Agencije

Sazvežđe svetskih marketinških stručnjaka na Brending konferenciji u Sarajevu

Kako objasniti grandioznost ovogodišnje, sedme po redu, Brending konferencije u organizaciji vodeće komunikacione agencije u BiH, Via Media

Možda kao kada bi je uporedili sa fudbalskom utakmicom na kojoj bi igrali Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, ili možda sa muzičkim festivalom na kojem bi nastupali U2, Red Hot Chili Peppers, Radiohead … Poput seminara neurohirurga koji su u karijeri imali bezbroj intervencija, operativnih zahvata i napisanih naučnih radova. Majstori svoga zanata biće okupljeni na jednom mestu.

Sarajevo će 2. juna ugostiti svetski priznate stručnjake iz oblasti brendinga, marketinških komunikacija i medija koji će održati predavanja o najnovijim tokovima u oblasti reklamnih kampanja, šta je bitno, šta izumrlo te kako se to radi u Evropi i svetu. Prezentacije će podstaći diskusiju o strateškim planovima kompanija koje deluju u Jugoistočnoj Evropi te kako unaprediti brending profesiju u BiH i iskoristiti kreativni potencijal.

Među predavačima ovogodišnje Brending konferencije posebno se ističe Daniel Pankraz, koji će, između ostalog, prezentovati važnosti poznavanja ponašanja novih generacija online i offline, kako bi novi brendovi lakše doprli do njih.

Brendovi se najlakše mogu razviti komunicirajući s omladinom, opipavajući njihov puls te gledajući na njih kao na partnere. Svi brendovi su u mogućnosti da pristupe društvenim platformama koje mladi koriste, da razgovaraju s njima i uključe ih u brending strategiju“ – smatra Pankraz.

Pankarz je direktor strateških inovacija u Leo Burnett Sidney. Ima preko 17 godina iskustva, koje je stekao radeći u najboljim svetskim kreativnim agencijama, poput: AKQA London, BBH New York, Iris APAC i Naked. Osvojio je preko 50 svetskih nagrada na D&AD, Kan, Effies, APAC Effies, One Show, Spikes, Clio, APG Award radeći sa brendovima poput Nike, Jordan, Google, YouTube, Adidas…

Njegovo „šta“ upotpuniće Paul Coleman, drugo veliko ime. Održaće predavanje na temu „Nirvana optimizacije“. Region Balkana zuji od uzbuđenja zbog novih mogućnosti optimizacije oglašavanja, a Coleman će ponuditi odgovor na pitanje šta se iza svega krije i da li postoje određene opasnosti. Dizajnom, brendingom i oglašavanjem Coleman se bavi 25 godina. Direktor je za saradnju EMEA regiona (Evropa, Bliski Istok i Afrika) u kompaniji OMD. Već jedanaestu godinu zaredom njegova agencija je proglašena Globalnom medijskom agencijom godine.

Ništa manje zanimljivo neće biti čuti predstavnike Vibera. Verovatno ne postoji ni pet osoba u razvijenom svetu, mlađih od 80 godina, koji nisu čuli za ovu platformu za komunikaciju. Konstantin Kostadinov, Sales Manager i Zarena Kancheva, Marketing i PR menadžer upoznaće nas sa pravilima i trendovima u dinamičnom medijskom svetu komuniciranja, takozvanoj Viber Revolution te kako prateći trendove doći do benefita.

Nezaboravno iskustvo Brending konferencije pod sloganom „Brand New Jungle“ obogatiće predavanje Dalibora Šumige, direktora kompanije Promosapiens iz Zagreba koji poručuje da „podsvest kupuje, a mi samo guramo kolica„.

Sa 17 godina iskustva u marketingu, kreirajući nekoliko marketinške ideje i rešenja za vodeće brendove na području Adria regije, Šumiga se etablirao na polju potrošačke psihologije i neuromarketing, a pričaće o tome kada zapravo započinje proces kupovine.

Nije vam još jasno koliko je sedma Brending konferencija kolosalna? Zamislite onda da filmskim režiserima i studentima iz BiH predavanja drže Francis Ford Coppola, braća Coen i Jim Jarmush.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

JOVANA SIMIĆ, Ovation BBDO: Cancel Culture i brendovi

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Istraživanje: Kreativna industrija u Srbiji među najpogođenijim Covid-19 krizom

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

MARIJA MATIĆ: „VIDA je najmoćniji kanal advertajzing komunikacije koji je do sada postojao“

Advertiser Serbia27. jula 2020.

Direct PERSPECTIVE pokreće dijalog o novoj normalnosti – O poslovanju, brendovima i tehnologijama

Advertiser Serbia23. jula 2020.

IVAN WESTERVEEN, Saatchi & Saatchi Beograd: „Cvrčak i Mrav u Africi“ je tip projekta koji opravdava postojanje naše profesije i kreativne industrije

Advertiser Serbia20. jula 2020.

Ghetaldus je izbacio stav na sunce

Advertiser Serbia17. jula 2020.

2 Red Dot nagrade za Studio Sonda: Za sladoled King u čašici i za projekat EPK Rijeka 2020, Autorske Bure

Advertiser Serbia16. jula 2020.

Saatchi&Saatchi Hrvatska osvojio AdForum-ov PHNX

Advertiser Serbia13. jula 2020.

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.