Brendovi

Sberbank Srbija sponzor 66. NIN-ove nagrade

BEOGRAD – Sberbank Srbija, drugu godinu zaredom, ponosni je partner NIN-ove nagrade, koja će u januaru 2020. godine biti dodeljena po 66. put

 

Tim povodom, glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk i član Izvršnog odbora Vladimir Pajović potpisali su ugovor o nastavku saradnje.

Veliko mi je zadovoljstvo što smo i ove godine sponzor najprestižnije književne nagrade u Srbiji. Kao što NIN– va nagrada više od šest decenija nastoji da održi kvalitet, tako se i mi u Sberbank Srbija trudimo da radimo i poslujemo u skladu s našim ciljem: da pružamo odlične usluge i da dugo trajemo. Zato i želimo da budemo povezani sa nespornim kvalitetom i dugovečnošću, sa NIN-ovom nagradom. Ponosan sam što imamo priliku da damo svoj doprinos razvitku kulture u Srbiji“, izjavio je Vladimir Pajović, član Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Bez društveno odgovornih kompanija, koje shvataju značaj kulture, NIN-ove nagrade možda više ne bi ni bilo, uprkos šest i po decenija dugoj tradiciji. Zbog toga se u ime redakcije najstarijeg nedeljnika na Balkanu i u ime svih kandidata za ovogodišnju NIN-ovu nagradu zahvaljujem što je Sberbank Srbija drugu godinu zaredom prepoznala značaj jednog od najprestižnijih kniževnih priznanja na prostoru bivše Jugoslavije. Nadam se da je ovo početak dugogodišnje saradnje i da će još neke kompanije krenuti stopama Sberbank Srbija“, istakao je glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk.

NIN-ova nagrada je bila i ostala najznačajnije književno priznanje na ovim prostorima. Početkom svake godine, čitava kulturna javnost pomno prati proglašenje „pobednika“. Pisca čiji roman bude proglašen za „najbolji“, sleduju brojne kontroverze. Osporavanja, podrške, aplauzi i podozrivi pogledi. Ipak, kad sve prođe – piscu ostaje njegova književnost, kao jedino pribežište, a samoj nagradi simbolička vrednost neumoljivo raste. Iako snagu književnosti ne možemo uvek tačno izmeriti, pokušaj da jednu silu pisanja istaknemo, da na nju ukažemo – što ova nagrada nedvosmisleno čini – važan je, kako za samo pisanje, tako i za kulturni život uopšte“, izjavio je Vladimir Tabašević, kome je u januaru ove godine uručena NIN-ova nagrada za knjigu „Zabluda Svetog Sebastijana“.

NIN-ova nagrada za najbolji književni roman ustanovljena je 1954. godine. Tokom godina dodeljivana je piscima sa prostora cele bivše Jugoslavije. Prvi dobitnik ove prestižne nagrade bio je Dobrica Ćosić za roman „Koreni“. Njen trostruki laureat bio je Oskar Davičo dok su dvostruki dobitnici bili Dobrica Ćosić, Živojin Pavlović i Dragan Velikić.

O Sberbank Europe Group

Sberbank Europe Grupa (Sberbank Europe AG) sa sedištem u Beču, Austrija, bankarska je grupacija u 100 procentnom vlasništvu Sberbank Rusija. Sberbank Europe Group prisutna je na osam tržišta Centralne i Istočne Evrope (CIE): u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Srbiji. Sberbank Europe Grupa ima preko 690.000 klijenata, zapošljava 4,080 ljudi u 191 ekspozituri širom Evrope. Zaključno sa 30. junom 2018. godine ukupna aktiva Sberbank Europe iznosi 11,8 milijardi eura.
Website: www.sberbank.at

O Sberbank Srbija

Sberbank Srbija je deo Sberbank Europe Grupe. Prisutna je na celoj teritoriji Srbije, sa ukupno 33 ekspoziture u 21 gradu (zaključno sa 31.12.2016. godine).

Sberbank Srbija je univerzalna banka koja pruža sve vrste usluga i proizvoda kako za fizička lica, tako i za mala, srednja i velika preduzeća. U kombinaciji sa stručnošću i usmerenošću zaposlenih na klijente, Sberbank Srbija je jedinstven partner u građenju mostova između kompanija u Srbiji, Rusiji i Zajednici nezavisnih država sa sveobuhvatnim portfolijom bankarskih usluga.

Sberbank Srbija kao prva banka u Srbiji, pristupila je u januaru mesecu 2017. godine prestižnom međunarodnom sertifikacijskom programu „Customers’ Friend“, potvrdivši time izrazito visok nivo kvaliteta usluge i odnos sa svojim klijentima i zaposlenima. Sberbank Srbija zasluženo nosi medalju “Jer cenimo naše klijente“.
Zvaničan sajt: www.sberbank.rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Adidas prodaje Reebok?

Advertiser Serbia23. oktobra 2020.

Najnovija serija telefona iPhone 12 u Telenoru

Advertiser Serbia23. oktobra 2020.

Engleska zabranjuje angažovanje poznatih ličnosti u reklamama za klađenje i kockanje?

Advertiser Serbia23. oktobra 2020.

Najnovije knjige – digitalno i bezbedno

Advertiser Serbia22. oktobra 2020.

PayPal uskoro dozvoljava trgovinu kriptovalutama

Advertiser Serbia22. oktobra 2020.

Interbrand: Tehnološke kompanije na vrhu svetske lestvice najvrednijih brendova

Advertiser Serbia21. oktobra 2020.

Httpool postao ekskluzivni zastupnik Spotify za oglasna rešenja na Balkanu

Advertiser Serbia20. oktobra 2020.

Microsoft je brend koji hakeri najviše imitiraju kako bi namamili korisnike

Advertiser Serbia19. oktobra 2020.

PEPCO otvara prvu radnju u Srbiji

Advertiser Serbia19. oktobra 2020.

NEVENA RAŠIĆ, Avon: „Vreme je da pokažemo da smo moderan i odvažan beauty brend“

Advertiser Serbia18. oktobra 2020.

PKS: Žig Čuvarkuća dobili i proizvodi građevinske i hemijske industrije

Advertiser Serbia16. oktobra 2020.

Telenor pomaže roditeljima da budu bezbrižni uz Go Smart

Advertiser Serbia16. oktobra 2020.

Finska kompanija prodaje avionsku hranu za one kojima nedostaju putovanja

Advertiser Serbia15. oktobra 2020.

Crnogorski Oki Air želi brend Adria Airways

Advertiser Serbia15. oktobra 2020.

Mišlenove zvezdice konačno i restoranima u Srbiji

Advertiser Serbia14. oktobra 2020.