Agencije

Sazvežđe svetskih marketinških stručnjaka na Brending konferenciji u Sarajevu

Kako objasniti grandioznost ovogodišnje, sedme po redu, Brending konferencije u organizaciji vodeće komunikacione agencije u BiH, Via Media

Možda kao kada bi je uporedili sa fudbalskom utakmicom na kojoj bi igrali Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, ili možda sa muzičkim festivalom na kojem bi nastupali U2, Red Hot Chili Peppers, Radiohead … Poput seminara neurohirurga koji su u karijeri imali bezbroj intervencija, operativnih zahvata i napisanih naučnih radova. Majstori svoga zanata biće okupljeni na jednom mestu.

Sarajevo će 2. juna ugostiti svetski priznate stručnjake iz oblasti brendinga, marketinških komunikacija i medija koji će održati predavanja o najnovijim tokovima u oblasti reklamnih kampanja, šta je bitno, šta izumrlo te kako se to radi u Evropi i svetu. Prezentacije će podstaći diskusiju o strateškim planovima kompanija koje deluju u Jugoistočnoj Evropi te kako unaprediti brending profesiju u BiH i iskoristiti kreativni potencijal.

Među predavačima ovogodišnje Brending konferencije posebno se ističe Daniel Pankraz, koji će, između ostalog, prezentovati važnosti poznavanja ponašanja novih generacija online i offline, kako bi novi brendovi lakše doprli do njih.

Brendovi se najlakše mogu razviti komunicirajući s omladinom, opipavajući njihov puls te gledajući na njih kao na partnere. Svi brendovi su u mogućnosti da pristupe društvenim platformama koje mladi koriste, da razgovaraju s njima i uključe ih u brending strategiju“ – smatra Pankraz.

Pankarz je direktor strateških inovacija u Leo Burnett Sidney. Ima preko 17 godina iskustva, koje je stekao radeći u najboljim svetskim kreativnim agencijama, poput: AKQA London, BBH New York, Iris APAC i Naked. Osvojio je preko 50 svetskih nagrada na D&AD, Kan, Effies, APAC Effies, One Show, Spikes, Clio, APG Award radeći sa brendovima poput Nike, Jordan, Google, YouTube, Adidas…

Njegovo „šta“ upotpuniće Paul Coleman, drugo veliko ime. Održaće predavanje na temu „Nirvana optimizacije“. Region Balkana zuji od uzbuđenja zbog novih mogućnosti optimizacije oglašavanja, a Coleman će ponuditi odgovor na pitanje šta se iza svega krije i da li postoje određene opasnosti. Dizajnom, brendingom i oglašavanjem Coleman se bavi 25 godina. Direktor je za saradnju EMEA regiona (Evropa, Bliski Istok i Afrika) u kompaniji OMD. Već jedanaestu godinu zaredom njegova agencija je proglašena Globalnom medijskom agencijom godine.

Ništa manje zanimljivo neće biti čuti predstavnike Vibera. Verovatno ne postoji ni pet osoba u razvijenom svetu, mlađih od 80 godina, koji nisu čuli za ovu platformu za komunikaciju. Konstantin Kostadinov, Sales Manager i Zarena Kancheva, Marketing i PR menadžer upoznaće nas sa pravilima i trendovima u dinamičnom medijskom svetu komuniciranja, takozvanoj Viber Revolution te kako prateći trendove doći do benefita.

Nezaboravno iskustvo Brending konferencije pod sloganom „Brand New Jungle“ obogatiće predavanje Dalibora Šumige, direktora kompanije Promosapiens iz Zagreba koji poručuje da „podsvest kupuje, a mi samo guramo kolica„.

Sa 17 godina iskustva u marketingu, kreirajući nekoliko marketinške ideje i rešenja za vodeće brendove na području Adria regije, Šumiga se etablirao na polju potrošačke psihologije i neuromarketing, a pričaće o tome kada zapravo započinje proces kupovine.

Nije vam još jasno koliko je sedma Brending konferencija kolosalna? Zamislite onda da filmskim režiserima i studentima iz BiH predavanja drže Francis Ford Coppola, braća Coen i Jim Jarmush.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Uskoro u Zagrebu PRpitch, 2. konferencija o odnosima s javnošću za preduzetnike i zanatlije

Advertiser Serbia18. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] DAWID SZCZEPANIAK, izvršni kreativni direktor i partner VMLY&R Poland: Oglašavanje će nastaviti da prelazi sa „poruke“ na „povezivanje“

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

Istraživanje HURA-e i Ipsosa dokazalo kontinuiran rast pozitivne percepcije oglasa među Hrvatima

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

BORISLAV MILJANOVIĆ, Represent System: Kuda ide content marketing i šta ćemo posle kraha društvenih mreža?

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

Mladi besplatno na SEMPL

Advertiser Serbia16. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] RICCARDO FREGOSO, izvršni kreativni direktor McCann Paris: „Advertajzing je mrtav, živeo advertajzing…ma šta mi odlučili“

Advertiser Serbia15. septembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #7: Dobro došli u El Dorado – OOH 90-ih

Advertiser Serbia11. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] ANDREA HENAO, Direktorica 360 Agency: „Budućnost oglašavanja treba da bude održivija“

Advertiser Serbia11. septembra 2019.

Produžen rok za prijave na takmičenje Young Drummers 2019

Advertiser Serbia10. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] RENA EFFENDI, fotografkinja National Geographic: „Verujem u bazičnu snagu vizuelnog pripovedanja”

Advertiser Serbia9. septembra 2019.

IGOR ČERNIŠEVSKI, Direct Media United Solutions: „DIMAQ sertifikat svedoči o vašim znanjima i kompetencama u oblasti digitalnog marketinga i priznat je u celoj Evropi“

Advertiser Serbia7. septembra 2019.

HUOJ: Javni poziv za prijave radova na 5. takmičenje za studentsku nagradu Mlada nada

Advertiser Serbia6. septembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #6: (Stvarnost) kroz ram bilborda

Advertiser Serbia5. septembra 2019.

Poznat žiri za nagrade Sempler

Advertiser Serbia5. septembra 2019.

Osmi Creative Express – „Timski rad za najbolje kreativne rezultate”

Advertiser Serbia3. septembra 2019.