. put

 

Tim povodom, glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk i član Izvršnog odbora Vladimir Pajović potpisali su ugovor o nastavku saradnje.

Veliko mi je zadovoljstvo što smo i ove godine sponzor najprestižnije književne nagrade u Srbiji. Kao što NIN– va nagrada više od šest decenija nastoji da održi kvalitet, tako se i mi u Sberbank Srbija trudimo da radimo i poslujemo u skladu s našim ciljem: da pružamo odlične usluge i da dugo trajemo. Zato i želimo da budemo povezani sa nespornim kvalitetom i dugovečnošću, sa NIN-ovom nagradom. Ponosan sam što imamo priliku da damo svoj doprinos razvitku kulture u Srbiji“, izjavio je Vladimir Pajović, član Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Bez društveno odgovornih kompanija, koje shvataju značaj kulture, NIN-ove nagrade možda više ne bi ni bilo, uprkos šest i po decenija dugoj tradiciji. Zbog toga se u ime redakcije najstarijeg nedeljnika na Balkanu i u ime svih kandidata za ovogodišnju NIN-ovu nagradu zahvaljujem što je Sberbank Srbija drugu godinu zaredom prepoznala značaj jednog od najprestižnijih kniževnih priznanja na prostoru bivše Jugoslavije. Nadam se da je ovo početak dugogodišnje saradnje i da će još neke kompanije krenuti stopama Sberbank Srbija“, istakao je glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk.

NIN-ova nagrada je bila i ostala najznačajnije književno priznanje na ovim prostorima. Početkom svake godine, čitava kulturna javnost pomno prati proglašenje „pobednika“. Pisca čiji roman bude proglašen za „najbolji“, sleduju brojne kontroverze. Osporavanja, podrške, aplauzi i podozrivi pogledi. Ipak, kad sve prođe – piscu ostaje njegova književnost, kao jedino pribežište, a samoj nagradi simbolička vrednost neumoljivo raste. Iako snagu književnosti ne možemo uvek tačno izmeriti, pokušaj da jednu silu pisanja istaknemo, da na nju ukažemo – što ova nagrada nedvosmisleno čini – važan je, kako za samo pisanje, tako i za kulturni život uopšte“, izjavio je Vladimir Tabašević, kome je u januaru ove godine uručena NIN-ova nagrada za knjigu „Zabluda Svetog Sebastijana“.

NIN-ova nagrada za najbolji književni roman ustanovljena je 1954. godine. Tokom godina dodeljivana je piscima sa prostora cele bivše Jugoslavije. Prvi dobitnik ove prestižne nagrade bio je Dobrica Ćosić za roman „Koreni“. Njen trostruki laureat bio je Oskar Davičo dok su dvostruki dobitnici bili Dobrica Ćosić, Živojin Pavlović i Dragan Velikić.

O Sberbank Europe Group

Sberbank Europe Grupa (Sberbank Europe AG) sa sedištem u Beču, Austrija, bankarska je grupacija u 100 procentnom vlasništvu Sberbank Rusija. Sberbank Europe Group prisutna je na osam tržišta Centralne i Istočne Evrope (CIE): u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Srbiji. Sberbank Europe Grupa ima preko 690.000 klijenata, zapošljava 4,080 ljudi u 191 ekspozituri širom Evrope. Zaključno sa 30. junom 2018. godine ukupna aktiva Sberbank Europe iznosi 11,8 milijardi eura.
Website: www.sberbank.at

O Sberbank Srbija

Sberbank Srbija je deo Sberbank Europe Grupe. Prisutna je na celoj teritoriji Srbije, sa ukupno 33 ekspoziture u 21 gradu (zaključno sa 31.12.2016. godine).

Sberbank Srbija je univerzalna banka koja pruža sve vrste usluga i proizvoda kako za fizička lica, tako i za mala, srednja i velika preduzeća. U kombinaciji sa stručnošću i usmerenošću zaposlenih na klijente, Sberbank Srbija je jedinstven partner u građenju mostova između kompanija u Srbiji, Rusiji i Zajednici nezavisnih država sa sveobuhvatnim portfolijom bankarskih usluga.

Sberbank Srbija kao prva banka u Srbiji, pristupila je u januaru mesecu 2017. godine prestižnom međunarodnom sertifikacijskom programu „Customers’ Friend“, potvrdivši time izrazito visok nivo kvaliteta usluge i odnos sa svojim klijentima i zaposlenima. Sberbank Srbija zasluženo nosi medalju “Jer cenimo naše klijente“.
Zvaničan sajt: www.sberbank.rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Bivša ruska parlamentarka protiv sladoleda u bojama duge

Advertiser Serbia10. jula 2020.

Španija: Zabranjeno reklamiranje kladionica na dresovima

Advertiser Serbia10. jula 2020.

Evropski sud pravde: Kupci mogu da tuže Volkswagen u zemlji u kojoj su ga kupili

Advertiser Serbia10. jula 2020.

H&M planira da zatvori 170 prodavnica širom sveta zbog korona virusa

Advertiser Serbia9. jula 2020.

BrandZ Top 100: Najvredniji svetski brendovi pripadaju tehnološkim kompanijama

Advertiser Serbia9. jula 2020.

Vina „Tikveš“ i „Tikveš Châteaux &Domaines” osvojila četiri Zlata i Specijalnu nagradu na „Citadelles Du Vin 2020“ u Francuskoj

Advertiser Serbia6. jula 2020.

U Francuskoj zabranili emitovanje TV reklame za bicikle jer „podstiče strah od automobila“

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi maloprodajni lanac PEPCO stiže u Srbiju

Advertiser Serbia2. jula 2020.

PPF osnovao Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope

Advertiser Serbia2. jula 2020.

Tesla najvredniji proizvođač automobila na svetu

Advertiser Serbia2. jula 2020.

Preko 3.400 kompanija u SAD podnelo zahteve za bankrotstvo

Advertiser Serbia1. jula 2020.

I Lego privremeno obustavlja oglašavanje na društvenim mrežama

Advertiser Serbia1. jula 2020.

Volkswagen odustao od izgradnje fabrike u Turskoj

Advertiser Serbia1. jula 2020.

Mastercard omogućio Apple Pay svojim korisnicima u Srbiji

Advertiser Serbia30. juna 2020.

I kanadske kompanije odustaju od oglašavanja na Facebook-u

Advertiser Serbia30. juna 2020.